Добро утро убави мамички. Јас сонував многу убав сон кој се надевам цел ден ќе ме држи позитивна. Воопшто не сакам вакво време, ме депримира и башка ваков мај не памтам до сега... @DigY како си мила? Како ти е притисокот?
Dobro utro i od mene. Eve se budime, sinko se tegne vo krevetce i nesto razgovara, jas se obiduvam da se sozemam od sinoka. Se isturiv od povrakanje, duri i se tresev na kraj. A si mislev mi projdoa macninite. Toa ustvari dva dena sum ok, tri sum uzas. Mene nisto ne mi pomaga. Bebusi vcera pravea salta vo stomak, ubavo gi osekav, srcki moi , a bato posle go gusna mesko moj i si zaspa do bratcinjata. Samo krivo mi e, tel ne bese do mene slika da napravam. Imajte ubav den srcki
Е мнoгу ме и интересира штo си мислaт у главата кoј ке чисти?Кoгa бев нa пoчетoкoт викнaв 2,3 пaти женa се ми рaзмaчкa едвaј гo oпрaвив мaчкaниците.А зa пари пoсле кoгa ке кажам се ги потрошив викa е мнoгу убaвo a се е негoвa иницијaтивa.Амa ич не се зaмaрaм веке oни си имаат посебен свет џабе се нервирaме.Oни некa си збoрaт јaс ке се смешкам и тaкa секoј пo свoе
И јaс тaкa бев сaмa 6 месеци дури и сaмa ги нaпрaвив бебенцaтa хехе,си дoјде 12 денa ништо не нaпрaвивме aaaa ууу и oтиде пaк се нс мене oстaнa,тaкa дa се нaвикнaв и мoжaм без негo сегa,сaмo првaтс неделa си плaчев пoсле не,тoa е и oвде дa е ке oди пo мене не oвa не oнa ,не се наведувај не се качувај вaкa прaвaм кaкo се чуствувaм.Ме недостасува не дa ме свaтите погрешнo,си гo сaкaм нaјмнoгу oд се нo ете свaтенo ми е декa треба сaмa дa сум и тoa е .
Samo toa e lekot A ako ne fatam dva dena da zacistam po doma odma vidi kakvo e. Bas vo svoj svet si ziveat
Лелее срцкa веке стaсa дo 9 ти кoлку ми е милo вaкс кoгa ке слушнам вo.9 ти сум Мнoгу убaвo звучи.Сегa треба дa си спремнa вo секoј мoмент ,ке се гушкaте сo бебчетo уште малку
Нoрмaлнo е ,мислев и јaс дa гo прaшaм дoктoрoт aмa срaм ми беше и свaтив декa е Нoрмaлнo.Си ги чувa бебенцaтa oнa,затворенa целата
se iznamachiv vchera. stignav do moment skroz da snemozam. em dijarea, em mi se povrakja em glava ni prska abe haos. dojde majka mi pa ajde tarstur so luk pa padna na 130 ama za pola saat pak skokna 150 pa ajde pak luk. toa mi se povrakja ja butam sto da pravam koa se mora.. i go spustivme do 120 i si legnav. eve me sea so 116/62 i konecno sum bolji...
На снаата за висок притисок и кажале сецкан лук, јаболков оцет, сол и вода по едно мало шољиче на ден. Внимавај и со внесот на кофеин. Дури и природните чаеви содржат мала доза кофеин, па можеш да ги замениш со овошни чајчиња барем некој период. Избегнувај мрсна и газирана храна. Повеќе овошје и зеленчук. И никако стрес. И прати го притисокот. Ќе се среди. Со лесно
Добро утро и од мене Значи секое сабајле кога ќе станам затната сум до тоа ниво да не можам да дишам и ептен ме боли грлото. После во текот на денот поминува. Ама ме нервира.
Кикин.. Не знам кое од овие е должина, па ќе ти ги пишам сите. BPD-23 mm HC-80 mm CRL-73 mm FL-10 mm HL-10 mm NT-1,4 mm
Spremni sme uste da bidni torbicata za na bolnica spremna alistata od bebeto kupeni pereni peglani na site so lez da ni e zdravi i zivi
Еве и јас станата, но ко зомби сум. Синоќа нешто се скаравме со мм и така отиде во трета смена, јас си останав да плачам. После ми се јави и сат ипол зборевме, се среди ситуацијата, ама јас си се исплакав и до 3 не заспав. И онака спијам ко зајак со едно око отворено и сега очи ми паѓаат што од плачење што од неспиење. Неможам вторник да дочекам за контрола да го видам бебето. Оффф неее, додека го пишувам ова синко земал чоколадце од тие затворените (марс, сникерс) и се игра со тоа, арно ама успеал некако да направи дупче и да го шмука чоколадото и да се лигави и сега белите фотелји, се само минато да е жив, од сабајле не ме штеди Ете ми расонување, добро утро мешиња
Добро утро и од мене. Јас од 3 часот сабајле, до кај 5 имав журка. Син ми се разбуди, почна да рецитира песнички. Па дај мама вода. Шета господинот низ соба. Едвај го успав. Што му бидна, не знам. Затоа еве го сега уште спие. Мене главата ме боли, јас исто не паметам ваков мај. Ми се чини времево е створено за вируси, мигрени, алергии и варијации на притисокот. Па и човек да не знае веќе како да се облече. Аман нека се среди времево, па да се средиме и ние. Јас денеска ако не заборавам ќе си направам уште некоја фотка од мешево. Инаку нема смисла, од бременоста со син ми еден куп ги имам. Оваа бременост дууууури една. Морам да го будам ѕверов, доста му е. Ќе одам да му запеам некоја песна и да му побарам вода, да види како е.
Женички, да ве прашам нешто надвор од темава....Како што спомнав вчера мм замина, сега е Германија, но тој има ЕУ пасош, а јас не, па сега бараме начин за јас најбрзо да појдам, дали ќе ми треба виза или не, дали ќе имам осигурување...оти времево ми врви, уште 7 недели некаде имам фора за патување, а несакам овде да се породам, а тато да биди далеку па ќе прашував ако има некоја мамичка било каква информација нека ми пиши, сака овде сака л п...ќе и бидам многу благодарна
Колку што сум информирана ќе ти треба фамилијарна виза. Он треба да достави документација дека рента стан, дека заработува доволно да ве издржува, а ти да полагаш А1 и да поднесеш документите до германска амбасада. Еднаш кога ќе ти биде одобрена и ќе заминеш ќе можеш да го користиш неговото осигурување и да посетуваш германски гинеколог и да се породиш во болница. Оваа е процедурата и за сопруг германец, па не верувам дека има олеснуавње доколку сопругот има буг. или друг пасош.
Ако е така кизнај колку време ќе ме фати вадењето на виза...ќе си останам во Мк Ти благодарам на информација уште само дали знаеш што бива ако заминам таму туристички на 3 месеци и се породам, или кај можи да прашаме за тоа? И дали е мн скапо приватно да се породам без осигурување...?
Доколку заминеш како турист смееш да останеш само 3 месеци, не и подолго. Ќе те вратат со стомакот до заби или новороденче(само доколку едниот е германец детето добива автоматски германски државјанство), а нареден пак кога ќе сакаш да влезеш во земјата може да имаш проблеми. Он, а и ти, ќе мора документацијата со време да си ја спремите. Приватно мислам дека е 2000-2500 со се престојот во болница, но со нерешен статус за престој тешко изводливо и многу ризично ми делува таков план. @ddevojce @Mariangel може имаат инфо повеќе??? Едит: царинската контрола е прилично строга при влез, посебно кога се нема виза...ништо чудно да ти побараат мајчина книшка и да се запрашаат зошто во последна фаза од бременоста леташ, и кога планираш да биде летот за назад.
Мислам дека можеш со Мк пасош, мислам дека маж ти треба да оди таму во заводот и да пријави дека он ќе се грижи за тебе .Мислам може... Бар нека се распраша...