Nie konechno se pribravme. i gosti i kafe nadvor isteravme i odmor isplanirame za od 31. e sega na 30 mi e skriningot ama pred nego kje se vidam so jovanovski zaso sr dogovorivme pred da odime da me zirne. stiskame palci se da e ko shto treba i dogovorivme i neproodni mesta so jeep da ne nosat za trudnava shto povisoko da e
Jas alista.. naredniot mesec nie ke gledame za krevetce pa mama ke mu kupuva kolicka i saka kolice da zemi i toa ke barame ..koja nedela si ?
Девојки јас со прашање... Кога почнавте да носите поширока облека? Јас сеуште немам меше секако, но чувствувам притисок на стомакот, страв ми е незнам дали да носам фармерки...секако не екстремно тесни, но сепак кога седам малку ми се затегаат
Сега полнам 12та недела. Наредна сум на скрининг 1 и приска . Ама тоа не ме спречи да купам нешто за бебенцето. Му се радувам многу. А ти мислам си недела пред мене или се лажам? Кај тебе ни претпоставка не кажаа за пол?
Јас од 8ма недела (ако не и порано) имав многу грчеви во стомакот, сега ми се намалени и носам тренерки без ластик на работа. Не ми се лутат газдите, напротив ок се со се. Така да гледај тебе да ти е удобно. Ако се стопли ќе носам само фустанчиња.
ЈАс веќе почнав и од тие пантолони за трудници со ластик горе да носам, сега сум 13+5, а претходно уште од 10 сигурно носам пошироки панталнони тренерки и хеланки зашо фармерки при седење како што викаш ме стегаа, не беше опасно ама мислам дека нема потреба да го стегам бебчо. Вака сега ок е нека се шири колку сака, мајка е со ластици.
Јaс се зезнaв, прерaнo пoчнaв дa нoсaм труднички aлиштa. Мaтичнaтa ме прекoри, ми кaжa декa немaлo пoтребa тoлку рaнo дa пoчнaм сo нив, oти ќе сум се oпуштелa и здебелелa премнoгу. Мене инaче се вo стoмaк ми е oтиденo, фaрмерките oд пред бременoстa уште ги oблекувaм дo крaј, сaмo штo не мoжaм дa ги зaкoпчaм. А стoмaкoв кo зa 8 месец ми е. Кaкo ви е кoмoтнo, тaкa. Не гo стискaте бебетo, не се секирaјте, си имa тoa местo зa рaстење.
I nie krevetche birame, striktno drvo, ne mediapan, ne transportno. Dusheche kje zemene antialergisko dormeo, i pernichka so 15° podignatost. ushte postelini kje ostanat.
Што зборев со неколку другарки и што читав на форумов, наводно дормео фаќал буѓа за 1 година. Имам јас дома алое вера за брачен, ок е, ама некако ме исплашија. Јас си мислев од пердормире за земам здравје понатаму...
Јaс пoрaнo пoчнaв дa нoсaм. Инaку сoсем кoмoтнo мoже дo 4 месец дa јa нoсиш стaрaтa гaрдерoбa, пoсле веќе требa труднички aлиштa. Амa вo глoбaлa, пoвеќетo жени пoчнувaaт дa се ширaт вo кaрлицaтa уштњ oд сaм пoчетoк, пa мoже зaтoa се чини декa пaнтaлoните и фaрмерките стегaaт уште вo првo трoмесечие.
И јас уште во прво тромесечие имав купено труднички фармерки и хеланки иако бев ослабена неколку кг. Такви се и денешниве модели на фармерки, плитки, тесни...не се чуствував удобно, ме стегаа.
7месец сум и знам понекогаш да облечам од нормалните фармерки (низок струк и под стомак ми доаѓаат), а знаев и трудничките да ги носам откако се породив (убав модел ми се ). Носете тоа во што се чувствувате удобно и не на сите исто им расте стомакот, на некои жени уште од старт им е подуен, а некои жени и до 5 месец се "даска"