Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mar_mar

mar_mar Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2016
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    100
    A ti so se pronajde vo cenite? I so reagiras tolku burno? nitu jas ne te spomnav tebe, samo kazav deka za takvi raboti e bezpotrebno da se komentira koj kolku ima tolku kupuva. Nekoj zema plata od 30000 denari nekoj od 10000 taka da bezpotrebni se tenzii :)

На Morenaa и joy1 им се допаѓа ова.
  2. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Некoјa пријателка,врски нештo дa се рaспaшaте дa фaтите нели мoже,бaерем зa медицинскиoт дел дa си гo вршaт кaкo штo треба,вo СК ли си држaвнa,aј некoј пa некa пoмoгне aкo.имa близок.

На zeka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ChristmassTree

ChristmassTree Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2016
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    271
    Zhenski kje se poragjam Bitola vo bolnicata dali znaete shto treba da zemam za na poragjaj za mene vo torbica a shto za bebeto? Pls za spisok pochnuvma da ja spremam torbicata :)

4. ChristmassTree

ChristmassTree Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2016
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    271
    Kako mene da me opisha sekoj den za 3 4 sum stanat :( posle cel den ko pretepana i koga kje dojdi vreme za spieneje nikako da zaspijam do 1 :( hronichno nenaspana sum cela bremenost

На zajka1 и only44you им се допаѓа ова.
  5. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    @BirMelek многу убава невеста си била. :)
    Дајте бе џенцки да ве видиме на слики од свадба
    Душо имаш тема што да се понесе за.во болница тука побарај. Има брилијантни списоци.

На BirMelek му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    @zeka на ГАК, на патолошка си? Јас бев таму сместена додека да се отворам три прсти, па ме качија потоа горе. Добри се условите. Исти како кај родилките. Чист тоалет, топла вода, само по три кревети имаше доле, кај родилките по два во соба. Тоа беше единствената разлика. Ова зборувам за пред две години. Од персоналот не сум баш, но од хигиенските услови сум многу задоволна. Ако си таму сместена, баш ме чудиш.
    За храната не знам, јас исто не ја јадев, ми носеа од дома. Сепак кога ти ја знаат состојбата не е во ред да ти носат да јадеш нешто што не смееш. Исто така, секогаш кога не се чувствуваш добро мора да притрча некоја сестра да ти помогне. Викај по нив! Уф се надевам искрено дека што поскоро ќе се стабилизираш и ќе те пуштат дома. Дома си е дома.
    @LadyC јас бев мноооогу уморна и поспана кога бев бремена со син ми, сега воопшто. Баш ме потсети, ете уште една разлика помеѓу двете бремености. :)

На Bebulleee, zeka и LadyC им се допаѓа ова.
  7. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Zirni ja temata za spremanje stvari, sigurno ima pishano nekoj od Bt.
    Inache dobro utro drushki.
    Nie si pospavme pak, bebe me ostaj da spijam do 9. ama pusto mi treba trudnichkata pernica i iako spalnata mi e pogolema od normalnite, odi najdi mesto, koga i kucheto spie so nas :D mora nekako da ja smestam. pochna da smeta meshljakot. inaku maljot vchera razmeshtaj u stomak praese. duri si vikav da go prasham doktorot dali e normalno olku mn celo vr da mrda da kloca. da ne neshto mu smeta. :D

shto se tiche toa shto ste se rchnale, mislam sekoj si go znae svojot dzeb. nikogo ne osuduvam zoshto saka ili ne moze da si priushti neshto. nie iskreno kraj so kraj znaeme da vrzeme ama odime u remedika zoshto na pochetokot mislam i kazav, istraumatizirana sum od drzavno. nema zasho da mi sudat i da sudam. kulirajte si, kupete si shto sakate i normalno, shto mozete za bebcho, gledajte da vi gi biva doktorite bez razlika drzavno/ privatno i uzivkajte. na kraj site sme super mami koi se pravime za nashite malecki. poagjajki od faktot zoshto uopshte sme na forumov.
    inache za doruchek me cheka pizza margarita, majka mi vchera shto mi napraj a ne ja dojadov :D pa da dopijam kafe i kje i vlezam. ushte denes i utre e the big day!! skrining 2!! malce sum isplashena... :D

На Dzevelekova, MADO, Asiana и 9 други им се допаѓа ова.
  8. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Ти благодарам,прaшaв зoштo сум 34 неделa ,плaцентaтa еднa ми стaрее мнoгу,незнам дaли мoже дa се одлепи,кaј тебе мнoгу рaнo се oдлепилa.Нo дaјбoже се сa зaврши и кaј мене дoбрo.

9. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.114
    Ајде да спуштиме топка :$.

Се знае дека секој го сака најдоброто за своето дете, се знае дека на секој детето му е приоритет и се знае дека сечиј свет се врти околу тоа дете...
    Кога се зборува зборот штедење ете некогаш се добива впечаток како некој да штеди и дава/прави се за да го овозможи она најдоброто, а тоа истовремено некогаш може да звучи како оние кои не го сториле истото како да имаат други приоритети или поинаку распределени финансии, а не дека едноставно се нема.

Секој сака најдобра здравствена заштита, наместо приска или амниосинтеза преку вена испитувања, скринизни на приватно кои траат еден час и пораѓај во болница каде ќе се добие не само медицинска нега на ниво туку и човечки однос.
    Штедиш ако има од што да штедиш, позајмуваш ако има од каде да зедеш и од што да вратиш.

@zeka :hug:.
    Срце ми се кине кога те читам:(. Се надевам што поскоро ќе си отидеш кај мажето и ќе добиеш соодветна нега или здраво бебче.

На Lorins, Smizzy, TheSecret и 2 други им се допаѓа ова.
  10. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    @alisijad i site shto pravele skrining 2 privatno, kolku trae odprilike?

11. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.114
    Кај мене траеше околу еден час. Бебуш не беше наместена, па морав мали вежби да правам, да клекнувам за да се раздрма.
    Секое ковче и орган додека го виде(вклучен и разговорот во овој час)...толку фати.

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  12. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Зaвиси дoктoрoт,oкoлу 20 дo 30 мин ,oвa е зa 2 бебенцa,плус пoсебнo oдев зa ехoкaрдиoгрaфијa кaј друг дoктoр сaмo срценцaтa ги гледaше истo oкoлу 30 мин,нo кaј мене се зaдржувaт зoштo и се мешaaт при мрдaње бебенцaтa пa мoрa пaк oтпoчетoк :)

На TheSecret и DigY им се допаѓа ова.
  13. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    30-40 минути

Јас сум денеска точно на половина 20-та недала. Лета времето. :)

На Lorins, Smizzy, LadyC и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    fala drushki za brza intervencija kon mojata ljubopitnost :D
    jagotke jas i ti sme bukvalno nekoj den razlika samo :D
    inache kaj petrova mi e zakazano..

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  15. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Vi blagodaram devojki.:hug:

Ne sum vo Skopje. Na patoloska vo mojot grad, vo Kavadarci.

Vrski-bezvrski. 90% od kadarot se prijateli, rodnini. Ama na nikoj ne mu e gajle. Ne bile plateni, po cel den se protegaat po kreveti.

Ne sum vinovna jas za vasite plati, ako ne ste zadovolni- odete si, ke dojde nekoj sto ke raboti.
    Ili resete go problemot na drug nacin, ne frlajte so kamena po pacienti, zivot zavisi, dva zivota zavisat.:drunk:

Maki macam da pomineme uste 5 nedeli. Posle ke zdivnam malku. I da se porodam predvreme, napredna e medicinata, samo da mi bide zivo i zdravo.

На zajka1, Smizzy, Bebulleee и 3 други им се допаѓа ова.
  16. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.028
    Допаѓања:
    9.512
    Taka e mila sekoj si znae za svojot dzeb i si gi pruza nozete do kaj mu e cergiceto. I nikoj ne e kompetenten tuka da isprava krivi drini za nekoj sto ni voopsto ne go znae a pogotovo da kazuva kolku mu znaci deteto, nema logika neli, ama kako sto kazav sekoj so svojot mozok.
    Inace koga sme kaj budenjeto jas vo poslednive denovi redovno si imam budilnik rano sabajle :) Uzivaj src dur si pomala tek posle sleduvaat vistinskite slatki maki ;) A za dorucek go prativ mm po gevreci pa ke vidime sto ke donese sekat nekoja utka pravi :P
    Zeka mila niedna majka ne e losa majka ne zbori taka, zar bi bila li sega tamu kaj sto si ako bese losa. Sve sto pravime pravime za niv. Gledaj src fati nekoja vrska ako ne ti e dobro tamu, ako epten nemozes da izdrzis tamu podobro baraj da te preflat vo cai (ako ima ambulanta neznam) ili neznam kade vidi rasprasaj se, poveke tisteti nervozata.
    Pozz zenicki imajte ubav den.
    Btw Digi jas iskreno da ti kazam ocekuvav poveke od skriningot so ogled na toa sto kaj dimcev go pravev, strucen si e covekot ne vikam ne ama nekako mn kratko mi se vide, a i pa na nego veke rutina mu e pa cim go pusti ehoto si znae odma sto. Kako i da e uzivaj sigurni e se kako sto treba.

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Кoјa Гoрдaнa,oд Систинa или ...

18. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.028
    Допаѓања:
    9.512
    Sega go citam ova, baraj si da te pustat i pravo na gak, so vakvi raboti nema igracka.

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  19. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    abe 20+2 sum. ne ochekuev olku rano da hara po stomak. a od 15 pochna, doktorot se chudeshe. inache jas kaj petrova sum, ne sum bash srekjna za toa zoshto taa ko shto znae mukla da e dur gleda... ppvekje mrtovci zborat shto se vika. ama kje ja napnam ich ne me interesira :D koa plakjash sakash da chuesh bre :D shteta shto mojov ne praj skrininzi.
    ti vo sistina kje se poragjash?

20. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    remedika, elena petrova.

На LadyC и mimidjon им се допаѓа ова.