Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. only44you

only44you Популарен член

Ах не се секирај што си помалце од мене....мене ова дијание ме фаќа еднаш неделно обавезно... И не паничи, стрпи се до понеделник па ќе видиш што ќе ти каже докторот...

2. eleni27

eleni27 Популарен член

Ste zborele za jadenje?
    Mi pominaa macninite, si kupiv smrznato testo za pica i jadev pica :pizza: i mm kasna pokraj mene. Pola pica izedov. Ne mozev poveke, predhodno jadev sladoled vo siti mol :lol:
    Sega veke ne mi se gadi od nisto, pa ovie dva dena urnebes pravev so jadenje. A tek ponatamu sto ke bide ]:) I luge ke pocnam da jadam ko sto sum non stop gladna :x
    Vikendov, standard, starive odat na vikendica, ostanuvame sami so mm i gluvcevo. Ke se iznagotvam ;) i se razbira ke se iznajadam :D
    Utre sinko planiram da go vozam so avtobus, deteto polni peleni od sreka ko ke vidi avtobus.
    Dobra vi nok na site, jas sega ke pocnam da se raspravam so mm da me pusti da spijam, premorena sum veke :o

Lorins, danichap, Bebulleee and 4 others like this.
  3. Twins02

Twins02 Активен член

Alisijad na mikrobioloskite brisevi ti otkrija bakterija ili zabeleza nekoj problem? Jas osekam kako iscedokot da mi e so pojak miris, vcera mi zemaa brisevi pa ke vidime, pred da ostanam bremena mi bea negativni, se nadevam i sega ama ke vidime

4. DigY

DigY Популарен член

Da.

5. Saraa

Saraa Популарен член

Zeni dobro utro. Od denes sum 24 nedela, edba nedela veke ne koristam utrogestan po lreporaka na dvajca doktori, no od vcera cuvstvuvam ekoja cudna bolka vo dolniot del na stomakot, bolkata e kako nenstrualna, slaba bolka a na momenti boli kako zapalenie na muskuli koga imas. Ne e postojana, ama ja imam. Sovet vas.... pijam magnezium od 250mg dva pati vo den. Bebko go cuvatvuvam si se vrti pravi nesto.

LadyC likes this.
  6. DigY

DigY Популарен член

i mene koga mi go skratija dabrostonot istoto mi se sluchi, pa pak me stavija na terapija. trkni kazi im.

Saraa likes this.
  7. zeka

zeka Популарен член

Mi se jade burek.(facepalm)

Cekam da pomine vizita, da vidime sto i kako. Da stavat nekoja inekcija, infuzija da osvezam malku.

Sabajle vo 5 mi merea pritisok. Krvnicki, taka ni so zivotno ne se postapuva. (facepalm)

Nadvor vremeto e preubavo, sonceto zirka , custvuvam me gali i me vika da uzivam vo ubavata den.:wasntme: Se nadevam ke pomine za brzo, ke si odam domce.

Tuku, den po den, sestra mi si doagja za 10 dena od Svajcarija. Ke bide tuka 3 nedeli. Se raduvam kako malo bebe. Mi dava sila da prodolzam da se boram. I da padnam, iako ne e so mene, da stanam. Fizicki ne e, psihicki e tuka. Samo nie se razbirame, edno srce podeleno vo dve dusi, nikoj drug ne treba da ne razbere osven nas dve.

Kupila alistenca od Svajcarija, kvalitetni, so preubav materijal. Od Makedonija ostave da mi kupe kolicka. Im bilo zelba, od tuka, da ja odberam jas koja ja sakam.

Da ispadnam od bolnica ke se spremam i jas. Ne se znae dali ke dogurame do kraj ili ke dojde do predvremen poragjaj.

zajka1, Lorins, MADO and 8 others like this.
  8. LadyC

LadyC Форумски идол

Како и да биде и да е порано, важно е и ти и бебето да сте во ред. А на државно... Страшно колку се однесуваат лошо, не знам кој им е проблемот...
    Чувајте се, мисли позитивно, ќе биде се во ред. :* :hug:

zajka1 and S.Snezana like this.
  9. LadyC

LadyC Форумски идол

Добро утро. Вчера јадев сеир од татко ми дека сум го рипнала времето за спиење. :D
    Ајде, се надевам како минат последниве 10тина дена ќе мине и оваа мрзотија и поспаност. Сабота а? Ќе се журкаме денес? :D
    П.с. сестра имам 11 год. помала ми вика ти ни на јуниор нема да издржиш со мене. И не се лаже да ви кажам. :D

only44you, Jagoda123 and DigY like this.
  10. Asiana

Asiana Истакнат член

Вчера си го видов бебушко, сонцето мое е 1440грама и си се свртело надолу со главчето. Цервиксот ми е 3.1 цм, не бил многу краток нормално било за овој период.
    За болката што ја чувствувам долу ми рече дека е од притисокот од бебето бидејќи расте а и главчето му е долу , требало да се навикнам на притисокот освен ако не бил многу голем. И тоа во кратки црти :)

Lolipop23, Lorins, TheSecret and 8 others like this.
  11. LadyC

LadyC Форумски идол

Цело време заборавам да ве прашам и сега ми текна. Ве молам ако отприлика знаете колку кошта приска, скрининг и торч ќе ми прават во понеделник. Ваљда нема да е 6000-7000 денари, имам осигурување... Плс не знам колку пари да земам со мене да не се обрукам ( а и ехо и уринокултура ќе правам нормално).
    Фала ви однапред :*

12. alisijad

alisijad Популарен член

Прискa, тoрч, уринoкултурa се е бесплaтнo сo упaт oд гинекoлoг и шифрa зa бремени. :)

LadyC likes this.
  13. alisijad

alisijad Популарен член

Немaв прoблеми, нa редoвни брисеви oткријa.

14. julia87

julia87 Истакнат член

mene nisto ne me kostase,site ispituvanja se besplatni ako ides drzavno

LadyC likes this.
  15. LadyC

LadyC Форумски идол

@alisijad @julia87 сега се изнервирав, знам дека ќе ми наплатат, уринокултура плаќам околу 250-300 ден и крвна толку отприлика.
    Осеќам ако ми лупнат некоја цена има во вис да ги дигнам. @eleni27 нели и ти одиш кај истиов (Лолита нели ти е) ?
    Имаш инфо некое плус?

16. KoZee

KoZee Истакнат член

dami dali e normalno da gubam od kilogramite? 22+ sum i za 10dena imama 7,5kg izgubeno...zagrizena sum :/

17. LadyC

LadyC Форумски идол

18. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Како сте мешиња?
    @LadyC со упат од матичниот гинеколог за ГАК приската и скринингот се бесплатни.
    За крвна слика исто (пред некој ден муабетевме во темава) со упат од матичен гинеколог и тоа е без пари.
    Јас скрининзи и во првата бременост и сега правам кај мојот матичен гинеколог. За првиот скрининг платив 800-900 ден. (не се сеќавам колку точно) а за вториот сега околу 1200 ден.
    Брисеви исто ми наплаќа (по 100 ден. брис) а за резултатите од брисевите не платив ништо.
    @KoZee не треба да слабееш, правиш ли редовно крвна слика? Обавезно консултација со гинеколог за состојбава, многу имаш ослабнато, 7,5 кг. е премногу. На самиот почеток од бременоста со син ми и јас ослабнав 3 кг. ама веќе во второто тромесечие почнав да качувам. Ти си 22 недела, не треба да е така.
    :!: Сега читам убаво, 7,5 кг. за 10 дена? Не, не, тоа не е ок. Обавезно консултација со лекар!!!

Smizzy, only44you and LadyC like this.
  19. alisijad

alisijad Популарен член

А зaштo ти нaпкaќaaт? Нели си зимaш упaт и сaмa си нoсиш нa микрoбиoлoгијa? Истo и зa крвнa сликa си зимaм упaт и си oдaм кaј сaкaм, зa тoрчoт\истo упaт и oтидoв вo институт зa јaвнo здрaвје испитaв(и тукa мoжеш уринa истo). Знaј декa сите испитувaњa зa нaс се бесплaтни не дoзвoлувaј пaри дa ти зимaa, тoрчoт е 700 ден пaртиципaцијa штo не е мaлку, уринa е 80. Тебе уринaт привaтнo ти јa нaплaќaaт, пa тoгaш зaштo ти е oсигурувaњетo.
    Шифрaтa зa трудници е z34.

mimidjon and LadyC like this.
  20. LadyC

LadyC Форумски идол

Не се малце пари, ќе си земам во понеделник тогаш само упат. Можам во 8ми септември да правам се ова?
    Поблиску ми е од ГАК.
    И треба ли да закажам или само да одам треба?
    Фала многу. Ова 800 ова 700 не се малце искрено... :(
    Инаку правев кај мојот доктор, ама ај сум викала 200-300 не се многу, ама па мојов ми вика освен мои резултати од други не признавам.