@only44you Тоа се тие лажни контракции, ако беа вистински контракции и половината ке те боли. Овие лажни болки ке си бидат почести од сега. Не се грижи, но ако ептен си нрсигурна отиди на преглед, неа ти направат ЦТГ.
Оф ти благодарам мила, ме утеши сега, искрено се преплашив... Некако не ми се оди вечерва по болници, се надевам дека ќе издржам до утре сабајле, па да одам..... Уште еднаш, многу ти благодарам и фала ти на разбирањето...
Јас секогаш викав дека штом не се породив во овој период, помеѓу 30-34 недела има да го надносам....и ја надносив. На крајот бев по фит и без никакви болки, за разлика од овој период. Ме сечеше како со нож доле, имав болки, грчеви, стомак, опавче....ми се чинеше ако не стиснам нозе или седнам ќе испадне рака/нога. Болките се баш менструални, но прилично појаки. Половина, стомак, во вид на грчеви и болки....баш ќе ги препознаеш бидејќи имаат нешто поинакво од дотогашните.
Јас сум многу исплашена , бидејќи со првото се породив во 34-та недела и сега имам уплав додека стигнам до 34-та.... Е сега болките ги имам заборавено бидејки како прво сам ми прсна водењакот, па болки добив со провокација, но ги заборавив искрено, бидејки тоа беше многу одамна..... А за нозете да не зборам.... со стиснати нозе и до вц одам од пусти страв
Напиј се магнезиум, бедоксин, смирено и лежи одмарај...барем до првото одење до веце, а претпоставувам дека почнува фазата кога почесто се шеташ навечер низ куќа . Кажаново алудира на лажните контракции.
Имав болки и во половината поточно имав контракции ама на секои 10-12мин и ми рекоа кога ке се на секои 2мин тогаш да се вратам и тогаш бев во 34+5 Гн
@mimidjon извини, сега гледам.... Brevi ovo twin се вика количката, оваа на сликата, со плус два транспортери. Ја купивме од Бебе супер маркет околу 800евра. Добивме торбица Brevi, зимски прекривки и најлон прекривки за дожд.
Вчера бев во Крш (сакам да ја сменам оваа за летна), зошто сега сама и многу ми е тешка за пакување во гепек, имаше чадор систем на Can мислам беше и беше 11.000д, имаш на Cosatto многу штосни меѓутоа околу 24.000д и една германска 25.000д. Јас се мислам оваа на Can да си ја земам, а мојава да ја продадам. Ако ти се свиѓа мојава, да праиме бизнис? Ако сакаш количка на старо
Добро утро! Гледам активни сте биле вчера до касно. Јас една вечер не утнав во 9 да заспијам. Многу сум спанка и убаво ми е. Ви посакувам убав и разигран ден
@only44you како си ти? ја прекара нокта нели ? Значи мене ми личи на лажни болки. Јас со 4то немав ама баш никакви болки, само прокрварив и ајде одма у болница. ама за тебе е се уште рано нели? добро би било да одмараш (лежи на левата страна)Мг да пиеш, а и многу вода.
Mestina petok sum vo 12 nedela e sega mi rekoja do 13 nedela so utrogestanl kako odat nedelive vo 13 vleguvam ili ? Da prodolzam do drugio petok ili ?