@LadyC 24 polna nedela sum,pojma nemam koga pocnuva toa a i ne e pravilo deka mora, @pandelka sakas da kazes deka bhcg raste?! Znam bajagi ti padna...Sto vikaat doktorite? Davaat li nadez deka moze se da bide vo red?
Kako ste mi srcki? Cel den so gosti po doma, glava ne mozam da krenam. Bolki vo dolniot del od stomakot, normalno li e, teram 15ta nedela.
Gledam se zboruva za kilogrami jas koga potvrdiv bremenost imav 68 kg, posle toa vo 4 mesec i nekoj den 68,5 kg me mera kaj doktorot. Mi rekoa deka si e ok, so ogled na toa sto non stop povarakv i primav infuzii. Sekako bebeto fino si napreduva, zatoa i ne se sekiram sto e samo pola kilo vo prasanje. Inaku jas denes pesacev edno 8 kilometri od prilika, noga po noga bez brzanje i bas ubavo mi dojde. Sto da pravam, moran nekako da se zanimavam za da ne placam po mm ke mi se smeat doma inaku Nego sakav da prasam za spienje navecer, na leva strana neli treba? E, ubavo, taka se mestam, ama se budam na grb svrtena. Da ne mu stetam nesto na bebevo? Si vikam da zemam da isponaredam pernici zad mene da ne mi davaat da se vrtam. Ic pa ne mi teknalo doktor da prasam za ova. Taka druski. Imajte ubav ostatok od denov. Odmorete ubavo. Utre so novi sili se tepame so ponedelnik
Конечно убав сончев ден и одма се е подруго. Денеска ми беа и моите на гости и буквално уживам во денов, сеуште сум во двор додека не залади ми се смачи од седење во соба. Поздрав мешиња и имајте си убав остаток од денот
Meshinja dali vas bremenosta I hormonite ve pravat nervozni, se zivo da ve nervira da ne vi se pravi muabet, se da vi preci??? Jas trebashe da uzivam periodov, a Jas nepodnosliva sum I golemaa plachka.....
Da isto sme bev pred nekolku dena prvo ctg mi bese, se e ok imam samo mn kiselini i malce otekov vo prstite samo.vo nedela.sum na kontrola i treba da zakazam carski vo 38 mi rece doktorkata ako ne mu tekni na bebcko porano, namesteno si se spremno tezime 3 kg.zdravje ke vidime kako ke bidi.vie kako ste?
Nema finta samo na desna strana i nekogas stavam obicna pernica megu noze ili da ja potpram ednata noga ako se svrtam na grb nemozam da disam na leva se davam vo son od kiselini. Vaka taka isturkavme uste malce ke izdrzam
Мешиња, ве молам кажете ми што се прави на скрининг 1, колку време трае? и дали да купувам нов фолат утре полнам 11та недела а имам за уште 4 дена. Може ќе ми дадат други на 30ти на контрола?
Јас ослабев 3 кг во првата третина од бременоста. Стартна ми беше 57, стасав до 54, но нема тоа никаков ефект врз бебуш. Бебето си влече од резервите на мајката. До крајот стасав до 66-67
Pa zemaat merki,bi trebalo 30-40 minuti da trae,eho preku stomak ako pravis vo ist den priska go meraat nuhalniot nabor i ti zemaat krv.Vo vrska so folnata mislam deka treba da gi ispies i da pocnes so vitamini za trudnici. Jas pocnav so 55,sega sum 70,iskreno strav pocna da me faka.
Да и приска ќе ми прават. Не знам кој ми кажа дека траело околу 2 саати и повеќе. Затоа и прашав. Боже господе...
За 20 мин мерат за Даунов? Ја па на работа им викам 3-4 саати ќе се задржам. Ај ти кажи ми, тебе приватно во Ремедика ти кажаа пол на 13та недела (ако добро памтам) ?
Даунов се пресметува на крвта со мерките,тоа не го работат пред тебе. тоа биохемичари си го работат и за некој ден ке имаш резултат. Низок ризик 1:10000 е тоа што треба да го добиеш во резултати. Не верувам срцка дека и државно толку држат. Мене во Ремедика за 20 мин ми беа готови мерките, ми кажаа 80% пол (11+6 бев) и ми зедоа крв која тие ја доставуваат до Авицена. За 2 дена имав резултати.