Кога ќе ја ставиш дланката по градите и ќе имаш простор да ја собре цела до стомакот не раширена (значи се ослободува простор како шуплина кога е бебушко спуштен) е тогаш веќе очекувај секој момент. Инаку ќе бидам малку детална се извинувам ако некој се згрози но тоа е женски сме. Се појавува лигав секрет кој што или е мн. долг или веќе е обоен крваво(се откачува чепот) и тој е најверодостоен знак, покрај болките во кичмата и јајниците кои првично се како пецкање и нелагодоност а потоа се почесто се засилуваат. Јас имав со првото ненормални контракции мн. силни и беа на секои 2 мин. неможев да земам воздух и се одурав во бутот за да осетам друга болка и бев после помодрена, што немора да значи кај секој е различно. И затоа несакав да слушнам за второ ама еве го на пат е несакајќи . Не се плаши ќе знаеш верувај кога е време. Најчесто контракциите почнуваат на 30мин. па 20мин. па 10мин. 15 мин. 5мин. и на крај на 2мин. Со исклучоци како мене на секои 2 мин. цели 10саати . Ако помогнав драго ми е, а останатото уживајте и колку што може со помалку паника. И секако слушајте го докторот што ви кажува и се ќе заврши за 5 мин. Со лесно мамички
хахаххаха Ќе го фатиш како мене за врат тој што те пораѓа и ќе му речеш вади го ако сакаш да не ти умрам пред да дојде до онесвестување. хахахха не се секирај
Море ние си се зезаме ама којзнае колку боли Ај со лесно ќе помине не ке сме ни први ни последни да раѓаме само да ни се погодат докторите друго се ќе помине. Него јас да си кажам бебушка цела ноќ риташе си се журкаше изгледа за избориве а јас цела ноќ сонував зајаци
не заборавајте да вдисувате на нос а издисувате на уста.многу помага во пребродуванје на контракциите. а болката силна е ама е природен процес сто те тера да го исфрлис плодот и да си олеснис па веднас потоа се заборава.со лесно на сите сто оцекувате овој месец.
Anule so sreka mila so lesno da si pomines i da si uzivas vo prvite najubavi migovi.... Inaku vie devojcinja mamicki srcki kako ste mi....sto mi pravite setkarate li ....setkajte i za mene poveke jas se napraviv daska od lezenje vo krevetot.... Inaku kaj mene e toa sega sum na 3.0mlg na cas i edna infuzija mi tece okolu 17 casa potoa je menuvaat i pak jovo na novo...stanuvam za vo wc i pak legnuvanje , no mi rekoa deka mozebi od utre porucok ke me probaat so tableti bez infuzija pa se nadevam deka ke uspeam do petok da si odam...zbudalev veke tuka....kontrakcii imam edna do dve na den no koga gledaat od izvestajot od ctg velat deka bila normalno....eve ne nas 30 nedela i uste edna nedela i 8mi....ajde ajd e ke stiskam noze do maj haahaahah ne ja pustam.... Gi slusam po cel den tuka bebinjata kako si placat i edvaj cekam da stigne i moeto prcle .... Vi posakuvam ubav den iskoristete go maksimalno...
Ne e strasno toa go znam no mene mi rekoa tuka barem 32 polni znaci od 33ta nedela natamu bilo najdobro....pak ke e prevremeno rodeno no barem bilo poveke na kilaza i kaj nekoi nemalo potreba od podpomaganje na disenje....no kako i da e ako ona saka sega nema nas da ne prasa hahhahaah..... Forko mila jas mislam deka na krajot ke go nadminam i terminot i nema da saka da izleze prcleto hahahah ili ke se priklucam na majskiot spisok od pocetok hahhaha.....kako i da e da sme zivi i zdravi i nie i bebcinjata.....
Ќе чекаш ред има тука Не може малечко да се роди Со лесно нека ни е срцко да се здрави прави па кога сака нека искачаат И да не не боли по можност
Dobar den mamicki Kako ste mi denes raspolozeni ili Kako mene od vremeto depresivni imajte ubav den pozzz
Јас како ненаспана, а мм ме зезаше сабајле дека вчера спиев 3 часа преку ден, па вечерта кога си легнав во 22h одма пред него заспав и сабајле едвај станав. Оваа промена на времето ме утепува. Еве и сега на работа си зевам цело време.
Hahahah slobdono me karaj deka sakav da ve skoknam site haaha i toa celi dva meseci mesto kraj na maj kraj na mart hahaha ....vazna se napraviv bre hahahah..... Forko mila redot sie red znam jas hahahha ama znaes kolku ke sme jas i ti prasani pa i site drugi mami hahahah.....ni malku nema da ne prasaat...uste sega se gleda koj ke komanda niz doma...mm mi veli uste nerodeno ne stava site vo red ne stroi kako ssaka...hahha Kako i da e ke dojde naseto vreme mnogu brzo ili ke sum pred tebe ili so tebe haahah....a za bolki mila e tpa nema da go komentiram hahha ke si kutam ....ne vlevam strav na nikoj najmalku na tebe.....se ke zaboravime edwn den .....ve guskammmmm
Сабатини само храбро!!! Туку да ви се пожалам, докторот ми е зафатен и не ми крева, од сабајле имам нагони како за голема нужда (бев еднаш), а и болки како пред добивање. Откако бев во тоалет ми е подобро, буцка си мрда ко луда (не ми смета) ама ме ремети болката во јајниците. Некој да ми каже дали и нему му се случило ова во полна 32 недела на влез на 33?
Иииии! Да не се контракции бе? Да ми кажеш што како исто ни е терминот. Од работа не ми ја отвара темата породилно отсуство па ако може туука да ми кажете... Дали смееме да го користиме летниот одмор кој ни следува пред да одиме на трудничко? И мамички што сте со термини во Мај кажете ми вие од кога ке отворите трудничко? Не знам како е процедурата
Абе не боли толку ептен, затоа не паничам нешто, ама кога се јавив кај свекрва ми да и кажам она се запна да ме носи дома и малку ме штрекна. Колешки од работа трудни ми кажаа дека е можно буцка да се има наместено на јајниците и да прави журка. Инаку нагонот прекина од пред саат време скоро, и болката во јајниците ми е ублажена. Може дека вчера многу се тегнев (пружав алишта), усисував по дома, и малку се заморив па сега да има последици. Јас Форко си земав 15 дена од новиот одмор (ми одобрија од работа) и на тие плус 28 дена породилно отсуство, значи на породилно одам на 29ти Април, баш кога влегувам во 9ти, а пред тоа ке си искористам дел од одморот за да си ја средам собата за буцка.
Абе од памет ме извади Дека рече нагони и јас мислев којзнае што е... и мене пред некој ден така ме болеше и јас испаничив ама од замор е. Користиш одмор што треба да го користис сега во лето? Тој ти го дадоаАбе ме збуни сега...викаш на 29 влегуваш во 9ти а само 3 дена си после мене а јас на 13 Април влегувам во 9ти.
Да да, тој одмор ми го дадоа. По закон ти следува цел одмор тебе, е сега како сакаш можеш да си го користиш, дали пред или по пораѓај тоа си е твое, битно е минимум 28 дена пред пораѓај ти да не си на работа, инспектори партали праат по фирми за вакви работи.