Сега работа ти отворил колку сакаш... Јас изгледа сум среќалија мојов е педантен, никако растурање, јас сум по неспретна
Еве баш до сега средував и чистев.... Аман веќе.... Си имала ксмет со мажот ти што е педантен.....Мојов ама ИЧ не пази на ништо....
Веруј дека е навика и кој како ќе начека. Мојов е идентичен како твојот. Едни макарони да треба да ги свари ќе ги утне и плус кујната во хаос ќе ја остави. Сто пати да зажалиш. Ама во текот на бременоста имав фаза од некои 2-3 месеци со повраќање и преосетливост на мириси и не можев буквално да штрапнам во кујна. Во дневна седев и го намирисував фрижидерот од кујна доколку е отворен и трчав да повраќам. Е тогаш магично се смени, и секој ден спремаше јадење и раскреваше позади него. Помина фазата, помина бременоста...и помина оваа убава навика. Не е дека не знаат, не сакаат.
Ние се видовме со бебушко. Го потврдивме полот маженце е. Ова изгледа ептен немирно бебе ќе е Цело време мрдаше, се вртеше, дури се криеше со рачињата едвај неколку слики направи докторката.
Женички дали ви се има случено при одење да ве боли доле,ама не стомакот туку скроз долу кај отворот. Последниве два три дена ми е така не знам што да мислам
Кој месец си? Може, се случува , поминува па пак боли и така некое време. Не мисли на тоа толку, мисли дека ке ти помине. Прашај си кога ќе одиш кај гинекологот. Мене после 7миот месец тоа ми се случуваше ама не се сеќавам дека го прашував докторот. Не ми текнуваше на тоа кај него коа ќе отидев
Пресреќна Бевме на контрола, бебето супер, околу 1350гр е, одлично напредува, се е by the book. Малце зеза се наместил карлично, но мама ќе го сврти Мама +5 кг, притисокот супер, цтг уредно, крвна слика перфектна, цервикс 42мм. Абе многу ми се разубави денот, сите болки ми поминаа, на седмо небо сум Следна контрола за 4 недели, тогаш пак цтг, анализа и брис и полека да бараме упат за кај анестезиолог и доктор кој ќе ме пораѓа Убав ден драги мои, уживајте со мешињата, брзо поминуваат овие денови
Седми сум, 29+2, ќе прашам кога ќе одам, си викам да не се отворам случајно, не знам како е кога се отвораш затоа малку се испаничив.
jas sum petti pa ja imam taa bolka koga kje preteram so setanje... aj vidi otkako ke otspies odmoris dali pak ke e taka... ti merele cervix skoro?
Јас не се движам многу одмарам повеќе по препорака од доктор, не ја чувствувам константно болката од време на време се јавува. Пред пет недели ми го мереа цервиксот 4,2 беше, сега следно за една недела на контрола кога ќе идам.
Мешиња мои најмили..... И мене ми се разубави денов конечно ..... Бевме на контрола да си ја видиме бебушката, она веќе се наместила со глава према доле (во карлица), 3.025 тежина , цервикс ми мери 4мм, со прст ме провери вели грло омекнато но добро очувано, правевме и цтг се си беше ок... Само сум ослабнала 1кг. можно ли е ? Сега за 2 недели повторно на контрола, значи кога ке наполнам точно 36 недели и тогаш ми рече да го прекинам и Утрогестанот, па ми кажа дека ќе ми земи тогаш и брисеви за две бактерии само...... И така... искрено сега малце ми подолесна некако
@Asiana ние сме тука негде со неделиве исто и мене ме кинеше болка долу, мислев еве го бебето искача, особено кога малце ќе се префорсирав со шетање, низ дома или со малиот. Кога ќе осетиш болка одмори, легни, не би требало да е ништо страшно, сега растат маливе доста и притискаат на сите страни. А на контрола прашај го докторот, верувам дека се е ок
moze od shto se shirish. raste bebcho i sekade reagira. mene i gazot me boli ako ti se veruva samo pozitivni misli, ti i podolg cervix od mene imash
Убави женчиња,ве читам активни сте денес и наспани (колку толку). Јас бев умна денес и правев купус со свинско и имав гости до сега. Десерт се знае - сладолед. Многу ми се погоди!
Me ostavija vo bolnica. Primiv uste edna inekcija, gastromicin. I cepcinja za vo debeloto crevo, da pominat bolkite. Se nadevam ke pomine se vo najdobar red. Doktorkata stravuva da ne se otvoram, nedaj boze.
Па фер е и тоа како. Јас не се ни надевам на скратено работно време, едино ова да ми дозволат да не одам 3ти смени. Се нервирам зошто сами не им текне да ти речат, те ставаат во ситуација сам да се молиш за своите права.
Хаха и мене ми се случува понекогаш позади да ме заболи и газот фала ви женички на позитивата и одговорите ме расположивте си поспав малку сега се разбудив и како нова сум и бебчо еве го ме буди, вика ајде мамо стани доста ти беше