Добро утро. @DigY ранобудна си денес . Кога ќе чујам бебушиве како ве риткаат значи се топам... Едвај чекам и јас да осетам. Кога првпат осети кик?
vo 15 ta ubavo zaklocka ama ne tolku Jako kako sega. ne se sekiraj nema da ti fali klockanje ako e ko nojov ranobudec e i do vecer rita.
Добро утро на сите Многу е убава темава, уживам да ве читам со мислења и искуства. Порано немав време многу да се вклучувам ама од кога останав дома супер ми поминува времето читајќи ве. Мене искрно како иде времето ме фаќа страв како ќе се справам во улогата на мама, илјада мисли ми поминуваат низ глава. Бебуш наместо да се симнува доле во стомак мене ептен ми е качен горе и ме мава во ребра и желудник. Денешниот план инаку: да ја перам оградицата на креветчето.На колку степени да ја укличам жени страв ми е да не ми се истутка и завесата од креветчетк треба да ја перам. На колку да ја вкл чам а?
Добро утро феминки, ова накј добар ден оди ама како и да е. Јас да ве поздавам од работа и да ви осакам пријтен ден. Ајде кој е за доручек, вртена пита со сирење и јогурт. Бебко ми е топ. @zeka душо како си?
Леле луѓе јас синоќа имав болки и во стомакот и половината, се преплашив, си реков готово почнав да се пораѓам, го осеќав и бебетоо дека ептен ми притиска со главата доле, а во половината како со ножеви да ме сечеа Еве сега утринава немам ништо, но премногу сум исплашена и цело време сум како на штрек Ви се има ли вам случено нешто вака слично во овој период од бременоста? 34+1 сум денес
Toa se sigurno lazni bolki se sprema teloto, kaj mene pokasno pocnaa nokeska na primer me bolese stomakot kako za pred dobivanje, verovatno kaj sekoj razlicno.lezi odmaraj magneziumce pij i cekajte uste nekolku nedeli rano vi e
Да не се Braxton Hicks ? Тие се јавуваат во неправилни интервали, ја подготвуваат матката за породувањето.
@S.Snezana , @Jagoda123 izgleda ke da se laznite kontrakcii (Braxton Hicks), no sinokja bese strasno... Eve sega lezam, se napiv magnezium i ja vrzav malce polovinata volnen dzemper, poubo mi idi od toa....
Некои(меѓу кои и јас) на крајот го прекратуваат за да ги осеќаат убаво грчевите и контракциите. Кај мене немаше ефект, пкј ја надносив малата.
Izgleda ke moram poleka, poleka da se spremam....Isprani mi se shpihoznite, bodinja, benkicinja, tetra pelenite, triagolnicite....No nemam kupeno pampers, maramici, kozmetika za bebeto, cucli, sisinja, vloski za mene , gumeni vlecki za vo bolnica.....Leleee uste mnogu raboti be sum imala jas za spremanje I kompletce za izleguvanje od bolnica nemam kupeno ....
Вие спремни сте море, како да не, многу работи фалеле. Само да додје големиот момент, кога ќе се растрча мажето се ќе најде, ако треба и на свекрвата гумените влечки ќе ти ги донесе . Се шегувам. Со едно одење во аптека или дм може и мажот ти се да набави. Само дај му детална листа(они нели маж е. мора со слико или детален опис на производот). Така нема што да се утне. со листот ќе им отиде на продавачките и ќе му дадат.
Магнезиум се прекинува со 36 полни, за да може да ги осетите вистинските болки кога ќе дојдат. Јас и сега пијам по потреба, не секој ден. Има денови кога имам страшни грчеви, не се болни, ама не можам да стојам, стомакот надолу ме влече. Тогаш пијам мг од 250, плус уште еден Магнезан во текот на денот. А кога не осеќам ништо, не ги пијам. @only44you тие се Brackston Hicks контракциите, како што ќе напредува бременоста, стануваат појаки. Не се секогаш со ист интензитет, инаку се присутни од самата имплантација на оплодената јајце клетка, само не се осеќаат толку интензивно. Но како што расте плодот, се шири матката и повеќе се чувствуваат. Магнезиум и б6 може да ти заврши работа. Јас вчера бев на контрола, бебко е супер, си имам и сликичка, ист ми личи на поголемиов батко Ми вика матичната задолжително да правам скриен шеќер и д-димери и хемостаза, а на ГАК ми кажаа дека ако немам индикација, немало потреба да ги правам. Засега нема индикација, и не дај Боже да има понатаму, ама женава инсистира, ми дадоа упат за АдриаЛаб за скриен шеќер (ама ќе го правам после 20 јуни, сега рано ми е), и ми рекоа за д-димери или на трансфузиологија или во Хемолаб. Термините за трансфузиологија за после 20 јуни се пополнети, едино ми велат ако сум сакала таму со приоритетен упат да одам, ама размислував за Хемолаб. Има некоја од вас испитувано д-димери таму? И која е цената?
Da ve prasam kolku se dobri onie trudnickite pernici sto gi prodavaat za spienje ? Dali nekoja od vas koristi ?