Добро утро и од нас! Син ми беше многу мирен во стомак, ама затоа сега куќава може за 3 секунди да ја сруши. Бебушка е многу нежна сега за сега. Буквално како да ме гали по стомакот. Па и на ехо секогаш е во таква некоја положба, мислиш легната е, си чита некоја книга и само со нозете си мрда (исто како мајка и) Јас секогаш кога лежам морам со стапалата да мрдам. Последен пат со рацете на глава беше, а со нозете ножички правеше. Јас овојпат се надевам на бесно бебе во стомак, а мирно штом се роди.
Dobro utro. Jas da se istusiram i ke odam na bolnica, na dezurstvo. Me boli stomak dole, nemozam da stanam, ni da odam. Za cefaleksin, mozebi sekoj razlicno. Jas znam od cefaleksin kako mala primiv sirup i oteciv celata, bumbar. Edvaj me spasija. Ne smeam dozivotno da go primam. Ni penicilinsko ni polu-penicilinsko kako sto ubeduvase doktorkata. Inaku imam 78 kg. Nokeska prespav malku, na rati. Poveke ja cuvav nokta. Se trudam da ne mislam, ama aj, kako da ne mislam?- nevozmozno e. Da ne ni dojde nad glava. Do nekni me sovetuvaa da pesacam, dobro e za pritisokot, po saat, saat ipol obavezno pesacev vo denot. Do park najcesto, svez vozduh, ubavo. Vcera koga ispadna ovoj problem, trebalo da lezam samo predhodno. 'Emi si setkas' - toa go dobiv od doktor, specijalist koj do nekna velese da ne lezam samo.
Aj добро утро и од мене ...Пијам турско кафе и си поткаснувам цреши ептен благи ...... Имајте убав ден мешковци
Добро утро и од мене за прв пат.Сеуште незнам дали сум бремена но нокеска го сонував бебушот хехе.Дали има нешто или пак од постојано мислење на тоа незнам но ке дознаеме.На сите ви посакувам убав ден и се надевам ке се дружиме наскоро
Добро утро мамички, како сте? Јас денес на лева нога станав, башка и сум настинала вчера цел ден скитав. Па што би можела да се напијам? Пиев чај, од овие мултивитаминиве обични незнам дал смеам. Некој вели смееш, некој не.
Дoбрo утрo мaмa денес пoспaлa, aмa мaжевo целa нoќ не спие, му викaм ќе oстaнеш мaлo aкo не нaниш aмa џaбе , тврдoглaвo нa тaткo му
Mesina dobro utro aj da ve prasam za mislejna imam alergija zariste na liceto slusnav t.e edna zena mi rece Na parea da stojam so od kamilica cak posle toa odma soda bikarbona 2 lajcina so malku voda gi rastvoram i se cisti so toa so pamuk dali bi mu smetalo toa na bebuso
Ниту камилица ниту сода бикарбона се штетни во текот на бременоста орално да се конзумираат, па не би требало ниту преку инхалација и надворешно нанесување.
Не пишува дека содржат. Еве ќе ти набројам : Витамин б1 -||- б2 Ниацин Пантотенска киселина Вит. Б6 Фолна киселина Вит. Б12 Биотин Вит. Ц Вит. Е
Доколку се за трудници слободно, но доколку не се би обрнала внимание на состојките и нивнато дозирање во текот на бременоста. Обичите мултивитамини имаат витамини плус и дозирање кое не е соодветно за трудници, па јас не би.
И мене ми е сумливо, сепак ќе речеш абе витамини се, ама шо знам шо има. Од обичнине се не пишува дали се или не наменети за трудници.
Во принцип освен фолна со јод, и магензиумз а грчевите на трудниците не им треба ништо друго. Разновидна, здрава исхрана со балансирано внесување на овошје и зеленчук ги подмирува сите потребни дневни дози. НА пример една чаша свежо цеден протокал и не ти треба да внесуваш витамин ц. Таму каде што се може нема потреба да се внесува преку таблети, природното е многу подобро. Јас не би ги пиела мултивитаминиве.
I jas ne bi gi piela vitaminite. Sega posle moeto iskustvo so krvnata slika bez krvna slika ne bi piela nisto. Duri i bi pazela sto jadam. Mislejki taka deka sum slabokrvna, jadev cveklo, spanak neznam hrana bogata so zelezo, sokovi od portokali, limoni cedeni i sto napraviv-zelezo do plafon visoko.
Jas si gi teram pregnacare plus, od vitamini nema nishto losho. I doktorot mi reche da si gi pijam cela bremenost...
I mene isto mi kazaa za premama. Celo vreme. A krvnata slika mi e super, ama sepak vitaminite ne mozat loso da napravat
jas plus folna so jod, mg so b komplex i kalcium zimam. mi reche do kraj da teram. i jes da mesechno mi odat povekje kesh ama chim taka vika jovanovski, taka kje bide.
Леле колку се нервирам значи што се маживе олку аљкави и непедантни кога работат нешто Купи овој мојов вчера цреши, па им ги вадел семките за да ги реди у нутрибулетот , ќе правел шејк..... И сега гледам у кујна , абе до кај шо стигнал искапил со тоа сокот од црешите што му капел додека ги вадел со раце семките На шанкот, доле по плочките, па земал лажица и нож од фиоката у кујна и внатре лом направено со сок од цреши бидејќи земал со валкани раце и уште сабајлево си пеглал маица и чаршафот за пеглање што ми е го лупнал на шанкот неисчистен и леплив од црешите ..... ја глеам сеа и чашката на нутрибулетот демек ја измил , а таа као со јазик само излижана И му реков..... Од денес имаш СТРОГА ЗАБРАНА да влегуваш у кујна, па избега гревот доле за да не се расправаме и понатаму
Добар ден и од мене, мешиња. Јас само што изедов пола кило сливи и еден сладолед, па сега си прилегнав да одморам. Иначе исто се хранам како и порано, количински. Една кришка леб на ручек и толку. Повеќе сум јас на овошје и вода. Си викам греота е бебе, да не остане гладно зошто стварно воопшто не сум покачила со јадењево, ама па сегде читам дека не треба да се јаде за 2ца и со тоа се тешам. Ко останав трудна јадев за 4ца минимум, но сега се вратив на старите навики. Здрави и живи нека ни се, друго ништо не е важно.