А и македонче пусто се манијачи на секој чекор Јас си земав и бебешка купка за туширање и не се чешам толку. Јас си имам друга мака Вчера плачев од болка многу ме болеше карлицата тие коските на задникот изгледа дека многу седам на работа без разлика што секој момент го користам да одам. Како инвалид скраја било бев...не можев да се помрднам да се свртам а камоли нешто друго..многу ме болеше Дали на вас ви се случило така? Дури и од еритромицинот горчливо а настината сум затната може и од тоа ми беше,ама ова со коските е страшна работа.
Toa со коските на задникот дефинитивно е од седење. Може треба да се обидеш со јога за трудници. Во првото тромесечие јас не смеам сега да одам, ама мислам дека ти можеш. А и многу е убаво, едвај чекам да дојде време да одам. Ем ќе се размрдаш и истегнеш, ем учат на дишење и смирување и викаат дека помага и за пораѓање.
Xaxaxa forko I karak dobri ste. Ke vi bide strav do 9ti posle edvaj ke cekate da se porodite... Jas se plasev I kosmari imav sekoj den,a sega tolku mi e tesko dvizenjeto,banjanjeto,spienjeto,se...edvaj cekam da se olesnam I na grb I stomak da se plesnam da spijam....
Јас и сега едвај чекам да се олеснам ко труп сум Да бев некоја слабичка може во 9ти ќе ми беше најтешко ама јас буцко исто како цела бременост да сум само во 9ти
јас бев слаба пред да останам трудно ама со можните 100% отоци и со 10 кг поправеност изгледав како да носам 3 деца во мене стомак немав голем ама широка бев како буре и се мразевсеа пак се вракам во форма со многу големи деформации,стрии имам за продажба до глуждовите,градите како да ми ги гребела мачка,а стомакот стомакот ми е како нива со бразди за патлиџани.Ама битно живи и здрави сме и двајцата др не е толку битно.ЕЕЕЕ женски маки големи.
HEV јас мислам дека со текот на времето се средува колку толку само. Нема скроз, ама голем процент ќе се повлече и салцето и стриите малку ќе избледат. Полесно и побрзо ако вежбаш, ама и да не вежбаш мислам дека телото само ќе се среди полека со време.
со царски сум ми рекоа да мирувам дури до 1 година од царскиот и со совет од докторот дали може или не салце има ама мешкото не е мн соберен мислам баш таму кај што е резот е изразен стомакот,а стриите ке избледат не им се многу замарам,хулахопки,хеланки ке покријат некако ама салцето да се истенче ххх
ами тоа е Македонски маки големи,ами земјоделка само денес тие имаат пари со субвенциите хаха среќа што за патлиџаните не даваат субвенции ке бев богатела хаха
за тоа ич да не се замараш јас со царски да ти кажам право и со помош од мм средувам по дома и јадење и дете и свекор и свекрва се е на мене ,ако идеш природно полесно ке ти е позз и јок паника
Да ми дадеш некој список што треба да купиме од алишта до козметика и што да спакуваме за во болница Еееее до каде догуравме ... како вчера да беше кога бевме во првите недели
Сите не фаќа по некоја паника јас така забележувам, имам само една единствена другарка што кај да е треба да се породи абе мува не ја лази еј не се замара ни се плаши јас и се јавувам по 10 пати на ден да ја прашам како е што е т.е повеќе паничам јас од неа мислам дека е единствена што не се замара за ништо, ја прашувам не ти е ли страв од пораѓај пффф вика не зашто да ми е не сум ни прва ни последна, значи алал да ти е викам тешки сите као тебе да сме убаво ќе е а мене коските да ме здоболат леле да не ми е нешто, глава ако ме боли да не ми е нешто, ако ме клоца зашто ме клоца толку многу, ако не ме клоца кај е сега
Толку се заморив во бременоста со паничења,прашања и се пропратно што за 27 год не сум Манни друго сите околу мене ги удавив-сироти луѓе Па зашто на тебе да се свекор ти и свекрва ти? Уште ли не направија 40дена?