Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. K.e.ll.y

K.e.ll.y Популарен член

хаха не се секирај, не си изрод, и мене ми се појави, побледа е и потенка, ама сепак ја има :D

Asiana and DigY like this.
  2. Lorins

Lorins Популарен член

Ме намеа од сабајле :D
    Мене ми е само од папокот надолу, засега, ама и да оди нагоре, нормално е :)

Asiana likes this.
  3. DigY

DigY Популарен член

Dobro utro :D mene od 16ta mi e skroz niz cel stomak ko tebe. ne si edinstvena uzivaj, poveke izrodi sme :D

Asiana, only44you and LadyC like this.
  4. DigY

DigY Популарен член

Inache jas utrovo si go sonuvav bebuleto. sonuvav kako porano se rodilo ama toa ne bese bitno u sonot. mu go vidov licenceto. imase ocinja na tatko mu. mnogu ubavo custvo e da se bide majka. :)))
    posle stanav i go zezav mm ko ke porasne sin ti ke mu vikam-sine ovoj tatko ti za 5 min te napraj. reklamite na rtl pojke traat :D bevme u faza na selenje, t. e. samo sto se preselivme se dosreduvavme. i na rab plus odevme i navecer kapnati bevme. sex kolku aj da ne e bez ic pred zaspivanje... i bidna sinko :D

Lolipop23, S.Snezana, zajka1 and 9 others like this.
  5. pandelka

pandelka Популарен член

jas nisto :( . Lezam na Gak, primam metotraksat, povtorno sum vonmatericno, sreka moja :( .. Fala sto me mislite..nesakav da ja polnam temava so negativnost..

6. danichap

danichap Moderator Staff Member

:hug:

Delfina15 likes this.
  7. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Добро утро и од мене!
    Денеска синко на целодневна кај баба и дедо, јас ќе перам завеси и ќе бришам прозори. Покрај тоа и се останато низ дома. :sweat:
    Ако ме зезне времево и заврне ќе плачам!
    @zeka само позитивни мисли и се ќе биде во ред. :*
    @mac.mac син ми е роден 4 дена после терминот, сега со женскава ќе видиме како ќе биде.
    Искрено сакам и нејзе да си ја родам после термин.
    Инаку и јас имам слушнато дека машките се надносуваат, а девојчињата се раѓаат пред термин. Сепак си е тоа индивидуално. Пак ќе го посочам истиот пример, јас сум недоносена, а сестра ми е родена 10 дена после термин, со провокација.:!: :)
    @pandelka те гушкам и ти испраѓам еден куп позитивни вибрации. Никако не очајувај, после дождот огрева сонце. :* :hug:
    Имајте убав ден мешиња!

S.Snezana, zajka1 and mac.mac like this.
  8. bella24

bella24 Истакнат член

Хахаха иста сум и јас изрод :) не се коси не си само ти! Ми фалите со темава само да ве поздравам и да ви кажам да си уживате да си читкате на форумот, еве сега немам време имам уствари ама го користам да дремнам да каснам да се истуширам и тоа е тоа! Ное сме супер ве гушкаме! И не ставајте се при срце оваа вака поминала онаа нака, се е индувидуално дефинитивно ;) :*

zajka1, only44you, Asiana and 3 others like this.
  9. A&Z

A&Z Истакнат член

Na mene isto taka imam i nas papokot

Asiana likes this.
  10. Smizzy

Smizzy Популарен член

@mac.mac нема правила, индивидуално е, син ми навистина го родив лесно прелесно, но ете во 38 недела. Уживај не се оптеретувај со тоа, спиј си, одмарај, уште малце ќе имаш полни раце љубов :inlove:

Линеа негра немам, немав ни со првото, да не сум јас изродот :lol:?

Ви пишувам од кревет, мечка во зимски сон сум, синко спие и јас користам да одморам. :)

@DigY и јас го сонував бебето кога останав трудна, сонував како сум се породила препрелесно без болки, сум родила машко бебе (тогаш незнаев пол) и долго 54цм :D па ќе видиме што ќе биде.

Lorins, zajka1, mac.mac and 2 others like this.
  11. Asiana

Asiana Истакнат член

Јас надолу ја немам само нагоре е мојата :D

12. DigY

DigY Популарен член

nadolu mene podocna mi izleze. prvo gore :worried:

Asiana likes this.
  13. Asiana

Asiana Истакнат член

Можеби ќе се појави и кај мене надолу, секаде каде што читав за линеа негра пишуваше дека се појавува од папокот па надолу и си реков дај да видам дали има уште некоја како мене или само јас сум ама добро ве имало повеќе (fingers)

DigY likes this.
  14. Elena ena

Elena ena Популарен член

Срценце и јас сум прва недела од деветти месец ..но јас за разлика од тебе немам болки во желудникот гадење и повраќање и воопшто неможам да спијам :/ но тоа зависи и до организмот не е кај сите исто ..А за стравот нормално е .. и мене ми е исто еднаш ме фаќа страв што како ке помине дали се ке е во ред но сепак едвај чекам да си го гушнам синчето .. инаку прва бременост ми е ^_^ а за тоа дека машките побрзо се раѓаат од девојчињата немора да значи дека е така .. јас обратно имам слушнато хехе ..

zajka1 and mac.mac like this.
  15. Annath

Annath Форумски идол

;( :hug: :hug: :hug:

16. Kom.pot

Kom.pot Популарен член

Мешиња , веќе ја терам 40 недела, мнигу ми е мачен крајов. Сношти око не склопив, стомакот ми се стврднуваше како камен и траеше неколку секунди па пушташе. Болки немам,само непријатно чувство. Бидејќи ќе се пораѓам во Плодност , а сум од Охрид, не знам дали да одам денес или ова лажни контракции беа. Имам закано на 30, тогаш ми е краен термин

Lorins, danichap, LadyC and 2 others like this.
  17. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Женички,дај кажете некој лек,веќе неколку дена забот како ми е отечен многу ме боли,пијам парацетамол но не помага,едвај уста отварам и вилица цела здрвена едвај јадам,згора на тоа и носот како чешма ми е ,очите ми солзат едвај гледам,значи све ми се насобрало.А и синко многу е палав и за него се грижам сама.Поздрав имајте убав ден....

18. only44you

only44you Популарен член

Јави се бе срцка, прашај си го докторот што ти ја води бременоста .....Мислам... за да не одиш џабе до Битола....

Kom.pot likes this.
  19. Elena ena

Elena ena Популарен член

според опишаното мислам дека оваа ти се лажни контракции велиш немаш болки само стегање во стомакот што е нормално пред крајот (исто и јас го чувствувам ) но сепак во 40 недела си не би било лошо да се јавиш или да одиш до матичниот гинеколог .. поздрав па те чекаме со убави вести :*

LadyC and Kom.pot like this.
  20. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Тoa се лaжни кoнтрaкции и јaс ги имaм пoвременo, aкo не гo дoпрaм стoмaкoт немa ни дa знaм декa е тврд пoштo ништo не oсеќaм. Дoктoрoт ми кaжa нoрмaлнo е oд 6месец пa се пoнaтaму дa се јaвувaaт, се припремa телoтo :)

Lorins, Smizzy, Morenaa and 2 others like this.