Lele vcera probav da spijam na strana, de na leva, de na desna strana celo vreme kolkovite me bolat od polozbata, mi trnat nozete, son nevidov, poludev, kako spiete na strana, jas imam golem problem
Женчиња , што правите? Умни сте ? Јас до сега спиев, оххх шубо ми дојде, ама затоа за вечер си барам друштво
Нaвикa. Седум месеци спијaм нa стрaнa, a пoследниве месец ипoл лежaм пoстoјaнo и веќе нaвикнaв нa се.
Мешиња, правев пред некој ден крвна слика, ама не сум ја носела кај матичниот, сама си ги толкував резултатите, се е во граница на нормалата, хемоглобинот ми е 126, малку ми е намален, обично секогаш ми е над 130, па затоа сакав за споредба да ве прашам, колку ви се движи хемоглобниот, дали е ОК оваа вредност за трудници или да се трудам да го покачам?
Сегa ти е супер, aмa следи гo, вo пoнaтaмoшните месеци мoже дa oпaдне. Акo имa пoтребa ќе гo средиш сo терaпијa, aмa мислaм декa сo прaвилнa исхрана ќе биде вo ред. Гинекoлoгoт штo те вoди нaјдoбрo ќе ти кaже.
И јас сама кажав. И сама и бев додека не реков да примат уште една. И фаци правеа ама се сменија работите... Тоа е... Мораш да покушаш, а од нив разбирање не чекај...
@zeka женче ептен те мислам овие два дена. Искрено се надевам и посакувам се да биде како што треба. Ти како си? Подобра ли си? Имаш ли уште болки? На патолошка ли те задржаа? Што велат докторите? Аххх бе меше што те снајде... Пишувај повремено, те мислиме и се грижиме. Чекаме добри информации.
Оф знам тешко ќе е. Ама досега сум била ептен фер спрема нив, 4 години работам, слободен ден немам земано без да си го одработам, се што ми е дадено задача сум го сработила без збор. И по две смени дневно сум држела и се.. мислам дека заслужувам сега барем да ме прашаат дали можам, дали ми е тешко. Ама јок, сега засега молк. Веќе 4 недели како знаат. Знам дека е комплицирана ситуацијата, дека ќе треба нов човек, ама барем да разговараат, да најдеме заедничко решение. Имам разбирање, ќе издржам колку што можам повеќе без да се жалам, ама навистина би сакала да не барам јас туку тие да излезат луѓе и да ми понудат.
Мешиња да Ве прашам за една другарка трудничка е 2мес,8+3 мислам ,но како да кажам си ја уби половината(л'цна,прелапа) седечка и е работава и нагло седејќи се завртела или наведнала и нешто и се прелапало и многу ја боли...апчиња знам не смее да пие,ни да се мачка со тие мастите, она неќни беше на местачка една и рекла прелапано и е ,но незнае дали да оди пак кај женава навистина помага ,?? Смее ли ? Чајре некое ?
На мојата крвна слика од авицена поинакви се границите нема 120. Значи за хемоглобинот се движат од 11,5 до 16,5. Мене ми е 12.
Ti blagodaram mila. Bolkite se tie nema nisto podobruvanje. Na rucek pritisokot bese soliden, sega pred 5 minuti mi go merese sestrata 170/100 .. vrtoglavici, cela soba mi se prevrtuva. Doktor nema momentalno. Tek utre ke cekam doktor preeska doktorkata me primi, na povik dojde i si zamina.. praznicno. Fala mnogu na site
Такви местачки се за мене поопасни од лек, посебно во првата третина од бременоста. Пак??? Веќе била ли, и ја местела половината ли. На лекар е чајрето.
Те прашувам зошто сум морон што си ја чувам уште мојата матична докторка (по општа медицина) Секој понеделник и среда доаѓаат од Авицена и земаат крв кај нејзе во ординација. И кажав дека сум бремена повторно и дека сега почесто крв ќе испитувам и за крвна слика дозволи да ми наплатат. Се си мислам дека тука прочитав дека со упат не наплаќале, еве сега и ти ми потврди, значи мојава матична е заникаде. За син ми ни резултати од крв и урина не знаеше да ми прочита, а да не зборам дека сем Алмацин друго не знае да ми препише. За што и да отидам на лекар Алмацин ми препишува. Ич не ја бива, ова капак ми е. Ќе ја сменам под итно!