Ја манијачам инаку темата „што е потребно за новороденче“ од вчера и си правам список за секој месец да си зимам по нешто.
Da da eftini se kaj da odes tolku se ..jas se mislam za cucline so mustajki da si kupam .. znaete po kolku se ?
Koga sme kaj stedenje jas za nisto ne stedam od oblrka oprema za bebeto a pa kamo li za pregledi i skrininzi nema sansi. Sega se znae koj e najvazen.
Vo paticinjava imase li vnatre kako volna za da sedat naduvani? Jas zemav slicni i imase mm ja izvadi a jas mislam deka taka treba da se nosat ama nekako cudno mi e so volna ili sto i da e, ke mu se pletka niz prstinja.
Леле жени кажете што да правам цел ден повраќам , имам чуство дека ќе припадна секој момент . Ништо не ми прима желудникот. Сабајлето јадев макарони со шампињони и павлака. Никогаш не ји е било волку лошо. Страв ми е да не сум добила некое тробење недај Боже скраја било. Имам чуство како да сум дехидрирана, и вода не можам да пијам тешко ми е
Тaмaн рaбoтa aкo се нoсaт сo тoa внaтре. Секaкo декa се вaди, тoa е сaмo зa дa им јa држи фoрмaтa. @mac.mac oди нa лекaр!
lele shibaj na infuzija ne si igraj. ama ne e trovanje, toa posle 24 chasa javuva. moze ti e od bremenosta. ama treba da te osvezat malce u najmala raka elektroliti.
Девојки бремена сум 15 недела, од сбајле при станување осетив како некој со нож да ме сече од едниот до др крај, не беше мн страшна болка, но вечерва при кивање осетив толку неподнослива болка која траеше околу пола минута, буквално како некој со нож да ми помина по стомакот ... многу ми е страв... имал ли некој искуство, нормално ли е?
Vo vrska so skrininzite nemoze da sporeduvate na privatno ili na drzavno.Fakt e deka kostaat pari,no spored mene vtoriot skrining e i te kako vazen i spored mene najbiten,posle toa samo se sledi rastot na bebeto. @mac.mac a koja nedela si?I jas do kaj 16-17 nedela mnogu povrakav no bitno e i da vnesuvas hrana,malku po malku i da povrakas nesto ostanuva vo organizmot.Trovanje e prosledeno i so proliv.