срц а не ти препорачаа Дабростон за пиење? ја задњи пут коа бев го прашав да не треба да свртам на Утрогестан и ми рече-не чим орално зимаш продужи со Дабростон. Јес да се различни ама иста намена имаат.
I jas go pijam navecer,no imam mnogu gadenje I kiselini bukvalno po Cel den I nisto ne gi smiriva,pa se somnevam I vo utrogrstanot,neznam dali sama da go prekinam na nekolku dena Inaku sum 6ta nedela
Mnogu mi e strav da go stavam vaginalno Mora mnogu diabolical da se aplicira kako I drugite vaginaleti
Aбе какво длабоко што ти е нема у матка ти да го буташ. 2 сантима да влезе е доволно. и лежи и ке си повлече.
Нa пoчетoк е пoдoбрo вaгинaлнo дa се стaвa јaс сум веќе 28 неделa. Инaку немaм нус пoјaви. @DigY примaм и инекции прoгестерoн, oвa сaмo еднaш дневнo, пoдoбрo ми е дa пијaм, знaеш ми ствaрa нелaгoднoст и не ми се буричкa сaмo, иaкo дoктoрoт ми рече вaгинaлнo, aмa дoдекa лежев тaму ми рекoa мoже и перoрaлнo пa вaкa терaм секaкo внесувaм прoгестерoн . А дaбрoстoн не ми спoмнaa aмa и не би ги.пиелa пред некoјa гoдинa лoшo ми беше ептен oд нив.
Da ve prasam pravela li nekoja urinokultura i kade? Dali zemavte upat od ginekolog i kolku pari plativte za urinokultura? Ili bese besplatno so sifra za trudnici?
Jas samo neznam moive od koi rezervi vlecat So moive 46 startni, uste stojam na niv, eve 15 nedeli A so sin mi se popraviv celi neverojatni 18kg. Bev kako mece
Контролирај редовно хемоглобинот, здрава исхрана...и доволно ти е. Не е се во килата, важна е исхраната и општата состојба на организмот. Јас имав почнато со 15 хемоглобин кој падна до 12, пробав од таблетите за железо на на жалост не реагирав добро на нив, и останав на здрава исхрана и така одржував до крај. Во породилната сала влегов со 12, а испаднав со 9. На 40 дена пак беше 13, а пред некоја недела 13.5. А за поправање имаш време, секако од половина натаму највеќе се качува.
Ајде пoсле вo групa зa слaбеење ке oдеме кoмплет сите,a пишувaaт oвие пoследни недели пo пoлa кг нa неделa ке се дебелееме нaдевaм се дека се грешкa
Jas nemav apsolutno nikakov problem, niti krvarenje i piev do 33 nedela. Megjutoa dr od Remedika mi kaza uste pred mesec dena da prestanam,zatvorena sum 45mm, a maticen da pijam uste dve nedeli, a me nema nikogas videno na eho. Se nadevam nema problem da napravam posto go prekinav, posekako sledna nedela sum na pregled, pa ke me vidat. A posle toa pocnuvam so ctg ednas nedelno.
Skriningot e za merkite neli, da vidat dali rastot e ok kaako naapreduvaa....merkite nemaat vrska so daunov. Za daunov e krvta t.e. priskata jolku sto jas znam
Ne bi trebalo da ima problem zavisi jas gi prekinav dva dena pred nekoe vreme i odma osekam bolki vo dolniot del na stomakot a ako go slusav maticniot uste pred meseci mu rece da gi prekinam i imav mn golemi bolki ne mozev ni da odam i odma gi prodolziv i ne mislam da gi prekibam barem uate ovaa nedela
Nemam bolki eve veke tret den, super se osekam, duri nemam ni bolki vo grb koji imav, ni sklet vo noze. Heheh nekako mi proleta ovaa bremenost, imam uste pet nedeli, ali tolku ubavo mi pomina i ubavo se osekav polna so energija uste me drzi ke vidime dali ke bide taka do kraj.
Не, не е скринингот за да видат како напредува бебето. Тоа е скрининг за нухална транслуценција. На тој скриниг се мери нухален набор. Кај бебињата кај кои постои пореметување најчесто доаѓа до зголемување на количеството на течност на задната страна на вратот, при што се добива зголемено растојание на нухалната транслуценција кое се мери при ултразвучниот преглед. Приската пак претставува една заедничка вредност на сите земени параметри, како што е ова мерење и некои други податоци, како возраста на мајката, спонтани абортуси, дали е мајката пушач, дали има хронични болести и сл. сите информации се внесуваат во компјутер кој потоа го пресметува ризикот од присуство на хромозомско пореметување кај бебето. Скрининогот и приската се прават во точно определена недела (од 12 до крајот на 13 недела)