Добро утро и од мене! Јас за чудо денес ептен рано станав, баш кога треба да се наспијам (вечер сум 3та), јас се издигав уште во ниедно време... За доручек банана, кроасан и неколку бадемчиња. Ама нешто не ме држи, се ми е мислата во полнетите пиперки што ги донесе мајка ми вчера...ги чувам за ручек, ама како што ми изгледа ќе доручкувам по втор пат.
Hello!!! Јас јавувам директно од работа Веќе доручкував, од сабајле набрзинка аронија, мед и лимонада, сега едно лиснато со сирење, па кафенце....и до крај на работниот ден ќе бидам со овошје. Тоа ми е сосема доволно Ајде да истуркаме денес убав ден е сончев, што автоматски значи дека нема мрза, , па утре ќе легачиме зашо неработен нели....
За доручек палачинки, вчера мм вика дека многу му се јадат почнал да ги сања ко трудница да е ај викам да му исполнам желба, добар беше викендов Ама женички мене бебево многу ме притиска доле, навечер само ќе мрдне и некој нерв ми погодува, абе ко струја низ цела нога ми поминува. Утре ќе се видиме конечно и на цтг сум исто. Ајт нека почне убаво неделава
Zdravo zenski,soncevo i denes,da ve prasam sto piete od vitamini ,jas uste gi pijam tifol i drugo nisto a 18+3 sum.
Добро утро и од мене,споив празник па поспав повеќе. За доручек гледам зборите, еве јас најумна сум од вас. На гладно лапнав лажица со мед, малтекс, семе коприва и лимон. Испив нутри булет шејк, па сега спремам овесни со јогурт и чиа семе. Ептен здраво што да ви кажам, а до вечер колку чоколади и теста ќе изедам не откривам
Ве читам на темава сте мереле bhcg, јас тоа само кога утврдив бременост измерив и толку, никој не ми напоменал дека треба пак или има индикации за да мериш? Ме замисливте сега. За килограми јас дали 4 имам качено во бременоста, денес ќе измерам пак, стомакот си расте а другите делови што беа со салце слабеат а јадам не дека не. За појас уште никој не одговорил, зар никој не носите? И уште нешто, утрогестанот до кога го употребувавте? Јас почнав често да го заборавам во овој 6-ти месец.
Утрогестанот не смееш да го забораваш, мораш редовно да го примаш,посебно ти дека си бремена со близначиња.... Инаку јас го имам земено појасот, ама само еднаш или два пати го носев , бидејки престанав да излегувам (да се движам), морав да лежам ....
Jas zemav da zamesam neshto. kje pravam zatvoreni pici i pletenki so kulen za mm. jas so sirence naravno na soncevo ne mrdam za ziva glava strav mi e da ne krenam pak pritisok posle koj ke jade luk
Dobar den i od mene Raspolozenieto na nivo so vremeto,se rasfrlav doma metam vistam peram peglam premestaj pravam kako da ne sum vlezena vo 40 nedela se osekam odlicno za pojadok sto domisliv i zavrsiv so smoki i jogurt a rucek planiram edna gooolema sopska a za mm neato na brzina jajca i kolbasi posto zafatena jas imam rabota niz doma Vie kako ste mi
Од сабајле шеткавме и почнаа жештини почнаа да ме облеваат, се препотував, се влечев како желче.... Со исклучок на поврмени благи влечења во долниот дел од стомакот и благи симптоми кои наликуваат на ментсруалните и хормони кои вријат не е многу сменето. Од утре ја раситнувам 6тата недела и ќе бројам денови до прегледот на доктор . Си се чудам како не сум толку плашлива и нетрпелива како првиот пат.
@danichap iskustvo za tretoto ni test nema da pravis @zajka1 sto rekle postarite ko ke pocnes da cistis, doaga momentot, ke se vidite so bebus. Sitno broite @Abeja mene dr mi go prekina utrogestanot, mi rece nema potreba, ama jas si pijam navecer, da gi dotrosam. No, ako ti rekle da go koristis nemoj da zaboravas, jas ako treba ke te potsetuvam
Jas ovie denovi imam jaki bolki vo dolniot del od stomak. Nemozam da stanam ni do wc. Sabajle me bucnaa progesteron. Nedelno po ednas ke gi primam. Mi prepisa i cefaliksin, a tie se na penicilinska baza. Nesmeam da gi primam. Alergicna sum na penicilin. Na seta maka me ubeduva deka smeam, ako sum alergicna. Puknav. Zedov upat pa za vo drzavna. Morav da go prodolzam boleduvanjeto. Mu ja kazav situacijata na doktorot. Vika, te pregleda li vaginalno? Vikam ne, ajde vika. Ke te pregledam jas. Me pregleda, ne rece nisto. Otide na kompjuter, otidov i jas. Kaza deka ima moznost da go zagubam bebeto. Da odmaram doma, da lezam. Da vnimavam na tezina, na pritisok. Redovni kontroli. 2 meseca nemam kaceno na kila. Nesmeam ni gram da kacam. Vika, ako kacis na kilogrami nareden pat ke dojdes so otecen mozok i red drugi komplikacii... uste poveke me isplasi. Se obiduvam da bidam smirena, lezam, odmaram. Utre ke odam za holter. Na privatno, rabotat. Se se poremeti. Neznam kade mi e glavata.
Добар ден мешиња! Син ми има многу слатка фаца, да го видите ќе посакате да го изедете, а во суштина е вистински ѕвер и голем дивтар. Воопшто не сака да се мази со мама, па мама го мази само додека спие, нема друг начин. Денеска, не знам што му стана, абе со обравчето по образ ме притискаше. Се пикаше во мене, леле убавини. Се растопив, се разнежнив. Подготвивме појадок, се спремивме и на шетање. Почнаа горештините и јас на пат накај дома целата отеков. Топло време ни малку не ми годи, се плашам од летото што доаѓа, не знам како ќе го преживеам. Туку жени, едно прашање, треба да патувам во 6-ти месец со авион за Швајцарија. Што мислите, ќе ми дозволи ли гинекологот? Дали е во ред да патувам во тој период од бременоста? Искуства? Јас денеска си закажав втор скрининг за 9-ти јуни, па секако ќе си прашам, но ме интересираат и вашите мислења и искуства. Треба да останам две недели, што значи во 6-ти месец одам и се враќам од Швајцарија.