Zenicki do ro utro I od mene, jas doruckuvam na rabota, proja I vo megjuvreme kajsii. Tuku nekako me boli stomakot vo dolniot del. Nezzz sto moze da e...
Mene mi dadoa viza od 5 godini. Nosish venchanica,pasosh,lichni dokumenti ne se sekjavam shto tochno nosevme bitno ne znaev jazik nitu zbor ama mi dadoa viza vrz osnova na drzhavjanstvoto na mm Koga ke otidesh odma rasprashajte se, se mozhesh da dobiesh i zdravstveno osiguruvanje i viza i se
ЈАс бев на 13 точно, ама не се гледаше убаво, ниту се местеше убаво да се види. Само со претпоставки, а за точно наредниот пат , дури во 18
Жени да ве прашам вас постучни сте. Дали стававте нокти во бременост? читав низ нет има различни мислења. Вие што мислите?
Инаку јас бев на контрола минатата недела значи 12 недела и ми рекоа претпоставка за пол но не со сигурност па затоа и не се оптеретувам исто ко да не ми кажаа, кога ќе одам следниот пат ќе знаеме сигурно.поздрав
Мене ми го кажаа, ама со прашалник, па на наредна контрола ми потврдија @Mariangel фала ти многу уште ако не ти е мака, ко ќе имаш време да ми пишеш лична порака (да не ја полниме темава) после како беше процедурата за бебето, дали треба да го враќам во Мк...? Мм прашал, можи без виза да ми дадат дозвола за престој, но да има една помината плата, тоа е проблем, бидејќи тој само што појде...незнам на крај што ќе испадни...дали ќе појдам јас сега или откако ќе се породам
Ајде наредниот пат. Уште малку во неизвеснот, и јас сум таква. Ќешки се како што треба да биде, а за пол - ќе дознаеме нема бегање.
E da mora da odnese dokument deka ima zemeno plata, a za bebcheto ako sakash da dobie germansko drzhavjanstvo ke si se rasprashate za dokumenti koi treba da se odnesat i bi trebalo da dobie.. Mojot bebush dobi, bidejki edniot roditel e evropski drzhavjanin.. Samo jas bev vo bolnica togash i svekor mi noseshe dokumenti, stvarno ne znam koi bea.. Trebashe i da odime jas i mm na razgovor prvo pred da mu dadat drzhavjanstvo na bebush ama poradi mojata situacija nemozhevme i tie bea tolku fini da rechat deka nema potreba da odime na razgovor i ni go pratija drzhavjanstvoto po poshta A ako odish otkako se porodish, bebush nema nikakvi shansi za da dobie drzhavjanstvo bidejki ne e roden tamu
Мoже дa стaвaш, не штети ништo, aмa пoжелнo е дa ти се чисти нoктите, oсoбенo кoгa ќе дoјде време зa пoрoдувaње. Oти бaш преку нoктите се гледa aкo нештo, не дaј Бoже, тргне нaoпaку. Јaс не стaвaм нoкти, aмa си ги ц'цкaм и лaкирaм дoмa, сегa вo бременoстa прекинaв дa гo прaвaм тoa. Мoже дa си терaш сo нoкти дo кaј 8 месец, пoсле не стaвaј. А кoгa ќе се пoрoдиш, пaк ќе си стaвaш.
Ај да прашам тие што имате Нутрибулет (уште сум во недоумица блендер или нутрибулет), за тој црниот мислам, дали на пример во него ќе можам да праам кажички за бебиња Да се спремам за тогаш...Можда ви звучи глупо прашањево, али ми треба одговор. Ето
Можеш да правиш се, јас го купив темно сивиот и сум презадоволна. Најмногу го земав за утре за бебуш за сокчиња и кашички да му правам. Партал прави
Епа ваљда за истиот збориме,со повеќе чашички што е ама не најскапиот, туку средна цена тој шо има. Мене на црн ми личи, а можда е темно сив.....Еве овој: http://www.topshop.com.mk/dom-kujna/kategorii-za-domot/gotvenje/nutribullet.html Сече апетисани, дроби моркови и тврди зеленчуци?
Да овој е , со две различни сечила, и плус 2 чашки (вкупно се три) Двете мелат се, а едното сечило ти е само за мелење на јаткасти во форма на брашно, јас ленено семе мелев така.
И јас истиот го земав пред две недели, најмногу ради бебушот, а и ради мене сега оти ми беше слабо железото, се отепав од шејкови правење и пиење Да ти кажам право срцка ,алал парите , нема воопшто да зажалиш.... Значи го земав тој што е 6.990, темно сив е , со две сечила и две чашки...
Е тој го мислам. Ок, собрав позитивни искуства. ЈАс гледав и блендери и има супер блендери Про бленд на филипс, ама мм се запна за нутрибулет и гледам сите се задоволни, па ќе го земам