Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    Forko не викаш на младенци :D требаше да не собереш тука цело трудничко друштво. Нека,нека уживај ти о тазе брачните води :*
    Јуле добро дојде во клубот на големите мешиња :D дај Боже се да е во ред па да ни пишуваш само убави работи.
    Јас овие два дена сум активна дома не сум прибрана,од утре здравје почнувам на Цтг. Како се ближи времето така ме фаќа страв,баткото се свртил надоле ама матичниот ми вика многу било големо и главата му била голема :o да не сум се зезала царски да се пораѓам. И во двата случаи ме фаќа страв незнам што е најпаметно со оглед на тоа дека сум еднаш сечена а сега ако е пак царски додека се сигнам на нозе јас ваков коркач + со ќерка ми која е пргава незнам кај ќе ми биде крајот. Навечер се исцрпив од мислење не ме фаќа сон а мртва уморна сум |-)

На SimonaTino и Forko им се допаѓа ова.
  2. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437

Znaci ke probam da ti gi opisam bolkite najrealno sto mpzam....dva dena red osekav na brzina kakp da ke mw presecese nesto i posle nekolki sekundi prestanuvase (toa bese pod papot )....no naednas mi se stvrnda meskoto tolku mnogu sto pd edna strana mi bese nezgodno custvoto a pd druga i bolese malku....znaci kako otrpnano mesto tie e....nemkzam da ti go dolovam custvoto....mi trkna deka za stvrdnuvanje na meskoto se tie laznite kontrakcii pa mu rekov na mm da odime da proverime cisto zaradi toa sto izdrzuvam mnogu bolka i strav mi bese da ne e nesto a jas go izdrzyvam....i taka eve ne bile lazni bile vistinski.....no sepak ne sme sitr isti neli.....ako se somnevas vo nestp trki na obicna kontrola.....
    Inaku mene mi ja namalija dozata na infuzija na 3.0 ml na cas......i sega sum pomirna hahaha ve pozzzzz i mila ne se sekiraj sigurno ne e njsto....

На HeidiDiWalt му/ѝ се допаѓа ова.
  3. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.368
    Допаѓања:
    148.664
    разни доктори разни совети.кога првпат отидов на контрола баш прашав и за фарбанје иза депилиранје.и ми одобри др.ката си се депилирам дома со ел.депилатор кој си го користам само јас.инаку колку сто знам депилацијата е забранета и тоа онаа во козметицките салони, само поради ризик од инфекции.ме фати грип и бас препораката бесе тецности ,цаеви цитрусно овосје и се повеке на природна база.за свепсот знам дека дека содрзи кинин и затоа не се препорацува.сепак се е право на лицен избор .

4. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    Не е затишје пред бура туку одморот си го прави своето , мене ретко ми се случува да си земам одмор ама само тогаш убаво се чувствувам , денес јас напротив ептен си го оптеретив мешето :( ми се расипа бојлерот ко за инат дека треба да се спремам утре за брисеви ,пукнав ,мајстори по дома цело купатило хаос , и сега лежам не можам да мрдам од кичмата ...

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  5. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    I toa sto vikas
    I jas ne sum odmarala ne pamtam od koga,denes se opustiv znam deka zasluziv :) I odmorot bil zivo zdravje...duri sega svativ :)
    Utre te cekam da mi kazes kako si pominala na pregled I bris,mene me bolese brisot iako bese povrsno vo grloto na matkata

6. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Јас ви кажав дека ќе правам свадба и ве чекав на Младенци да ти кажам ама ве нема...ај за мекици здравје :D :*

На Mama25, pepita82, anule88 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Za mekici forko I da ne ne viknes ke ti dojdeme :) ama jas prva ke davam pred tebe sum :) a za tvojte ako nemam 40 dena adresa ke ti pratam :) a I sirence sakam,a jogurt sama ke si kupam
    Anule pisi nesto ne se srami :) ti si ni vo ocekuvanje...so tebe ke pocneme so mekicive :)

8. gwen

gwen Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2009
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    81
    Мешиња ве читам сите само што ме мрзи да пишувам. Со лесно нека ви е на сите. Туку читам само некој нешто забранува... Те ова не треба те ова треба. На моменти некогаш си мислам дека ова интернетов ќе ме збудали. Туку ај прашање за поискусниве да ми разјаснат, оти секогаш кога одам на конторли пустото од што имам 100000000000 прашања да му поставам на гинеколгот, се заборавам. Што испитувања треба да се направат во 3 месец или 12-13 недела. Читам сите разлишно пишувате и си кревам паники. Пошто кога и да излезам од кај гинеколгот се заборавам што ми кажал.( памет изветреан :D )

На pepita82 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    :D Договорено :*

10. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    различно пишуваме срцка зошто и гинеколозиве различно работат ама од прилика пак сме сите тука со испитувањата така да некаде до 12 недела би требало да ги направиш првите микробиолошки брисови ,ако не си правела претходно нели , и во 12 недела скрининг за даунов синдром , крвна слика, уринокултура , ке прочиташ повеке во темата испитувања во бременоста :) инаку и јас секогаш на контрола одам со 1000 прашалници и на крај ке испадне некој друг муабет :lol:

На Forko и gwen им се допаѓа ова.
  11. anule88

anule88 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    214
    :) договорено со мекициве ве чекам сите еве јас како прва тука сега моментално ке бидам ако не ме превари некоја априлска мамичка на која не и се чека :lol: Патем туку си осекам јас некој болки на моменти ама си го осекам и бебушко ми мрда значи уште не е за излегување туку ме притиска долу кај матката дали то дали лажни контракции кој да ги знај :^)

На Forko, SimonaTino и pepita82 им се допаѓа ова.
  12. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    во 12-13 недела се брис и пап тест и тогаш кога ке ти земе брис ке ти каже дали треба да правиш серклаж или не. Со едно брцање ке провери се. позз

На gwen му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Препорачливо е кога се пие антибиотик напоредно да се зема и линех, ама незнам за трудници дали смеат линех, така што маж ти нека зима, пробиотиците што ги има во линехот го штитат желудникот од надразнувањето што можат да го направат антибиотиците, затоа се јавува болка во желудник. Ти би можела да пиеш повеќе од оној битолскиот јогурт во зелено, незнам како се викаше де :tmi:

На Forko му/ѝ се допаѓа ова.
  14. anule88

anule88 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    214
    Ај искусни ко ке дојди денот Д и ко ке те фаќаат болки дали си го осекаш и бебето кај со мрда или не? оти мене секаде ме боли ама и то мрда клоца ептен посебно на десна страна ме има испотепано :(

15. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Ајде ајде, со убаво, со лесно да си поминеш на пораѓајот, чекаме најнови вести :*

16. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Anule i mene toa me interesira...obicno velat koga bebeto ke se smiri,se podgotvuvalo da izleze.A moevo e aktivno 24/7, rita,mava,kloca,de na levo,de na desno :lol:

17. anule88

anule88 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    214
    Да еве јас како ранобудник тука денес да ви рапортирам :lol: ме боли долу кај јајниците еден вид како менструални болки и ми се згрутчува мешко и вц ми се оди нон стоп и тоа на поголема ама ништо :lol: , ама па и бебушко нестои мирен нон стоп мрда клоца се испупчува па незнам дали е тоа тоа или јас сум цела во паники нешто :( оти и деновиве бев побајаги активна и ич ама ич не сум одморена како што треба :^)

На macence4, koritsaki, SimonaTino и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    тоа е тоа ануле ајде со лесно милаи види на колку време имаш такви менструални болки
    со лесно и ај на болница терај поз

19. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Anule I jas mislam deka toa e toa
    Pisi ako mozes,sega vo misla me stavi :) te podrekov so mekicive