Значи нареден пат да си барам упат од гинеколог?! Не ми е за 175 денари, ама кога знам дека сите прегледи за трудници се бесплатни се нервирам вака.
Да, со упат од гинеколог се е бесплатно. Јас цело време земам од таму. Зедов еднаш од општ матичен за урина за адриалаб и ми наплатија 14 денари, мислам сумава е смешна, ама наредниот пат со од гинеколог ништо не зедоа.
Ne ne, maticnata ginekolog. A kaj opstata maticna I kaj mojaata se avicena ama mislam se plakja. Ova upat od ginekolog, a bas ke ja prasam opstava ke odam vo cetvrtok.
@Jagoda123 да, со дијагноза "Бременост" се е бесплатно. Иначе мене девојки деновиве ме фати некоја желба за морееее Спремаме свадба со мм, дури крајот на јули ќе биде, здравје, па си викам пред тоа да тркнеме до Грција, ама пусти страв од комарци, зика и други триста работи кои се испојавија ме тераат да не фантазирам многу. Што ќе правите вие, ќе оди некоја со мешко на море?
женски денес бев на прв преглед и ми направија ехо, крв и мокрача зедоа термин ми е декември 28 што значи сега сум 8 недели 6 дена.
nie planirame da odime. doktorot mi reche deka nema potreba da se zatvoram doma. a i velat zikata reagira samo vo organogeneza.
Lesna bremenost Citav za treta smena,jas us na pocetok odnesov potvrda deka sum bremena i ne odam treta
Дани прво честитооо бременост со лесно и бравоо за храброста шо се одлучи брзо А инаку другачкава доктор е иначе-општ хаха и не е работава за доктор,но незнаеме дали може да оди пак. Беше но таа не мести да мислиш да ја крцка ,фаќа нз како да објаснам женава ги знае и нерви и мускули се,за 1мин само мине со прстите и мести.Не трие,не крцка
Јас стварно си замислив некоај жена која кога ќе те фати раскрцкува се можно . ПА мислам дека докторкава си знае најдобро сите опции.
Докторката за бременост ништо незнае хахах Општ лекар е така да ова и е баш слаба страна. Само ме прашува,вика ти цела бременост научи се од интернет форуми гинекологија да сум се запишала специјализација хахагаха ( инаку уште гинекологија испитот го неам пријавено)а јас ќефна цела и кажувам сее и објаснувам,шо да јаде,шо да очекува,шо е нормално,болки кои се нормални а кои не,што не е препорачливо да прави итн итн а она сирота хаха Јас се осеќам како да сум трудна пак евоулирам спомени од бременоста и се радувам мојата најверна другарка ќе ми роди другарче за синко или другарка Но,ова за половинава незнам мноогу ја боли ,да се снима неможе,да се трие ммачка не бива,на тврдо кога ќе легне и подобро,а иначе од седечка положба едвај станува како стара баба нз како да и помогнам
Добро утро. Кој знае какво лето не чека. Мајов те топол, те врне... Еве денес пр е толку мутаво, од кревет не ми се станува. Како и да е ви посакувам среќна среда.
Dobro utro i od mene kaj nas sabajlecki soncevo no najavija za popladne dozd i veter.Sto se odnesuva do spienje 4 saati tolku dosta e,a za izleguvanje na bebudot da ne ni.praveme muabet Sinoka go montiravme i krevetceto uste toa ni ostana srga sme kompletno spremni Imajte ubav den mesinja i zelbi za jadenje nesto vkusnooooo jas ne sum gladna no postojano nesto gnetam otvoram oci i smesta na jadenje mislam cudno e kako samo 10 kg sum zdebelena
И јас сакам да го знам истото. Мене ми рекоа кај мојов дека ако им се "наместело" ќе може да се види. Ако не на наредна за месец дена. :/
Може да ти кажат, ама со сигурност не, сеуште мислам дека е рано. Мене ми кажаа во 17 недела, тогаш веќе убаво се гледа
Слободно нека си ја викне жената да ја "намести", полошо е да трпи, бидејќи како ќе расте така бебето ќе притиска на нервот и ќе има полоши болки. Мене редовно барем еднаш во месецот ми доаѓа дома еден човек да "ме мести". Одев на времето кај Туран, кој исто е киропрактичар или нешто слично, доаѓаа и трудници кај него.