Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.028
    Допаѓања:
    9.512
    :D slatki mi se vidoa taka naduvani

2. apple12

apple12 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.037
    Допаѓања:
    3.308
    Кој ќе чека до понеделник, секогаш викенд ми се случуваат вакви работи... :sweat:

3. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Bolkite konstantni li se ili samo momentalni bea,ako se pominati ne panici i jas imav nekolku navrati takvi bodezi.

4. apple12

apple12 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.037
    Допаѓања:
    3.308
    Моментална болка, пола минута, и тоа сбајле при нагло станување, ама беше пократка и помалку болна, ама сега беше страшна, при кивање... Читав некоја статија дека биле нормални такви болки во второ тромееечие при кашлање, станување, се ширеле лигаментите на матката.
    Ама пак ме фаќа страв... затоа до вас сезнајки да се консултирам, зошто болкава беше страшна...

5. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Јас имам навика да се воздржувам кога ми се кива, па кивам помалку бучно, да не се изразам лошо, ама во себе.
    На два пати си направив таква беља, па сега се трудам да мислам на тоа и да кивам без стегање.
    Истото чувство, како да ме пресекол некој со нож во пределот на бешиката. Лоша болка, остра, но не е штетна за плодот, немој да се грижиш.
    Бебето супер си напредува, а и често ја чувствувам како мрда. Потруди се да киваш што поопуштена. Немој да правиш отсечни и нагли движења.
    Ако болките се зачестени и не се само кивањето и наглите, отсечни движења причина, посети гинеколог.

На zajka1, Smizzy и MADO им се допаѓа ова.
  6. anastasija mitic

anastasija mitic Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2015
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    471
    neznam i jas baram

7. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    На anastasija mitic и Lorins им се допаѓа ова.
  8. thebabylover

thebabylover Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    860
    Devojki razocharana sum od maz mi premnogu.Go voociv i mu kazav shto mi preci bidejki stvarno mnogu mi smetaat nekoi negovi stari naviki a toj ladno i najladnokrvno ne pravi muabet me ignorira ..sega sam si otide kaj kumashinci a jas sama si placham doma i bebeto si go nerviram..Tesho e..se izvinuvam najmnogu za negativniot post

9. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.149
    Допаѓања:
    329.295
    Не штедиш оти имаш пари.Да не немаш мислиш ке можеш да купиш најскапо?И на мајките кои немаат пари бебето им е најважно па ај сеа да земат да се отепат.

На Kitten, Delfina15, ruruk и 13 други им се допаѓа ова.
  10. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    Некои кивате тивко, некои гласно, е јас гледам да кивам на вц шоља :$
    Што да правам бебето притиска од страв да не направам беља пазам и како се смеам :$:lol:

А за штедење штедам дури и тогаш кога имам, фрлени пари ми се оние дадена на бебешка облека, да му земам маркирано па после само бели кашички да ми јаде???(знам за вакви примери) е за креветче, количка, седиште, тие крупни работи кои и другите деца ќе ги користат земавме нешто средно пристојно. Многу поише сакам "вишокот" пари на штетна книшка да им ги ставам, знам дека утре ќе им послужат барем;)

На ruruk, Bebulleee, LadyC и 8 други им се допаѓа ова.
  11. Asiana

Asiana Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    938
    29+5 бев вчера на прегледот...ти која си?

12. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.897
    Не се секирај ,кај сака нека оди .
    Такви се мажите, твоево ако се прашувам јас" не е ништо ". Јас бевсо одлепена постелка и пред време се породив, ми рекоа да лежам , а дома и чистев и кревав тешко и се . И на крај ми рече па што сакаш , цел ден си дома ете не одиш на работа ,што ти е толку тешко?! И јас си плачев се нервирам и затоа сега ми е нервозно и бебето.
    Ама потруди се да не те секираат мали работи ,мисли си на бебето ,мисли на твоето здравје.
    Мажите се лежачи и не ја разбираат одговорноста што значи да си татко .
    Ниту пак им е грижа за нас РЕАЛНО ;)

На Delfina15, Bebulleee, macunka и 4 други им се допаѓа ова.
  13. mar_mar

mar_mar Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2016
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    100
    Majki kako se spravuvate so zatnatiot nos vo spienje? Eve vekje dve nokji se macam so toa

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    I Jas imam takvi kratki bolki pri kivanje. Ne se sekiraj, normalna rabota, se nisto strasno. Veruvaj, tie loshite bolki poinakvi se I podolgotrajni, bi znaela koga stanuva zbor za niv, skraja da e da.gi osetish.

15. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.028
    Допаѓања:
    9.512
    A od kaj znaes ti dali imam ili nemam. Moja rabota e dali najskapo ili najeftino ke kupam, i ne mi e gajle za drugite, sekoj za sebe.

16. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.149
    Допаѓања:
    329.295
    Тогаш немој да потенцираш дека не штедиш бидејки бебето ти е битно.
    Ги врегјаш другите идни мајки особено оние кои немаат пари за да купат нешто поскапо,а нив бебето им е може уште побитно.
    А верувај ми да си сиромашна ке гледаш и те како цени.Исчував 2 деца во мн различни услови и знам како е ич да немаш и како е мн да имаш.

На podravka, ruruk, Bebulleee и 10 други им се допаѓа ова.
  17. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Дишaм нa устa веке 6 месеци стaвaв мaрисoл некoлку пaти нo немaше ефект и oстaвив .Дoктoрoт му рече мoжaм бенил или некoи други кaпки нo јaс решив дa не стaвaм ништо.

На Smizzy и mar_mar им се допаѓа ова.
  18. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    не се нервирај секој маж е различен ама гарантирам ти дека 40посто ке се сврти околу тебе, и бебето кога ке стане родител тоа е инстикт сега баш можеби не е созреан ама потоа ке сорзее што се вели крв не е вода, има поголеми проблеми ете и јас кревав се тешко 8ми месец цел спрат реновиравме се сама чистев маж ми не е тука и е потешко со дете мало кое секој месец се е настинето по лекари за него за мене, влечи кеси тешки за јадење секој трети ден а живеам на високо место значи по врло нагоре се оди, носи детет на забавиште два пати на ден па и сега топло ама има и полошо, да и јас некогаш плчам ама секогаш за истото зошто неможеме веке даа се средиме и нонстоп да сме заедно со маж ми , веке смачено ми е најмногу жал ми е за керка ми ама со Господ напред уште година ипол ке прекараме вака, сакам да кажам и мојте проблеми не се големи има поголеми и затоа се тешам и сум силна треба да мислам за две : )

На LadyC и thebabylover им се допаѓа ова.
  19. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Не се рaспрaвaјте кoј кaкo.штo ке купувa,пружи си ги нoзете кoлку штo ти е чергaтa дoлгa -тaкa мaјкa ми ме учеше.И мене мoже ми е кривo кoгa читaм јaделе прaски,јaделе јaгoди a мoже јaс немaм пaри дa си купaм нo не се лутaм и не зaмерувaм сепак oвa е фoрум кaкo дa зaмерaм нa некoј штo не гo знaм.Сепак oвде сме дa си пoмaгaме a не дa се фaлиме,рaзменувaме мислењa сoвети,зoштo пaк дa дaвaме пaри зa нештo aкo не вреди или гo имa oд друг прoизвoдител зa мнoгу пoефтинo.

На Morenaa, eleni27, Freyja и 12 други им се допаѓа ова.
  20. mar_mar

mar_mar Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2016
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    100
    Bezpotrebno e da se kazuvaat ceni tuka na forumov, i nestoto da e 100 denari na majkata i e najmilo zosto go kupuva so zelba i radost za svoeto najmilo. Ima i majki koi ne mozat da si dozvolat nisto od ona sto go zamisluvaat za svoite deca. Sekoja majka go posakuva najskapoto, najubavoto, no ljubovta e ona najbitnoto a ne paticinjata od 100 €

На Morenaa, kristince51, Bebulleee и 8 други им се допаѓа ова.