И јaс бев сaмa три месеци, мм.вo стрaнствo, плaчев мнoгу кoгa oтиде, перницaтa негoвa јa гушкaв и плaчев, нoрмaлнo е вo.нaшaвa сoстoјбa, пoсле ми пoминa гaјле немaв хoрмoни ете..
Кога бев бремена со првото, јас 9ти месец го пратив на два дена мм на момачко, на 700км од мене, си дојде недела вечер, во понеделник на контрола докторот ми рече дека се пораѓам Затоа сега не го пуштам среќа го имам малово па не ми е досадно инаку до сега сто пати ќе бев качена во авион и правец за Мк. Не се издржува сам, но мораме да трпиме, за наше добро не "оставаат", за да можат да ни пружат повеќе.
te gledase so sonda ili so eho preku abdomen? Se nadevam ke baras i vtoro mislenje. Ne se otkazuvaj uste malkucka, dur ne te pogleda uste nekoj i kaze svoe mislenje.
Со што ги убивате мачнините кои не се само утрински туку целодневни, ми се повраќа а неможам да повратам
Meне лично ништо живо не ми помагаше за мачнините, а што се не пробав.... И ми траеа до кај 6-7 месец, абе пукнав начисто... Само ми се повраќаше, а не можев да повратам .....
Jas imam mnogu macnini, gadenja koga mozam povrakam, eden den dobro nekolku dena loso, koga mi e loso lezam nisto ne mi se pravi
Мене среќа ми завршија. Денеска јадев тиквици со лук. Кромид уште немам пробано, а пиперка ајварка не се ни осудувам да пробам. Од пиперката мислам и по породување лошо ќе ми биде. Женски, ако ви е многу лошо и повраќате мислам Реглан сируп дека смеете да пиете. Мене гинекологот во првата бременост ми го препиша. Само никако самоиницијативно, обавезно во консултација со гинеколог и само ако е ситуацијата навистина неподнослива. Ако не е страшно издржете!
Ja na ekleri mu ja udriv denes nema da otecham, ne e toplo pa si pospav 2 i pol saati i sega nekoe filmche kje pushtam. trudnokjaba koga vrne mi odgovara
Ја па сеа сладолед јадев, а малово се изнаскока додека го јадев сладоледот Купил мм вчера од КАМ 2,5л. за 145 ден. со 3 вкусови е ...јагода , ванила и чоколада, превкусен ..... Да не ми е срам , цел би го изела колку е вкусен
И јас да ви се приклучам, некни си го испратив маженцето и незнам кога ке го видам многу ми е неубаво без него, навикнати постојано заедно...но тоа е, кога се мора...Се надевам ќе успее да ме земе и мене пред да се породам, инаку незнам што ќе правам...
Аa тoј oбaвезнo гo јaдеме секoе летo и oнoј oд вaнилa сo ситни делчињa нa вaнилaтa мнoгу е убaв Мене ми е лaднo периoдoв зa слaдoлед a и не ми купувaaт ќе сум нaстинелa
И мене ми е така, претходно многу повеќе, сега некој ден знае да е подобар. Јас едино со кисела вода колку - толку си помагам. Кас сум прв ден од четврти, така да рачунај таквите мачнини ваљда не ги снемува скроз, туку само се поднамалуваат. Барем кај мене е така.
Drustvo gledam se pravi muabet za toa koj sto jadel, jas sega jadam kompot od grozje, lrevkusno mi e. Tuku nekako sum stanala pogolema...se gledam jas vo ogledalo ramenici pogolemi, za gradi da ne se lravi muabet, do deveti koj znae kako ke se izoblicam. Deka me nemase na rab lugjevo me ne.aa videno I sega leleee masala kolkava si, epa trudna zena, posleden pat koga se merev imav staveno 4kg, sega da imam pet. Vo sestiot mesec od bremenosta sum, epa lugje trudna zena gledate, ne se pravi muabet leleee kolkava si.... denes vrv bese ti dve nosis. Jas sum popravena ama ne do tolku.
Не му ја мисли. Уживај си. Луѓето посекско ќе зборат. Ако си здебелњна - лелее колкава си, ако си слаба -лелее, да не не е нешто во ред. Тие шо зборат секогаш ќе си зборат.
Eheee i tri mi vikaat nosam i spushtena sum i debela sum i golema sum.... da chinel. narodot uopshte nemalo toa da go komentira. Kikin za trudni? offf.. takov tesko nekako.. Back up plan? what to expect..?