Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Zenicki do ro utro I od mene, jas doruckuvam na rabota, proja I vo megjuvreme kajsii.
    Tuku nekako me boli stomakot vo dolniot del. Nezzz sto moze da e...

2. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Mene mi dadoa viza od 5 godini. Nosish venchanica,pasosh,lichni dokumenti ne se sekjavam shto tochno nosevme bitno ne znaev jazik nitu zbor ama mi dadoa viza vrz osnova na drzhavjanstvoto na mm :) Koga ke otidesh odma rasprashajte se, se mozhesh da dobiesh i zdravstveno osiguruvanje i viza i se :)

На Lorins, Bebulleee и LadyC им се допаѓа ова.
  3. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    ЈАс бев на 13 точно, ама не се гледаше убаво, ниту се местеше убаво да се види. Само со претпоставки, а за точно наредниот пат , дури во 18 :( :) :)

4. letters

letters Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    561
    Жени да ве прашам вас постучни сте. Дали стававте нокти во бременост? читав низ нет има различни мислења. Вие што мислите?

5. letters

letters Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    561
    Инаку јас бев на контрола минатата недела значи 12 недела и ми рекоа претпоставка за пол но не со сигурност па затоа и не се оптеретувам исто ко да не ми кажаа, кога ќе одам следниот пат ќе знаеме сигурно.поздрав

6. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Јас ставам. Фала богу немам проблем. :)

На zajka1 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lorins

Lorins Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    745
    Допаѓања:
    3.710
    Мене ми го кажаа, ама со прашалник, па на наредна контрола ми потврдија :)

@Mariangel фала ти многу :* уште ако не ти е мака, ко ќе имаш време да ми пишеш лична порака (да не ја полниме темава) после како беше процедурата за бебето, дали треба да го враќам во Мк...?
    Мм прашал, можи без виза да ми дадат дозвола за престој, но да има една помината плата, тоа е проблем, бидејќи тој само што појде...незнам на крај што ќе испадни...дали ќе појдам јас сега или откако ќе се породам :(

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  8. anastasija mitic

anastasija mitic Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2015
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    471
    Ne mi kazaa :( magnezium mi dadoja da pijam.. bebuso ic nemirno hehh samo si igra si dvizi masala

На Lorins, Smizzy, LadyC и 2 други им се допаѓа ова.
  9. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Ајде наредниот пат. Уште малку во неизвеснот, и јас сум таква. Ќешки се како што треба да биде, а за пол - ќе дознаеме нема бегање. :)

На Lorins, anastasija mitic, S.Snezana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    E da mora da odnese dokument deka ima zemeno plata, a za bebcheto ako sakash da dobie germansko drzhavjanstvo ke si se rasprashate za dokumenti koi treba da se odnesat i bi trebalo da dobie.. Mojot bebush dobi, bidejki edniot roditel e evropski drzhavjanin.. Samo jas bev vo bolnica togash i svekor mi noseshe dokumenti, stvarno ne znam koi bea.. Trebashe i da odime jas i mm na razgovor prvo pred da mu dadat drzhavjanstvo na bebush ama poradi mojata situacija nemozhevme i tie bea tolku fini da rechat deka nema potreba da odime na razgovor i ni go pratija drzhavjanstvoto po poshta :) A ako odish otkako se porodish, bebush nema nikakvi shansi za da dobie drzhavjanstvo bidejki ne e roden tamu :)

На Lorins, LadyC и S.Snezana им се допаѓа ова.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.231
    Мoже дa стaвaш, не штети ништo, aмa пoжелнo е дa ти се чисти нoктите, oсoбенo кoгa ќе дoјде време зa пoрoдувaње. Oти бaш преку нoктите се гледa aкo нештo, не дaј Бoже, тргне нaoпaку. Јaс не стaвaм нoкти, aмa си ги ц'цкaм и лaкирaм дoмa, сегa вo бременoстa прекинaв дa гo прaвaм тoa.
    Мoже дa си терaш сo нoкти дo кaј 8 месец, пoсле не стaвaј. А кoгa ќе се пoрoдиш, пaк ќе си стaвaш.

На Lorins, MADO и LadyC им се допаѓа ова.
  12. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Ај да прашам тие што имате Нутрибулет (уште сум во недоумица блендер или нутрибулет), за тој црниот мислам, дали на пример во него ќе можам да праам кажички за бебиња :) Да се спремам за тогаш...Можда ви звучи глупо прашањево, али ми треба одговор. Ето

13. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Можеш да правиш се, јас го купив темно сивиот и сум презадоволна. Најмногу го земав за утре за бебуш за сокчиња и кашички да му правам. :) Партал прави :)

На Lorins му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Епа ваљда за истиот збориме,со повеќе чашички што е ама не најскапиот, туку средна цена тој шо има. Мене на црн ми личи, а можда е темно сив.....Еве овој:
    http://www.topshop.com.mk/dom-kujna/kategorii-za-domot/gotvenje/nutribullet.html

Сече апетисани, дроби моркови и тврди зеленчуци?

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  15. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Да овој е , со две различни сечила, и плус 2 чашки (вкупно се три)
    Двете мелат се, а едното сечило ти е само за мелење на јаткасти во форма на брашно, јас ленено семе мелев така. :)

На only44you и kikin им се допаѓа ова.
  16. anastasija mitic

anastasija mitic Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2015
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    471
    bogami .. jas pocnav da mu kupuvam po nesto :)

На LadyC и S.Snezana им се допаѓа ова.
  17. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    И јас истиот го земав пред две недели, најмногу ради бебушот, а и ради мене сега оти ми беше слабо железото, се отепав од шејкови правење и пиење :lol:
    Да ти кажам право срцка ,алал парите , нема воопшто да зажалиш.... Значи го земав тој што е 6.990, темно сив е , со две сечила и две чашки...

На Lorins, DigY, LadyC и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Е тој го мислам. Ок, собрав позитивни искуства. ЈАс гледав и блендери и има супер блендери Про бленд на филипс, ама мм се запна за нутрибулет и гледам сите се задоволни, па ќе го земам

На Lorins, LadyC и only44you им се допаѓа ова.
  19. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.030
    Допаѓања:
    9.517
    I jas sakam da zemam, ama pa imame dva blenderi doma novi i nemozam da go ubedam mm.

20. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Епа шо ќе ти е сега и овој?!? Користи ги блендерите, коа ќе им дојде крајот ќе си земиш нутрибулетче