Пред една недела правев и уринокултура и уринарен статус се беше негативно, Е сега овие два три дена ко да чуствувам слабо печење после мокрење и тоа не секогаш, повремено само. Може ли за една недела да се јави инфекција во урината , не знам дали да проверам пак
@danichap близначиња се. Сеуште незнам за полот, вероватно и рано е да се дознае, ќе одам во понеделник на контрола. Кај мене иначе баба ми се нафати да дојде од Македонија кога ќе се родат децата да ми потпомогне малце околу нив, па вероватно и ќе си поседи, вика јас имав близнаци знам како е тешко со нив. Мајка ми неможе дека работи, а одмор има само летно време 10 дена. Ееее баба ми ќе патува толку километри, свекрва ми ја нема слушалка да дигне да ме праша како сум. Многу сум разочарана од таа страна и му реков вчера на мм немој да си помислил дека ќе отидам кај неа додека она не дојде, изговори не ме интересираат, и ако се јави на телефон кај тебе слободно речи и дека се лутам што не доаѓа, т.е. што е незаинтересирана воопшто.
Мислам се јавува и за недела, особено ако си ја имала претходно, па да се повторува. И мене ми беше така со слабо пецкање пред некое време. Направив уринокултура и ми излезе стерилна. Сепак настинка било, или не знам што. Ама од пусти страв од бактерии правам уринокултура штом осетам болка. Сепак, од огромно искуство со уринарни инфекции мислам дека немаш ништо, зошто мене кога ќе ме фатеше тоа пецкањето не беше само пецкање и не беше повремено, туку ме разбудуваше од сон и ме кинеше од болка. за @alisijad
Не сум имала до сега уринарна инфекција ни во бременоста ни пред тоа, сепак ке направам еден уринарен статус тоа полесно ми е за упат.
Ма биди сигурна дека немаш. Да имаше сега ќе трчаше да правиш уринокултура од што ќе те болеше. Дотолку повеќе што си немала уринарна инфекција и сега да ја закачиш за една недела, а знам дека повеќето од времето лежиш дома нели, не верувам. Сигурно бебо притиска нешто расте, тој е „виновен“ да
24\7 сум во кревет, само до вц и назад. Или бебчо изиграва нешто или сум се иритирала од средствата за чистење, пошто вц се чисти неколку пати дневно, морам да се пазам од инфекции. фала ти мила
Mesina mi rece dok.do 13 nedela so utrogestan deneski tocno 12 nedeli sum t.e pocetok utre na 13 tk? Treba da gi prekinam ili da ja isteram cela 13 nedelA?
Продолжи си до скринингот во 13-та. Тогаш докторот ќе те види на ехо и ќе ти каже што понатаму. Мене тогаш ми рече да ги прекинам зошто веќе немало крварење. Немој сама да ги прекинуваш, почекај за секој случај, да не испадне да треба да продолжиш и понатаму да ги користиш.
Jas ke odam kaj dokt.duri na 3 juni i nz sho da pram..anema da mu steti na plodo ni bakt.ni krvarejne nis imam so lesno mi e pa i nataki so gospo napred oti mi rece taa do 13 nedela da gi koristam
Не треба ли порано да одиш? Приска кога ќе правиш? Мислам дека до 13+6 се прави приска Иначе, утрогестанот не се штетни, кај мене на пример без никаква индикација до скрининг ги ставав, а сега ги пијам, да си го дотрошам кутивчето.
Nisto ne mi rece dokt.? Ni samo krv i mokraca da proveram.. a mora sekoja da proveri jas pojma nemam:/
Abe sto ke ti e svekvati sedisi raat sto ne ti doaga samo se te nervira. I kaj mene e isto i super mi e, pu pu da ne ja urocam pa slucajno da ne i tekne da dojde
Мешиња, добро утро и од мене..... Јас денеска со расположениево исто како и времево, а плус од сабајле се искарав со мм, уствари тој се издераваше на мене оти сега ова ми била најкритичната недела , од денес сум 33+1, а со првото се породив во 34-та .... И сеа он мене ми укажува и тоа се дере да сум се пазела , 24/7 да не сум станувала од кревет, небаре мене лесно ми е и ништо не знам и се заборавив што се доживеав пред 11год. Му се налутив многу, и си плачам по малце од пусти страв.... Он наместо да ми збори со убаво или воопшто да не зборува, да не ме потсетува на тоа, он прво станување и прв муабет му беше тоа и тоа да се дере човек......Аххххх колку се маживе бесчувствителни..... Многу ви се извинувам на долгиов и негативен пост, но немав кому да се искажам.... Имајте убав ден....
Zdr zenicki, eve me, ve citam postojano no nemam vr da pisuvam. Na rab e uzas, sega mi e zal sto ne go prodolziv boleduvanjeto, podobro da sum doma toa sega go zakluciv. Ali sto e toa e. Rab ne mi e teska, ama gospozava kaj so rab lele majko stanala sega mi vadi na nos toa so brv na boleduvanje dva meseci. Edvaj cekam da pomine vremevo I da ne treba da ja gledam poveke. Blogodarna sum I za nekoi rab ne zaboravam, ama I nekoi losi rab nemozam da gi zaboravam.
Леле само кукаме од маживе. Па мм да ме прочита што пишувам ќе се разведе од мене Срцка, лежи и не мрдај од кревет, ма да јас мислам дека не мора да значи дека баш истото ќе ти се случи и во оваа бременост. Секоја бременост е различна приказна. Мислам овој пат ќе ја надносиш малата А за нечувствителноста на мажите денес не коментирам, сигурно си ме прочитала. Следи викенд, па сигурно и јас ќе се пожалам од мојов наредник: не чисти, не готви, не се наведнувај, не се тегни, не го кревај детето, дрн дрн. А кој да го прави сето ова? Ти ќе направиш барем нешто? Ми вика, да еве ќе нарачам пица , без да се размисли за трошоците, една плата имаме , стан спремаме
Срцка секоја бременост е прича за себе. ако со првото така било не значи со второто дека ке е исто. секој доктор тоа го вели.
Немој да плачеш срце, мажите не можат да не разберат.Сигурно тебе ти било потешко тогаш него на него. Остави го и не се потресувај малото ќе ти се нервира. Без оглед каков е денов - насмеј се! Заблагодари му на Бог за ова прекрасно чудо кое го имаш во мешето и не ни помислувај нешто негативно. Ти си таа која ги осеќа движењата на сонцето во тебе. Насмеј се, за да се насмее и тоа мало убавинче во тебе *
Не ти кажа докторот да правиш скрининг ,приска на 12 према 13 та недела? Јас полнам 11та моментално и наредна ќе ѕвонам да закажам за мене за 2 недели од сега. Мислам дека ти ако си пред мене треба тест за даунов да ти направат побрзо...
@only44you јас сум недоносена. Прво дете на мајка ми и татко ми. Родена во јануари, а крајниот термин бил почеток на март. Сестра ми мрзливката е надносена. Родена е 10 дена по крајниот термин. Со провокација, да напоменам. Значи планиран пораѓај. Уште кој знае колку ќе си седела кај мајка ми во стомак. Ми ја сфати поентата на муабетот нели? Зошто непотребни грижи? Ќе си се чуваш како и до сега. Што помалку стрес и нервози. Насочи си ги мислите на друго нешто. На подготовки, шопинг, спреми се што ти фали, докупи што мислиш дека треба. Прави куси прошетки, релаксирај се со добро филмче, купки, среди коса на фризер.. Абе има куп работи што не усреќуваат нас жените да не продолжам со набројување.