Немој на своја рака, жити се. Оди раскарај ги малце, не си 32 недела,37ма си. не секој се пораѓа во 40та. Ти држам среќа.
и јас го имав истиот проблем два дена имав болки два прста бев отворена и несакаа да ми стават провокација а терминот ми беше поминат.на третиот ден кога отидов кога ми примија докторката се чудеше како можеле нејзините колеги да не ме примат и да ме породат.кога ми го пукна водењакот плодовата вода ми беше заматена а бебето кога се роди беше зелено па беше во инкубатор 4 дена.Тоа е со мене тебе по нрделите усте ти е рано но оди и побарај си провокација ако ти се силни болките не чекај.Ако не е тајна во кој град ке се пораѓаш
Zatoa mi e strav i ne ja stavam inaku bebusot e 3400g ne e malecko ama tie GAK se katastrofa bev i vo cair i tamu isto mi vikat so sakas na sila da go izvadime sto ima veza ako imas bolki toa samo ke resi koga da izleze i stvarno neznam sto da pravam ne Mi e prvo da neznam sto se bolki 3to Mi e
абе оди напрај драма таму падни им у несвест да видиш како ке се притресат. чим мораш државно да одиш онда терај до крај.
@LadyC мислам кај нас е рано за д димери, како што разбрав тие се испитување за папочната врвца, а кај нас рано е да се прави. И јас ќе го прашам докторот. Ти си во понеделник на скрининг и приска? Јас во вторник - се за еден ден се разликуваме. Инаку жени, веќе ми е срам на сите да им кажувам колку ми се лоши, ама што да правам само тоа ми е на ум. Навечер ми е посебно лошо, во 9 заспивам, толку ми е лошо што не можам ни последниот витамин кој го пијам навечер да го испијам. Мачниниве ми се од ден на ден поголеми и веќе ме нервираат, ме депримираат дури.
Да во понеделник сум, ти вторник? Лелеее се надевам ќе ни спомнат за пол. Многу сакам. Инаку и јас навечер имам повеќе мачнини и вчера во 8 се комирав. Едвај се воздржав да не повратам. Се си викам ајде уште малце, ама ќе видиме... Ајде, го поминавме најлошото, сега даље тераме
@Mamii123 и јас бев ист случај. Болките почнаа на 28-ми март, а се породив на 30-ти. Молев за царски, ама џабе. Таква е процедурата, ќе си чекаш да се отвориш. Инаку исто на ГАК се породив, природно, после два дена откако почнаа болките. Интензитетот растеше, а јас ептен споро се отварав. Зезнато е, ама издржи, мораш. Не знам колку време ќе те остават така, ама ако гледаат дека три дена не се отвараш повеќе од два прста, а имаш болки не знам што чекаат? Предолго е тоа, јас барем се отварав, споро ама се отварав.
Ne. Jas bev na edna zabava vo 6ti vo prethodnata bremenost i maliot me utepa. Posle tri dena ne prestana da preta.
Да одиш. Мајка ми у 7ми скокала на свадба (Пошо играорка) и дури на микрофон и порачале да пази да не ме истресе. Да уживаш драгааааа!!!
@Saraa mila Deneska malku mi namalija bolkite. Imam poblagi bolki, na inekcii, infuzii sum celo vreme. Sabajle kapak na se me bolese zeludnik, placev od bolka, me pregleda doktorot me bucnaa so ranital se smiri bolkata. So pritisokot dopolnitelno se borime. Krvta mi e zaslabena. I td..... da ne prodolzuvam. Mi e sram od postojanite negativni postovi. Tuka sum, odgovaram i stojam zad sekoj predizvik, ke ja isteram bremenosta i na kraj se ce bide vo red.
@zeka duso izdrzi, so tebe sme site, ti stiskame palci se da e vo red. Koga ke dojde vreme da si ja guskas bebuska se ova ke e zad tebe. Pozdrav. BTW devojcinja jas fativ patot za doma, edvaj cekam da stignam. Konecno neraboten vikend!!! Saturday its a big day!!!
Nie deneska si bevme na ctg bebusko malku uspan utre polni 40 nedeli ne znam do koga ke odime mi zakazaa povtornonvo ponedelnik pa ke videme sto ke bide ve baknuvam mesinja
Девојки некако ми брзате со одење од темава. Чекајте не па уште малце бар нас тазе такозвани мами да подучиме нешто од вас. А и искрено, многу ќе ни фалите.
Добро, да прашам има некој друг освен мене проблем со нос, грло и болење главаа? Чаеви, супи, лимони и мед....џабе некако ми е
puknata sun po jajca i piperki sega pak jadev toa. ama losho e lugje nishto ne me drzi se povekje ni se jade. i stanav od masa nenajadena. ne e ok ova.