Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Мене количката ми е зелена со сиво, што знам може ваљда и женско да се вози во неа :wasntme:
    Креветчето е од мм, кафено, постелнината ни е зелена, па демек за машко е. Алишта има во сите бои, од бели, зелени, плави, сиви, црвени, дури и една розева блуза има :!:, што ја излити од носење.
    Сега за близнациве, ако се машки (ако погодиле) ќе купам само за излагање од болница и евентуално може да докупам нешто, ама ќе видиме за тоа прво нека ми се родат живи здрави. За почеток имаме алишта од бато, а што фали баба и тато ќе испазарат.
    Ако има бар едно женско, што не ми се верува, ќе му изнакупам триста розеви и виолетови работи и ќе ми биде принцеза. Од ќеиф, ете.
    Единствено мора да купам плик ќебенца, зошто имам само едно ќебе, ама тоа е од бато :P
    Некако ме пушти паниката од бременоста, како да не се плашам. Почнав да се навикнувам изгледа :P

На Mrs.Bass, zajka1, kjukli и 9 други им се допаѓа ова.
  2. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.013
    Јас не се плашам од пороѓај толку, колку што ме фаќа страв што откако ќе се родат? Уште и јас сум овде сама нигде никога немам, а маж ми работи секој ден без недела, од свеки не ни очекувам помош, се нема јавено да ме праша како се чувствувам, ама нека...

На kjukli, muchacha_a, TheSecret и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    Знам како ти е, јас сум сама овде, мм работи во три смени во болница и празник и делник, се гледаме понекогаш само на спиење, ама не се жалам. Некогаш е подобро да немаш никој отколку да имаш некои што повеќе ќе ти пречат отколку што ќе ти помагаат. Ист страв имав и јас, леле како ќе се снајдам во улога на мајка, нема да знам пелена да му сменам, да го бањам, ама штом го родиш мајчинскиот инстинкт се буди. Уште кај мене овде бебето е цело време до мајката и сакала нејќела морав првиот ден во болница да се соочам со предизвиците на мајчинството. Не е лесно, но исполнува максимално :)

На MADO, zajka1, only44you и 3 други им се допаѓа ова.
  4. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    А бе од пораѓајот нема ни потреба да се плашиш. Јас не се плашам ни од чувањето, знам како одат работите. Ние мајките имаме некоја посебна моќ. Во ова поверував кога се роди син ми, и кога од одма знаев како да го облекувам, како да му сменам пелена, како да го избањам. Никој ништо не ми покажа. Добро свеки мене ми е срцка и ептен ми помага за се, ама пак мајка си е мајка. Кога е мало само мајка може да го смири. Ноќе сите кога спијат, мајка станува да го покрие, да го надои, да го нишка... Долги се ноќите.
    А мажите, што знам, маж како маж. Мојот помагаше еве да не претерам некои 2-3 месеци, ама после тоа, само нервози ми прави. А јас пак бе си го сакам :l:

На MADO, zajka1, butterfly* и 10 други им се допаѓа ова.
  5. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    Jas bas mu vikam na mm vcera, koj znae kakvi ke bideme koga ke se rodi bebeto? Dali ke se snajdeme? Jas sum so svekrva mi zaedno, na posebni spratovi sme, od sekogas ubavo si ziveeme. Znam deka ke mi pomaga, ama jas pak se plasam. Dali ke me biva da bidam majka? Da ne sum panicar ogromen? Kako ke go banjam toa malo covecence be lugje? Leleeee.... Ne znam. Se nadevam deka ke se uhodam dobro vo ulogata na majka:D mu vikam na mm ke mu menuvas li peleni? Mi vika toa e vtroro za pravenje, prvo e da nadminam strav od mali bebinja:D demek mislel deka ke gi skrsi bebinjata od sto se mali, mislis ke zonglira so bebeto, pa ke go skrsi:Dsmeshki!
    Inaku jas posle prvoto eho, pocekav srceva akcija i odma vo struzanka se plesnav i kupiv bebeska kapa zelena:D taka mi dojde:) mekicka, zimska e, pa ke si ja nosi bez razlika dali ke bide masko ili zensko. Inace kapata ja sokriv doma, ja kazav tek nareden mesec od strav da ne me karaat deka mnogu rano pazaram. Ama nikoj ne me iskara i sega eve, opusteno si pazaram:) po malku od se neka ima. Plus i taka nema da mi dojde naglo mnogu pari da otidat(taka se tesam:D).

На Stasija, zajka1, danichap и 3 други им се допаѓа ова.
  6. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Денес закажав за на гинеколог.
    Според календарот би требало да сум 4+2, а терминот се паѓа 6+3, па се надевам овие две недели ќе поминат што побргу и ќе го чуеме срценце на терминот.

Денес ќе купам фемибион 1, и магнезиум од 300, а за се друго веќе со пресна пракса и искуство.
    Инаку јас набавив бела детска соба, и во соодветната тема тогаш ја постирав, а монтажно креветче, хранилка, беж, количка црна, а сите ситници беа неутрални бои.
    Розе едноставно не ми се допаѓаше дури низ а псотелнина, а не за па друго поголемо и секој денд а го гледам.

Сега ќе чекам да чујам срце, па ќе чекам да поминат 12 недели, па да помине скринингот на органи, па да влезам во 36....и на крај да се надевам на полесен пораѓај од првиот.
    Првиот пат не правев приска, туку испитување преку крв за елиминирање на генетски дефект и даун и сл.
    Со добра мисла и овој пат ќе го направам истото.
    @Offspring близначиња ли носиш? Предходно те немав прочитано, сега оти рече две.

На Miss.Sweet, Jagoda123, kjukli и 3 други им се допаѓа ова.
  7. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Ве молам дојдете во поддршка мислам дека и требаме на панделка... ;(;(;(;(;(

8. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.033
    Допаѓања:
    9.525
    Cekaj doprva ke pocnat, ni jas nemav vo prvo ama zatoa vo vtoro creva isturav. Kaj sekoj e razlicno.

9. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.033
    Допаѓања:
    9.525
    Brisevite ti gi zema maticnata i ti gi dava da si gi nosis sama ili na mikro i vo institut za javno zdravje, sega gledam moze i onie da ti gi odnesat da si platis ama mene nekako nesigurno mi e toa podobro licno da si gi odnesam, a priskata t.e krvta nemozes, ke ti zemat krv od vena na gak vo laboratorijata.

На kikin му/ѝ се допаѓа ова.
  10. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    801
    Многу се напнав аман бре !

11. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    chekajte, @pandelka mora ushte so eden doktor da se vidi. moze ehoto neshto ne e ok kaj taa. da stiskame palci deka e taka.

На Bebulleee, LadyC и pandelka им се допаѓа ова.
  12. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    801
    Дај господ да е така само јас друго прочитав во подршка :(

На pandelka и DigY им се допаѓа ова.
  13. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Daj boze ehoto da ne e vo red. Pandelka so tebe sum, veruvam vo tebe.

На pandelka и DigY им се допаѓа ова.
  14. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    i koga se odi na chistenje od missed sepak trojca doktori treba da se slozat za toa deka plodot ne e ok. taka da da chekame drugo mislenje i da ne gubime nadez ushte odma. sakam da ne e tochno ova.

На danichap, Lorins, LadyC и 2 други им се допаѓа ова.
  15. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    801
    И јас нека е грешка и нека не работи појќе како лекар да приредува стресови ! Стискам палци

На S.Snezana, Lorins, LadyC и 2 други им се допаѓа ова.
  16. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    На S.Snezana, TheSecret, alisijad и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Dzevelekova

Dzevelekova Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2016
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    1.325
    Се извинуваам ..

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  18. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    Go molam Gospod kako sto mi ja ostvari zelbata za bebce, ke mi ha ostvari I zelbata doktorkata da nevide ubavo..navistina se nadevam... :(.... jas I se otkazav ama nekoi feminki mi dadoa nadez :*

На Stasija, MADO, zajka1 и 12 други им се допаѓа ова.
  19. Rina1992

Rina1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2016
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    84
    Pocituvani clenki, jas sum nova na forumot. Se nadevam ke dobijam odgovor na mojot post ovde.
    Vaka, jas imav spontan abortus vo 4tata nedela, na eho nemozea da detektiret bremenosen meur. Pomisliv ke se pojavi, citav po forumi deka moze plodot da se pojavi posle nekolku nedeli. Za zal ne bese taka kaj mene, imav samo 4 najsrekni dena i potoa imav uzasni bolki i krvarenje. Pravev ispituvanja i denes dobiv rezultat od Torch i brisevi..
    Imam samo Toxoplasma IgG pozitien i Rubella igG pozitiven. drugite se negativni. i imam Chlamydia trachomatis IgG pozitiven. Ako nekoja imala vakva sostojba ve molam da mi pisete. Se trudime za bebence skoro 1 godina ;(

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  20. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    se shto imash bitno se lechi. a podetalno mislam @alisijad moze da ti objasni.

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.