Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    ануле ни ја немаааааааа
    се надевам дека до сега си се излеснила и си се гушка со бебушката

На loki.c9, SimonaTino, Forko и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Afrodita25

Afrodita25 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    75
    Вчера го доживеав најубавото чувство до сега. Бебенцето како што деновиве мрдаше многу ретко, вчера почна доста активно, движењето се виде и на стомакот :) . Навистина нешто најпрекрасно

На loki.c9, pepita82, sabatini и 4 други им се допаѓа ова.
  3. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Afrodita25 браво ,баш ми е мило јас тие движења можев да ги видам после 25 недела
    Ануле гарант гушка,него Локи требаше на рапорт да се јави денес,со брисеви и преглед и ја нема...
    Одам да дремнам времево ме утепува...

На loki.c9 и Forko им се допаѓа ова.
  4. ana.tinkerbell

ana.tinkerbell Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Мамички убави јас само да ве поздравам, времево е тапа надвор така да претпоставувам дека повеќето сме активни на компјутерите :*

На loki.c9 и Forko им се допаѓа ова.
  5. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Сви смо на окопу :lol: Ануле и Локи ни ги нема :)

На loki.c9 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ana.tinkerbell

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Кај да е ќе се појават и они нема кај да бегаат, да ви кажам коа ке се разбудам наутро прво нешто што правам отварам фемина си читкам :D

На loki.c9, SimonaTino и Forko им се допаѓа ова.
  7. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    :lol: исто ... уште не сум се измила прво улкучувам фемина па се средувам..зависна станав од вас и стварно сакам да си се запознаеме . :inlove:

На loki.c9 и ana.tinkerbell им се допаѓа ова.
  8. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437
    Se nadevam i deka eden den ke uspeeme site da ispieme po edno kafe i da si se iznamuabetime vo zivo bez tipkanje i opomenuvanje za latinica kiriloca hhahahha....
    Da ne ste vie tuka najiskreno da vi kazam ke pocnam da menuvam mentalitet da stanuvam ladna i nezainteresirana kako poveketo germanci.....nooooo za sreka ve imam vas pa ne se custvuvam tolku osamenka bez mojata si strumica .....
    Ve guskam i :*

На SimonaTino, ana.tinkerbell и Forko им се допаѓа ова.
  9. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Ептен се разнежнивме пукла романтика :lol: :* :inlove:

На SimonaTino и ana.tinkerbell им се допаѓа ова.
  10. ana.tinkerbell

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    А ако некад сите си се запознаеме на кафенце ке си се обраќаме пак со овие имиња како што ни се сега :D нема да можиме да се доискажиме ххихихих

На pepita82 и Forko им се допаѓа ова.
  11. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437

Hahahah Forko mozam da si zaplcam i samo da pomislam na placenje mnogu sum razneznete deneska sto bi rekle nie po strumicki Rastresena hahahha.....sto da pravam hormoni majke mi.....

12. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Мамички, јас неможев да дочекам до закажаниот термин и ја избрзав докторката да ме прими ургентно.
    Ми направи УЗ и Вагинален преглед, не ме испаничи као ништо страшно не е, нема да се породам пред време и сл, но во резултатите пишува

ПВУ формирано, мека конзистенција, ОУЕ вложливо за врв од прст

Ова би требало да значи дека сум за врв од прст отворена, така?
    :sweat:

И следно нешто што не ми штима е:

УЗ наод: Плацента на преден зид, 1 степен на зрелост со ретки калцификати. :?:

Ќе знае некој да ми ги протумачи шифриве? :wasntme:

Инаку бебчо е добар, нејќе да се слика, одвај дел од лиценцето фативме. Денес сме 29,4 гн а според УЗ-то 30,3гн :emo:

На Forko му/ѝ се допаѓа ова.
  13. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    MamickI da vi se pofalam i jas denes bev kaj maticniot bebeto e super ne kasnime veke Edna nedela sega sme taman samo nesto nejasno mi kaza ili jas nesum svatila na postelkata mi staree ima nesto belo ko tocki nisto ne razbrav .shto e toa ako sakate da mi kazete

14. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.368
    Допаѓања:
    148.664
    девојки помагајте паницам.од пред неколку часа имам ситни бодези во долниот дел од стомакот -како со игла да ме боцнува на различни места.не е постојано.инаку сум 13+1недела,а заказав контрола за идниот вторник.страв ме фака да не е на лосо оти вака ми бесе пред спонтаниот.ке умрам нокеска ако продолзи

15. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Во таа недела што си сега е нормално да се јавуваат бодежи, некои слаби болки долу ниско, се е нормално не се секирај и немој одма да мислиш на најлошо, опушти се и уживај си во бременоста, тоа што си еднаш доживеала спонтан не мора да значи дека и втор пат ќе биде и јас имав 2 спонтани па по 3 среќа си останав бремена ептен случајно, си имав најсупер бременост каква на сите им поскаувам и си родив едно најубаво бебенце, златце е на мама :$ така да немој ама воопшто да се паничиш, се е нормално во првите 3 месеца така да си знаеш ;)

16. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    лејдис еве ме и мене тука сум, овие два дена ме немаше да пишам, имам болки ниско во препони неможам да се движам веќе, бев денес за брис и некако повеќе ме болеше од минатиот пат, докупивме уште некои работи за бебушот па си ги гледам им се радувам, сега останува уште завршно ехо и ке честам :D поздрав до сите, многу ве сакам мои мили пријателки :*

На macence4, lady05, Forko и 3 други им се допаѓа ова.
  17. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Нормално е 1 степен на зрелост на плацентата и ретка калцификати, до крај на бременоста скоро 70% од плацентата се калцифицира, тоа е знак на созреаност на плацентата.До 42 недела е скоро целосно калцифицирана и со тоа се оневозможува хранењето на бебето затоа тоа е оптимално дозволена граница за породување.
    До породување обично е дојдено до 2 степен на зрелост, со 3 степен се под постојан надзор од доктор.

Ве читам се плашите дека може да се онесвестите од болка при природно породување, да ви кажам дека од моето долгогодишно искуство на ово поле (скоро 14 години) немам видено ниту една мајка да се онесвести од болка......релакс лејдис :lol:

За исцедокот и тој е сосема нормален особено во последните месеци од бременоста, ние имаме толку многу жлезди во вагината за кои и не знаеме дека постојат а тие сите работат на навлажнување на родилниот канал за полесно породување, телото сите 9 месеци се припрема за крајниот чин, односно раѓањето на бебушите :)

На Vetruska, Forko и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  18. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    493
    Јас вчера и денеска се осеќам како некоја шугава. Не можам да престанам да се чешам (најмногу градите), ама ме чешаат и рацете, нозете, многу исто ме чеша кичмата. Не сум сменила ниту сапун, ниту ништо (не ставам ни млеко за тело овој период), па се мислам да не ми е некоја алергија или ми е на нервна база нешто (мада не се нервирам за ништо). Ви се случило ова???

П.С. Незгодно ми е од овие машкиве во канцеларија, раката секоја втора минута ми е во прслук. Скришно ама пак, срамота да не ме приметат :lol:

19. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Ме изнасмеа :)
    И јас се чешам дека не многу ама имам отоци и тие ме чешаат се тегне кожата.А и ставај си млеко треба да има влажност,мада јас не често ставам... Јас и перут фатив што никад не сум имала па и главата ме чеша.А и искрено некогаш се чешам од сафра што ме фаќа на работа дека само седам ко морш :lol:

На Vetruska му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    493
    Ќе пробам со некое млеко за тело. До пред некое време нон стоп ставав бидејќи имам сува кожа, ама ми се потроши пред некоја недела Нивеата и не сум купила. Ќе земам денес, може и од тоа да е дека е сува кожата, гледаш не ми текна. Фала Форко :) (може ќе ги разочарам машкиве ако ме приметиле, гарант ме зборат алапачи се невидени :tmi: )

На Forko му/ѝ се допаѓа ова.