Форумџика на годината

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437
    Hahahah Eva mila i da sakam da setam nema kade hahah nema da me pustat tuku taka od bolnicata za dva dena sekako dokaj petok ke sum tuka...kako i da e bev priklucena na ctg 45min i taman se izraduvav deka nema nisto na poslednite minjti mi se stvrdna meseto t.e imav kontrakcija ama ne nekoja golema i mi rekoa ne e nisto strasno .....cudna rabota e kako se stvrdnuva meseto koga ima kontrakcii hahhahah....sega se smeam na malite ama ke placam na golemite kontrakcii izgleda hahhahaa
    Kako i da ke si odmaram sega nema da se zamaram so nisto vo mira da si posedam uste mesec dena pa belkim ke si bide se vo red i ke si ja rodam cuckata porasnata malku hahaha da ne e kakl sega zgulence malecko.....
    Samo nesto me faka starv sega znam deka se gluposti no.....prva bremenost i nemam strav od raganje nego od toa sto koga ke se rodi...kakva ke e...da ne i fali nesto......filmlvi si pravam neli zenski ajde iskarajte me malku da se prisvestam hahaahha....ve pozzzz najmnoguuuu

2. bela-imela

bela-imela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    130
    вагиналното ехо е добро не само за рана бременост, туку и понатаму треба сите да го практикуваат, со него најубаво се мери грлото на матката!!!

3. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209
    незгодно е само името друго нема врска . сите си мислат којзнае што прават но кога ќе го минат првиот преглед ќе сфатат дека нема ништо страшно . И јас кревав паника по форумот па еве едвај чекам да дојде понеделник да отидам повторно на преглед :)

4. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    сабатини мила не се нервирај не мисли не мозгај каква ке биди и што ке и фали
    ке биде убава лична мома на мајка и ке има една дунда :D :D :D
    ајде ајде сите си правевме такви филмови колку да знаеш ваљда нормално е

Последна измена од модератор: 10 мај 2017
    На SimonaTino и pepita82 им се допаѓа ова.
  5. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Mamickiii pomagajte Ve molam mnogu me bolat rebrata od dvete strani ni da lezam ni da sedam kazete nesto ako znaete i plus imam dr primetiv od vcera deka imam vodenkast iscedok da ne e strasno toa ili od shto kashlam

6. Katalea

Katalea Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    200
    Мене ребрата ме болеа само од десна страна и тоа беше кога Јаков ке си застанеше на нив и ке се истегнеше со газето нагоре.. Пробај најди некоја положба која ке ти одговара,јас обицно на страна ке се свртев и поминуваше.. А воденикастиот исцедок мислам дека е нормално во бременоста го имав и јас, и ми рекоа дека е од плодовата вода нешто. Ако некој знае постручно нека пише но сепак мислам дека не е страсно.. Поздравчее :*

7. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Katalea procitav po net deka toa ne e dobar znak i nedaj boze Moze da dovede do predvremeno poroduvajne à tek sum 25ta nedela nekako Strav me faka à ponedelnik sum kaj maticniot

8. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    и мене ми се случува од време на време да имам воденкав исцедок, јас мислев дека така треба но зар може да биде плодова вода??? И што ке се случи ако е ?

9. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Da se nadovrzam na temata so iscedokot...i mojot e napati kako obicna vodicka,bez miris.Stravuvam da ne protekuva sat pat od plodovata voda :sweat:

10. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    А што би можело да се случи ако е плодова вода? Страшно е нешто?

11. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Uffff neznam. Ama i mene Strav mie mnogu

12. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Poim nemam stvarno,no vo sekoj slucaj ne ke da e na arno.Mislam deka nedostatokot na plodova voda moze da predizvika kontrakcii i predvremeno poroduvanje.Ajde ako ima nekoj poiskusen na taa tema,neka ne prosvetli :geek:

На loki.c9 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Па нели бе девојчиња на многу места имате пишувано дека мокрото на гаќичките е нормална појава во бременоста, што се испоплашивте сега?
    Јас не сум бремена, ама знам дека губење на плодова вода не е убаво зашто може да дојде до стопирање на развој на бебето, ама па ова како исцедок воденикав НЕ ВЕРУВАМ ДЕКА Е ПЛОДОВА ВОДА, затоа STOP PANIC :)

На Forko, SimonaTino, katalina и 2 други им се допаѓа ова.
  14. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    Еве ме мене поискусна :!: хаха па исцедок нека крене два прста тој што немал во бременост , имав и со двете ,само во првата бременост матичниот ми цело време пишуваше во мајчината книшка плодова вода оскудна :?: и толку јас зачудена се вракав дома ,се додека не почна во седми месец да ми тече малку пообилно или како да се изразам па на гак ми кажаа магнезиум да сум пиела под хитно а инаку тогаш не ги пиев немаше кој да ми каже :fubar: ама брзо се среди па терав и над термин , ако е значи тој исцедок пообилен тогаш мора да се консултирате со гинеколог, а инаку до сега неколку пати го прашувам докторот дали е се во ред со плодовата вода ,и му напоменав дека имам секрет од време на време и секогаш ми повтотува дека е нормално , а со ова чешањево што ми зачести колку е нормално во понеделник ке го прашам брис кога ке ми зема :( само ова ми фалеше ,сега при крај ...
    не има вечерва трета смена :lol: барем маки да си кажеме

На anule88, bela-imela, SimonaTino и 2 други им се допаѓа ова.
  15. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    И јас имам многу зголемен исцедок, ама мене се ми мириса на некое воспаление, или кандидијаза или недај боже уреплазмата да ми се повратила :tmi:

Инаку сабатини те молам опиши ми уште еднаш убаво какви симптоми почувствува кога почна да се отвораш, ние сме тука со неделиве, а јас деновиве исто така имам некои глупави болки во долниот дел од стомакот и како малиов да ме притиска надолу :worried: Незнам дали паничам непотребно, моиве мислат дека сум хипохондрик голем, ама мене од такт ме вади и многу ми е страв.

16. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.693
    Допаѓања:
    253.375
    Девојки да ви се придружам и јас како тазе трудница ;) .
    Ве следам последниве неколку денови и она што забележав е дека паничите премногу.
    Колку што се добри и поелзни сите информации на интернет, толку се и лоши.
    Секоја трудница е приказна за себе.
    Јас овие две недели треба да мирувам поради хематом. Не крварам.
    Пијам добростен 2х1, од витамини б6, б12, витамин ц и фолна.
    Ми забранија сексуални односи, фарбање, депилирање, ми забранија портокали, лимони, кока кола, швепс и секаков вид на кисела храна.
    Депилацијата ја забрануваат и без да постои некој ризик.
    Ќе се фарбам само со фарби без амонијак.
    Затоа ви велам, слушајте си го само гинекологот и никој друг. Но пред се најдете некој добар гинеколог, на кој можете да му верувате.
    На интернет секогаш информациите не се веродостојни. Ова ви го кажува хипохондрик кој си дијагностицираше болести со помош на чичко Гугл и за се ми погреши. Залудно паничев.
    Инаку, јас сум со вродена свртена матка, а останав бремена на прва. Само еднаш пробавме и се фати.
    Не знаев дека имам ваква матка, сега читам дека е тешко со ваква матка да се забремени, ама ете кај мене од прва. Затоа ви велам секоја трудница си е приказна за себе ;) .
    Поздрав и се читкаме сега почесто :* .

На Springy, pamelche, Danni79 и 16 други им се допаѓа ова.
  17. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    И јас имам исцедок и мислам дека е нормално...ај па ние сме запнале за се нешто драма правиме :)
    Него јас имам друга мака...се повеќе сум тромава се замарам а и од овие еритромицинот и мене и мм не боли желудникот. :?:
    Ве позз сите и ме немаше да ве дружам славев младенци :lol: бацки до сите :*

На anule88, Mama25, SimonaTino и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    добро ни дојде во трудничково друштво :) за многу работи гледам докториве различно не советуваат,зошто тебе ти забраниле лимони и портокали ?? за фарбање додуша не го ни прашав докторот ,а за депилација ми рече дека слободно може да се депилирам :?:

19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.693
    Допаѓања:
    253.375
    ^
    Фарбање ми забранија заради тоа што имам хематом и постои ризик од спонтан.
    Исто и со производите кои ги наведов, во рана бременост не се препорачливи затоа што не ми текнува што содржеа, ама тоа може да доведе до спонтан. За ова сум читала и статии на интернет.
    Депилација ми забранија заради инфекции и заради можни контракции на матката. Исто така кај мене е ризично заради хематомот.
    И јас знам дека некои гинеколози препорачуваат депилација, некои не, јас сепак ќе си одам на посигурна варијанта.

Сакав да ве прашам, Добростенот и вагиналитетите имаат исти ефект? И дали се исти?
    Некои велат дека вагиналитетите се подобри.
    Но на мене подобро ми е вака, орално, јас никогаш не сум користела вагиналитети.

20. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Kako ste mi tupacinja? Jas uzivam cel den,se tegacam po doma
    Mnogu mi se spie,nisto ne me boli fala bogu,super se osekam denes kako da ne sum trudna
    Eheee vaka do 101 I nazad,si vikam da ne e ova zatisje pred bura? :?:
    Martskive sto gi nema gi nema,ama April za edna nedela e :o
    Jule dobro ni dojde vo trudnicki muabeti :*

На ana.tinkerbell, Forko, pepita82 и 1 друга личност им се допаѓа ова.