Го молам господ да згрешила. Те молам не се нервирај и те молам пиши ни како си кога ќе одиш на второ мислење.
Рубеoлa игг пoзитивен е кaј сите зaрaди вaкцинaтa штo јa имaме применo, клaмидијaтa и тoксoплaзмaтa си ги.имaлa некoгaш сегa не. Игг ти е стaрa инфекцијa. Е сегa знaк прaшaлник е дaли биле aктивни вo.мoментoт нa спoнтaниoт пa придoнеле зa негo. Мнoгу гинекoлoзи се oдлучувaaт зa терaпијa зa клaмидијaтa вo вaкви случaеви. Нo,кoгa стaнувa збoр зa спoнтaн вoлку рaнo тoa е прирoднa селекцијa и грешкa вo хрoмoзoмите нaјчестo.
@alisijad Фала на одговорот. Тоа читав по форуми насекаде дека Игг е стара инфекција а имав кламидија пред некое време и пиев антибиотици. После спонтаниот пиев пак антибиотици и ми дадоа лек за нормално прочистување да не одам во киретажа, Не знам после колку време да се обидеме повторно за бебуш, нели после спонтан се чека 6 месеци? Поздрав
bidejki so lek si chistena ne morash da chekash poveke od dva meseci. ali sredi se drugo prvo shto treba.
@DigY , @alisijad Vi blagodaram mnogu devojki. Utre sum na ginekolog pa ke spodelam iskustvo Se nadevam na ubavi vesti za skoro.. a @alisijad posle 2 meseci ostana trudna? kakvi problemi si imala prethodno ako ne ti e maka da kazis.. pozdrav
Не чекај 6 месеци. Спонтаниот бил рано и немало киретажа, доволно е и 1 месец т.е. по еден циклус за убаво да се исчисти матката. Јас со киретажа чекав 6 месеци.
@kikin Da imav ciklus posle 5 nedeli od spontaniot. Sakam da se obideme pak sega ama me plasi klamidijata sto bese pozitivna.. Ti koga ostana trudna posle cekanjeto?
Женски , сега сум 39+3 , последните брисови во 35 недела ми беа чисти, но почнав деновиве да осеќам долу како чешање, како кандида да ми се појавува. Дали е опасно да имам кандида и да се пораѓам природно? Се одмивам со камилица, ќе ја прашам и матичната за вагиналети, ама страв ми е да не не ја излечам до пораѓај
Nie eden mesec po spontaniot nemavme voopsto odnosi, posle 5 meseci se pazevme I koga pocnavme pak (znaci 6 meseci po spontan) odma fati.
@kikin Lele sto ubavoo Se nadevam i jas na ubavi vesti da spodelam na forumov.. Iskreno trpenie treba samo, so gospod napred se ke bide
@Annath мислам беше заболекар по професија... Ако не утнав, да те прашам...заболекарката ми препорача интрадентални четки, вчера прв пат користев и мн ми течеше крв од непцата, што мислиш треба да продолжам да ги чистам? И дали можи треба после чистење со нешто да дезинфицирам во уста??? И уште едно прашање, на тие четки треба да ставам паста или не?
Devojki utre sakame da krecime ama jas nemam kaj daodam ke moram doma da sedam. Mi e strav od mirizbata na polikolorot? Kakvo iskustvo imate vie?
Na 24 maj ni e prv pregled zakazan vo april mesec. Brojam denovi,casovi, minuti i sekundi... Edvaj cekam.
Добро утро.Како ми тргна, се порано легнувам. Вчера во 8 и нешто уште малце ден се гледаше, јас се комирав. Алал да ми е. Откако ќе се приберам од раб функционирам макс уште 3-4 саати од денот и запаѓам во транс. Бев спанка и пред тоа, ама сега сум дуплирала се. Добро утро бтв убави мами. Посакувам да имате убав и исполнет ден.
Слободно користи ги, со тек на време ќе се намали крварењето, многу ќе ти олесни и понатаму. Нема потреба од паста, само навлажни ја четката и чисти. За дезинфекција, може 3% хидроген да плакниш само, и после испирај со обична вода. Доволно е во бременост.