Ке ве молам дали е нормална болка на целиот стомак во 22недела,? Највеќе над срамната коска? Се шири матка? Да мирувам или да одам одма на лекар?
Frendici kako ste? Sto ke prasuvam na vakvo vreme. Jas uzas! Denes cel den na svadba, a izmrznav. Dojdov doma malku da odmoram zemjotres me strefi. I glavava mi puka od frizurata sto me stega. Se oblekuvam I pak na svadba... Samo zemjotresov falese da e kompletno zaeban denov pokraj dozdov...
Мешиња, ве читам откако добив позитивен резултат на тестот и еве денес решив да не ве демнам повеќе туку да ви се приклучам на тимот Прва бременост ми е и до денес сум 10+1. На 9ти јуни ми закажаа за приска и да ви кажам едвај чекам. Порано сум мислела почести се овие контроливе на трудниците а сега ми се виде ептен далеку првиот од вториот преглед. Поздрав до сите и се надевам сите ќе си ја истераме со лесно бременоста.
Jas od denes sum vo 23 nedela, minatata znaci 22 gi imav tie bolki I pominaa. Piev magnezium, ne odmarav imav bekoi obvrski pa dvizenjeto bese bolno. Eve sega gi nemam, iako nekogas znaat da se pojavat samo ne se tolku intenzivni I pokratko traat.
Носи ли некоја појас за трудници? Читам имало процедура, упат од матичен лекар до хирург, па хирургот давал извештај кој се носел во фзом да ти дале потврда и со тоа се купувал многу евтино од продавница за ортопедски помагала. Ме уби грбов а и градниот кош, ќе почне и половината, морам со нешто да го држам стомакот. Ако имате дајте слика каков и помага ли?
Леле јас се утепав од пиење кисела вода Кожувчанка, едноставно не можам без неа.... Но има едно 2 недели гласот ми е фатен.... Можно е да е тоа од киселата вода ?
da,samo od toa ti e kozuvcankata plus e mnogu gazirana zemi.nekoja pomalku ili razreduvaj ja so obicna voda
@DigY зошто се повлекуваш? Јас ништо не разбрав. Ај седи мирна. Мешлаци ај да ми кажете како се справувате со нервози? Јас денеска имав нервози кои не можев да ги избегнам. Значи, несекојдневни и сериозни нервози. Приметив дека добивам страшни грчеви во матката. Дури страв ме фати. Не сакам да се повтори, ама не знам како да се справам. Мене воопшто не е тешко човек да ме изнервира, ама ова денеска беше вистински психички терор. Се тресев од нервоза. Се надевам нема да се повтори.
Мене негде 16-17, со оглед дека е 2 недели поголем, нишо чудно зашо? те ритна порано од што очекуеше?