Жал ми е за сето ова што го читам и стресовите низ кои минуваш. Нема ли можност да се консултираш со некој специјалист на приватно, он да го прави скринингот на органите, да се поштедиш од дијагнози истресени од ракав. Јагода 6ти месец може да се лета се додека немаш комплицирана бременост. 14-27 недела се најдобар период.
Доколку ти е се во ред бременоста да, ќе ти дозволи. Јас прашував за мене и ми дозволи до 32, 33 недела. Со авион, зависно од компанијата, претежно примаат до 28ма недела без проблем, а од 28 - 35 со потврда од гинеколог. Тоа ќе ти го даде матичната. Доколку одиш убав помин
Да да, се е супер, како коза се движам нагоре надоле. Нрмам никакви проблеми, само не се бањам, уште е ладна водата, нејкам да направам беља. Само се сончам. Ти како си ми?
Samo sto sakav da prasam kade si te nema dolgo vreme da.pieses jas ne pisuvam ama nonstop sledam sve sto se slucuva ne grizi se se ke bide vo red odmaraj mnogu jadi ovosje I zelencuk I pravi si sejkovi za tezinata I misli pozitivno ... nervozata samo ja prodlabocuva situacijata pozzz
super srcka, po domce. mene mi dozvolija da patuvam zadnji pat koga zborev si ginekologot, sega uste da se pogodime so mm u planovi i top bi bilo. ima sansi da se sretneme na tura?
Ја не ни прашав да ти кажам, дека со бус. Па земав 5 дена од одмор, нареднава не планирам да идам, здравје ќе видиме понатаму, неам мака ја од шетање. Кога планирате вие, крај на јуни?
Значи како постојат такви доктори не ми е јасно. Јас од кај таков веднаш си заминав! Негативна енергија не трпам воопшто. Да не се грижиш, ќе успееш со бебушот, нека не те плашат секакви психопати. Него да му потече мозокот, идиот! Се изнервирав страшно. Оди на друго мислење срцко или едноставно не се плаши и не паничи. Господ е голем, ќе биде се во ред!
Еве ти од прва рака, утре летам 24 недела. Одобрено од двајца гинеколози,сабајлево си бев на преглед -постелка, плодова вода и цервикс одлични и можам да терам. Утрогестан конечно можам да прекинам но откако ќе се вратам од пат
Обавезно да отидеш и на друго место да те прегледаат. Ќе си побараш, второ, па и трето мислење ако е потребно. Воопшто да не се поправиш е невозможно во бременоста. Колку килограми имаш? Колку се имаш поправено до сега?
Vtoro mislenje mi bese ova deneska. Zakazav kaj Jovanovski vo remedika. Ke odam i tamu na pregled, kontrola. 6 kg sum popravena do sega. Od utre sum tocno 22 nedeli. Bebeto e 400 gr. Bolkite vo stomak ne mi se namaleni voopsto. lezam, ne sum stanata.
Мислам дека на приватно не си дозволуваат така лесно да се расфрлаат со непоткрепени дијагнози и ризици и опасности да споделуваат како добро утро/добар ден. Добро што си направила термин во ремедика. Се надевам на подобар однос и резултат одколку во државно. Веќе правиш се што една мајка може да направи