Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    аа не му ја мисли, и мојов знае 5-6 дена нигде да го нема, успан да е. сосема нормално е кулирај си.

2. Aleks1234

Aleks1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2015
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    99
    и моето е 90% машко и прави неконтролирани движења наеднаш ке клоцне и престанува па го нема ден два па пак и на моментти си се прашувам дали е оно или ми се причинува да ми нрда некој нерв ..

3. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    оно е немај гајле :D

На Delfina15 и Aleks1234 им се допаѓа ова.
  4. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Срцка и мене ме фаќаат страшни грчеви во матката кога ќе се изнервирам.... Да можеш некако да се контролираш, но знам , тешко е , посилно е од нас понекогаш....Гледај колку можеш избегнувај такви ситуации.... Бегај во друга соба и не навлегувај во конфликт...

На zajka1, Lorins, MADO и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Девојчици денес не знам што ми стана, еве уште не сум легната, ова е дури чудно. :D
    Јас прочитав за појасот за трудници и наводно порано старите се "подврзувале" со марами за да не им тежи бебето. Значи убава работа да бил. Јас сум 180 висока така да ќе имам на ум да земам за да не ме искине кичмата. Си имав проблеми веќе со неа.
    Толку од мене за вечерва, сега кројам планови како да го убедам матичниот на 13та недела да ми каже пол (бар да претпостави) . Ме копка малценце, сабајле мислам дека си го сонував бебето дури и име му кажав во сон, сакам да знам дали си предвидов.
    Тоа е од мене цуци, имајте убава ноќ :* :* :*

На zajka1, Lorins, Jagoda123 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. mac.mac

mac.mac Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    657
    Мешиња од што може да ми се затнати ушите цел ден, дали може од нисок притисок оти 2 дена немам кафе пијано и многу ми е нисок притисокот?

Земав да си ѓи чистам со чепкалки за уши и уште повеќе ми се затнаа. А десното и ми зуи.

7. Eva2907

Eva2907 Активен член

Се зачлени на:
    21 мај 2016
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    26
    Кога ти е термин?

8. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Jas imav takov problem,po celi denovi mi zueja,zatnati ,se mi smetase a pritisokot 60 so 90 ako e nizok e super ne se sekiraj no sepak proveri go za sekoj slucaj

На mac.mac му/ѝ се допаѓа ова.
  9. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    drzi toplo na uvo.

На mac.mac му/ѝ се допаѓа ова.
  10. lavaleta

lavaleta Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    69
    Истото и мене ми се случува. Прво мислев само од физичми напор ми се скаменува стомакот, но после секоја нервозна ситуација ми се случува истото. Последнава недела два пати бев на лекар бидејки не е баш нормално да ми се стврднува стомакот и ми кажаа дека мора да одморам. Обично тоа укажувало на контракции но цтг-то мирно, останува и јас да се смирам а имам навистина стресен период :( 30 +6 сум.

На Jagoda123 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Добро утро милички. Додека се израдувам на викендот - тој прошол. :)
    Ама се си има своја убавина. :)
    Ви посакувам убава и безгрижна недела :*

На only44you, S.Snezana, Lorins и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Kraj na septemvri, tebe?

13. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Zencinja sho prajte? ja denes pospav do 9 sednav sea da pijam kafe pa kje odime do kaj moite rodenden mu beshe na chale vchera pa denes na ruchok kje trkneme. bebac so kloci me razbudi :D a bas sonuvav kako na eho go gledame i toa 80% masko se potvrdilo :D

На zajka1, Jagoda123, Lolipop23 и 8 други им се допаѓа ова.
  14. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    Dobar den :) i jas odam kaj moite vo drug grad se nadevam nema da mu tekni na bebco denes za izlegva :o imajte ubav den:hug:

На zajka1, Asiana, Quuen и 10 други им се допаѓа ова.
  15. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    2.249
    Девојки,како сте :) јас сум во почеток на 7ма недела, од симптомите најизразено ми е моменталното огладнување, се стресувам нагло од неизмерна глад и морам нешто да каснам веднаш :sweat: се трудам да јадам почесто но помалку и поздраво... :wasntme: како се справувате со накачување на килограмите?

На zajka1 и LadyC им се допаѓа ова.
  16. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Мене ако ме прашаш (мада мислам дека сите сме исти тука) секогаш сум била стрвна, ама сега ми е дуплирано. Бев 65кг на почетокот (во почеток втор м.) А во 8 ма недела веќе бев 2,5 кг поправена. Мислам дека немам многу ставено плус од последна контрола ама ќе видам на следна контрола за 1 недела. Инаку јадам и здраво и нездраво, што срцето ми сака, не се пазам ич со било што. Битно ми е да сум среќна (макар и дебела) :D

На Delfina15, zajka1, Bebulleee и 4 други им се допаѓа ова.
  17. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Еее срцкa,7 дмa неделa oдмa кaкo се спрaвувaте сo килигрaмите :) уживaј си ,јaс вo 7 дмa неделa немaв никaкви симпрoми ни зa aпетит ниту зa лoшење a зa апетитoт и сегa немa ништо плус oд претхoднo.Јaди си тoa штo си јaделa сaмo гледaј дa не е нештo нездрaвo,сoленo кoлу мoжеш пoмaлку,блaгo истo вo oвa не успеaв мнoгу хехе,гaзирaнo истo,лутo истo,aнaнaс не ,тoa е штo знaм и штo сум пoчитувaлa јaс...oпштенo и прoшетки си прaви бaш убaв периoд си мене зимo ме фaти a сегa веке и дa шетам не е тoa тoa,кo пингвинче сум:lol::hug: имaј леснa бременост

На zajka1, danichap, Lorins и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.517
    Допаѓања:
    27.302
    Grungie еве јас сум 11 недела и исто и мене ми е тоа најголем проблем. Немав ниту гадења, ниту повраќања, туку од почеток само неизмерно чувство за глад. И тоа ме фаќа стрвост се за нездрави работи: чипсови, зачинети ствари, благо... :worried: Ве читам вас како ве фаќа стрвост за јагоди, цреши, кајсиии и се чудам, како јас ниту еднаш не посакав такво нешто. Во 8ма недела на првиот преглед кога ме измери за прв пат докторката бев 71 кг. :o Никогаш во животот не сум била толку, максимум 65. Ми рече да не сум смеела ниту грам да покачам до 5ти месец :) Се обидувам сега да се воздржам, а и деновиве почнаа многу киселини да ми идат, па намалив малку со јадењето. Се надевам нема со 100че да се качам на бокс. :angel:

На Grungie му/ѝ се допаѓа ова.
  19. lejla5

lejla5 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2016
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    252
    Nesmee li ananas da se jade vo bremenosta,zostooo????

20. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.517
    Допаѓања:
    27.302
    Не се препорачува ананас во исхраната на трудници, посебно во рана бременост, затоа што содржи состојка наречена бромелаин за која се верува дека може да предизвика спонтан абортус. Сепак мислам во умерени количини е дозволено, парче, две за ужина еднаш во неделата мислам дека нема да е проблем... или сепак подобро е да не се ризикува :^) Ако ептен ти се јаде по безбеден е конзервираниот бидејќи со процесот на пастеризација се уништува бромелаинот.

На mimidjon му/ѝ се допаѓа ова.