Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Twins02

Twins02 Активен член

Momentalno sum 14 plus 2 sakav da ve prasam vcera koga mokrev dali bese mokracata ili ne ne sum sigurna pri krajot mi se pristori kako od vaginata da mi istece, mozno e da e plodova voda ili bila mokracata, moze od strav si pravam filmovi, deneska se e najnormalno

2. only44you

only44you Популарен член

Аххх што би правела јас без вас.... Вие сте ми најголемата поддршка цело ова време .....
    А баш и поради тоа настана кавгата, зошто станав да спрострам веш, а нему му реков он си се напраи начукнат и уште ми вели да го натерам поголемово ќеркиче она да спростира, а мене ми е жал...малце она трпи што сум во кревет цело време , што не можам да и се посветам како мајка цела учебна година , уште кутрото како женче мекое се грижи за мене, па сега да ја терам уште да спростира веш...Нема шанси тоа да го барам од неа.... Мајка ми и таа си се прави начукната, се плаши да не и речам да дојди, само ми вели дека и она си имала свои обврски, а свекрва ми е болна , она навистина не може.... Па морам сама да правам и уште крива......
    Си велам само Господ е голем , секој ден му се молам на бога да издржиме само уште малце, а највеќе тоа го сакам само поради поголемово девојче оно да не ми се секира и да не се трауматизира...

А вам од се срце ви благодарам на разбирањето и на поддршката... Господ да ве чува и само убавини да ви дарува....

mimidjon, podravka, NanaMia and 13 others like this.
  3. only44you

only44you Популарен член

И мене првото ми е во Јануар родено, а краен термин ми беше 2-ри Март.... Искрено се надевам дека ќе биди исто како кај мајка ти :)

eleni27, Jagoda123, Lorins and 2 others like this.
  4. Rina1992

Rina1992 Истакнат член

Здраво членки. Да споделам со вас, денес ги однесов резултатите од Торч и брисеви, испадна дека имам уреаплазма и стрептококус на брис. Ми даде терапија со антибиотици и вагиналетки, исто и за мм антибиотик. Да ве прашам од ваше искуство, со терапија исчезнува оваа инфекција? После 3 месеци ми рече докторката да се обидувате за бебуш, сега да сме сигурни да се исчисти инфекцијата и мораме заштитени односи да имаме 1 месец...

5. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Исчезнувa сaмo требa пoјaкa терaпијa и вaгинaлети сo лaктoбaцили зa нoрмaлизирaње нa вaгинaлнaтa микрoфлoрa,стрептoкoкaтa oд тoa се јaвувa.

6. Rina1992

Rina1992 Истакнат член

@anastasijaki Вагиналети Eritromicin ми препиша. И антибиотик и нешто за да не се појави кандида.. микрофлората беше редуцирана

7. anastasijaki

Нaмaленa знaчи, земи стaвaј линекс лејди или вaгисaн дa се oпрaви инaку пaк мoже дa се јaвaт.

8. Rina1992

Rina1992 Истакнат член

@anastasijaki Da ama ne znam da gi pocnam ovie sto mi gi prepisa doktorkata, pa ako ne e procisteno da probam so ovie sto mi gi napisa ti??

9. anastasijaki

Oвие се стaвaaт oткaкo ќе зaвршиш сo aнтибиoтскaтa терaпијa и вaгинaлетите препишaни oд гинекoлoгoт. Прoгуглaј, сo лaктoбaцили се.и млечнa.киселинa, сaмo ги нaдoкнaдувaш лaктoбaцилите кoи се нaмaлени a сo тoa и флoрaтa. Лaктoбaцили се дoбрите бaктерии неoпхoдни дa се спрaвaт сo лoшите :)

10. alisijad

alisijad Популарен член

Антибиoтикoт уште тoлку ќе ти јa нaруши микрoфлoрaтa. Јaс третo кутиче стaвaм вaгисaн, првo ми беше oтсутнa пa сегa е редуцирaнa, мoрa дa се врaти вo нoрмaлa.
    Пиј и мнoгу јoгурт.

11. Rina1992

Rina1992 Истакнат член

@anastasijaki Ti blagodaram mn. Se nadevam se da pomine vo najdobar red, bidejki i so klamidijata 2 pati primav terapija i pak se vrati. sega mi prepisaa i za mm antibiotik, porano samo jas primav terapija

12. Rina1992

Rina1992 Истакнат член

@alisijad Lele aman glava da nemojs da krenis od terapii :whew: Pijam jogurt mnogu i sega baram uste nesto so ishrana kako da pomagam. posle slednata kontrola ke vidam dali e vratena vo normala mikroflorata

13. anastasijaki

Ццц кaкo тoa не ти дaле терaпијa и зa мaж ти, нa ти гo дaј ми гo сте прaвеле целo време. Сoвет ни сo кoндoм oднoси дoдекa се лечите бaш никaкви. И б кoмплекс oбaвезнo сo aнтибиoтик :)

14. Rina1992

Rina1992 Истакнат член

@anastasijaki Абе ужас цело време по болници се влечкам. Имав и спонтан па сега уште ова да го средам и после неколку месеци пак да се обидуваме за бебуш. Апстинирање сега 1 месец обавезно

15. anastasija mitic

anastasija mitic Истакнат член

mesina priska za ispituvajne so e kolku zema i za skrining ?

16. Kristula

Kristula Истакнат член

Jas go isprativ mm vcera za Spanija, sluzbeno. Se vraka tek naredna nedela sreda, cetvrtok. Prv pat za ovie 10 godini kolku sto sme zaedno ke bideme razdeleni podolgo od eden den. Cudno mi e... Pa i vremevo me utepa denes. A, mene mi nedostiga mm:( hormoni li se, sto li e, ama mi ide po cel den da si placam so glavata piknata vo pernica;( a ne bev vakva liguska porano;( i vcera si placev. Pa se sozemav, si vikam da ne go voznemiruvam bebko. Ah bre, trudnokjava, cuda pravi. Muabetov mi e kako na nekoja tinejdzerka(facepalm) ne mi zameruvajte:x
    Ah da, denes prv pat osetiv kako peprutki vo stomakov, kako ripce da mi mrdna na dva pati, valjda bese bebko:) ama posle toa se nataziv sto ne mozev da spodelam so mm i pak depresii:lol: ajde, ke projde:)
    Ubav den meskovci:hug:

Bebulleee, Lorins, zajka1 and 4 others like this.
  17. LadyC

LadyC Форумски идол

Срцка јас маж ми на брод го испратив, тек ќе го видам кога ќе сум 8ми месец здравје боже;(. А не знаеш како ми оди по ќејф за се... Многу ми е срцка, ама ете, ќе си поплачеме, ќе си пишеме за колку толку да ни олесни. Многу е тешко, те сфаќам...

Bebulleee, Lorins, S.Snezana and 2 others like this.
  18. gerbera.tm

gerbera.tm Истакнат член

Девојчиња, дали некоја скоро правела амниоцинтеза, да сподели искуства. Поздрав до сите.

19. Jokiiniki

Jokiiniki Истакнат член

Ne si sama nie sme tuka i maz mi ne e tuka dojde napravivme deca i vo avgust ce dojde jas togas ce sum 6 mesec

20. Kristula

Kristula Истакнат член

Of @LadyC @Jokiiniki jaka vi dusa. I jas znam deka ova moevo e preterizam, sepak edna nedela e vo prasanja, ama ete, tesko mi e, sto da pravam? Ako veruvate mi e cudno doma sega. Sama, sedam vcera, se cudam. Mirno, tivko... A ne e covek za sam da bide. Mislev denes da setam bozem za da ne mislam tolku, ama nisto. Vecer ke cistam dodeka ne mi se prispie. Taka barem ke imam zanimacija. Toa e. Fala vi za utesnite zborovi devojcici:hug: mnou mi znacat:hug:

Bebulleee, Lorins, LadyC and 4 others like this.