Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Zdravo devojcici. Slabo me ima denovive, no gadenjeto prestana (fingers)pa gledam sto poveke vreme i vnimanie da mu posvetam na sinceto. Go zapostaviv so macninive i sega imam nekoi stravovi vo vrska so nego. Kako i da e, nema da ve zamaram so toa, no duri sega svakam kolku e teska mala razlika megu dve deca i uste poisplasena sum. Ama znam deka mozam :muscle:
    Ve pozdravuvam, odam junaceto da go naruckam pa da prodolzime so igranje :D
    @danichap koga si na pregled, sonuvav deka nosis bliznaci:lol:

На NanaMia, Elena ena, Grungie и 8 други им се допаѓа ова.
  2. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.149
    Допаѓања:
    911
    Denes bev na vtoro eho inaku sum 8 nedela i 3 dena vaka se e dobro samo ima aritmija, i mi rece maticnata da odam na gak kaj Livrinova, ima li nekoj iskustvo so vakvo nesto, epten se razocarav ;(

3. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    @eleni27 не ме плаши моите ќе бидат 12,5 месеци разлика ако не и помалце:) мајки сме, се ќе издржиме. :muscle: Ти гледај го сега синчето и гали ги двете во мешко, па кога ќе се родат ќе споделиш искуство ;)

На zajka1, S.Snezana и pink95 им се допаѓа ова.
  4. Twins02

Twins02 Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    473
    Torch isto e zadolzitelno ako nemas praveno.

5. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    @zeka како си денеска? Има ли нешто ново?
    @pandelka ти како си? Знам дека требаше да ги повториш испитувањата, што се случи?

Мене денеска цел ден грлото ме боли, пред саат време и крв од нос ми потече, искрено, некако уморно се чувствувам.
    Да се релаксирам малку на интернет па ќе си легнам покрај синко.
    Овие денови сум живи радости, бебушка секој ден се повеќе ја чувствувам. Конечно почнав да и се радувам на бременоста како што треба. Го галкам мешко, го галкам синко и мислам дека никој не е посреќен од мене.
    Едвај го чекам скринингот, се надевам дека се ќе биде во ред.
    Инаку, мајка ми уште кога ми го потврдија полот, баш истиот ден купи розевко бебешко боди.
    Вчера јатрва ми од Германија ми испрати гардероба за син ми и розевки лигавчиња за бебушка. :)
    Мм не сака толку рано да почнеме со шопинг, а јас едвај чекам. Сега се радувам на подароци, а за месец-два кога ќе почнам јас да купувам, леле мори мајко. :)

На LadyC, only44you, zajka1 и 4 други им се допаѓа ова.
  6. tanja manja

tanja manja Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    1.518
    Девојки, што вообичаено треба да пишува на резултатот од прв скрининг за да биде истиот во ред?

Благодарам

7. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    jas mackam se,kokos,pavloviceva so ad kapki,eucerin,kremovi od dm.zemav 2...

8. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.517
    Допаѓања:
    27.302
    Здраво женчиња,
    јас денес здраво се отспав, 17 часот ме фати |-), после работа низ куќи, нешто дома белиме, средуваме, тазе домаќини сме, работа има еден куп. А мене една мрза тешка ме налегнала од кревет не ми се станува.
    Гледам за облека зборите. Јас да ви кажам му се радувам на времево што е уште така свежичко па уште имам фора да се маскирам во зимската облека. Што ќе правам кога ќе се стопли, ништо нема да ми се фаќа од летните тесни маички и панталони. :o Туку од наредна плата ќе треба правец Скопје да го фатам и да се подновам нешто трудничко, зашто низ нашиов град не верувам дека нешто може да се најде.

На pink95 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    Da vi se vmesam malku no sekoj si znae sto si saka. Od dormeo ne sum apsolutno od nisto zadovolna. I bracen zedovme, i cela spalna i site mozni pernici i se. Eve treta godina ne znam sto se desi, na site se nesto im fali..krevetov pocna da krcka, letvite odozdola celosno se razlabavija, a novi se preskapi da zemam pak. Kako vo dupka da spijam. Ko kaj baba mi k|(revetot! Od pernicite mm se ukoci. I bebevo ne mi spie nesto na nego..pa zedov od Simpo najobicen bebeski, dosega super mi e.
    Ova e moe mislenje ;)

На ♡BuBaLe♡, Saraa, LadyC и 3 други им се допаѓа ова.
  10. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    gotovo se otkazav od dormeo. pedijatarot nas ni go preporaca poso bil antialergiski ama cim perdormire isto ima antial. onda takov :)

На kelebeim***, LadyC, only44you и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Јас го имам Дормео за син ми. Убаво душече е, ама така ми стои и немам искуство со мувли како погоре што пиша некој.
    Инаку и јас по групиве на фејсбук прочитав дека мувлосувале, а гаранција не прифаќале ако немаш купено летвички од кај нив. (Веројатно ако немаш купено креветче со такви летвички )
    Мора душекот на тие да стои за да има циркулација на воздухот и да не фаќа мувла.

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  12. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Добро утро. Денов ќе го биде ли? :)
    Искрено многу ми треба да се стабилизира времето бидејќи страшно ми е лошо од ваква променливост.
    Тоа е девојчиња. Имајте убав и разигран ден. :*

На S.Snezana, NanaMia, Bebulleee и 4 други им се допаѓа ова.
  13. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Добро утро и од мене. Се надевам ќе го биде денов , велат дека денот по утрото се познава :sun:
    А можам да се пофалам дека синоќа убаво се наспав, само еднаш во 4 станав за во вц :)
    Сега го сварив млекцето , тазе е , па би се напила едно убаво топло млекце со едно лажиче мед..... Обожавам кога дома ми мириса на тазе сварено млеко мммммммм......

Имајте убав сончев ден мешковци :sun:

На MADO, S.Snezana, zajka1 и 8 други им се допаѓа ова.
  14. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    @Jagoda123 ti blagodaram mila:hug:

Jas sum vo bolnica. Bolkite se so mene, ne me pustaat voopsto. :(
    Sega pomina vizita, ke mi uklucat infuzija, mi zemaa krv i mokraca vceta.gi dobivme rezultati i Rece doktorot da se iscistat nekoi supstancii vo krvta.. mnogu detalni informacii nemozam da dobijam. Na site im se brza. :(

15. mac.mac

mac.mac Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    657
    Добро утро мами. Јас еве со кафе во рака после една недела без кафе.
    Јас сум деветти и знаете што, ми се вратија сите симптомои што ши имав во првото тромесечие.
    Гадење повраќање, ужасни киселини и многу болки во желудникот, а и спијам по 10 саати ( можам и повеќе) :x. Секаде и секогаш можам да заспијам , не својствено за мене.

Прва недела од деветти незнам колку ќе терам. Енаш ме фаќа страв, еднаш сум нетрпелива да си го гушнам бебувче.

Имам слушнато машките побрзо се раѓале од девојчињата или обратно е??

Исто имам слушнато оти прворотките терале до терминот или сепак индивидуално

16. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Во живот желба за млекце сум немала така да пијам, не знаеш сега како ми се пие. Ќе си купам и ќе пијам на работа. :)))

17. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Ауууу леле срцка мојааа.... Многу ти се ИЗВИНУВАМ што ти направив сега стрв за млеко.....
    Аман купи едно мало барем да не ти е умот тука...
    Јас па обожавам млеко, не можам да живеам без млеко...

На S.Snezana и LadyC им се допаѓа ова.
  18. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Ништо не мора да значи мила, не слушај никого, се е тоа индивидуално.... Јас па знам дека машките се надносуваат и се раѓаат обично со поголема родилна тежина од девојчињата и дека девојчињата се раѓаат пред терминот.... Но од искуство ти кажувам дека нема правила тука.... Се си е тоа господова работа и волја...
    Со лесно нека ти е :*

На S.Snezana, zajka1 и mac.mac им се допаѓа ова.
  19. Asiana

Asiana Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    938
    Добро утро и од мене, има ли и некоја друга на која линеа негра и се појави од папокот па нагоре кон градите или само јас сум изрод?:D

На thebabylover, zajka1, Elena ena и 2 други им се допаѓа ова.
  20. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Хахахаха баш убаво ми направи. Јас сум си стрвна и онака. :* :* :* :l: :f:

На Bebulleee и only44you им се допаѓа ова.