@DigY со мрдањето и мене веќе некое време ме буниш. Мојава буквално како да ме гали. Доста рано и јас ја почувствував, ама не ринта во стомак како што опишуваш ти. Твоево во 7-ми/8-ми што ли ќе прави? Ќе родиш ти бебе од 5 кг. осеќам.
Сакам да си закажам 4д на приватно, зошто немаше место на државно... Може ваши искуства за болници, цени, доктори?
Ppoima neam src kaj ke se poragjam a kaj i da e moram da se odlucamzos neli posledniot mesec se ide tamu na pregledi. Imam vrski i na gak i vo cair ama neznam ic ne mi se ide tamu ke vidime ako ne sistina ostanuva ili sante.
@LadyC фала ти мила Ееее цели скоро три години поминаа оттогаш, ама уште се држам иста. Во врска со скринингот, во вторник ми е закажан, а јас веќе паничам, карактер ете! Во Плодност ќе го правам, ми рекоја отприлика пола саат ќе трае. Има ли некоја од вас што мачи мака со алергија? Пукнав веќе, вчера бевме со мм на Пелистер, се затнав скроз, а очиве зомби.
i jas isto ko tebe se chudam. ako e pod 4 kg nazad go vrakjam da dorasne. ne za dzabe me shutiral a 7-8 ne sakam ni da pomislam shto kje praj.
Dobro utro od nas sme se naspale so prekini ama dobro e sega odime da setnine tro da go iskoristime vremeto i posle na pregled pa mozebi konecno ke zakzime
Да се држиш мајка! Прекрасно изгледаш! Јас не се плашам ич од утре, едвај чекам, возбудена сум! Инаку овој затнат нос мене обавезно секоја вечер ме фаќа во последно време... Не знам како да ни помогнам... А за алергија имам на раце од топло цели ми се исфрлаат и ме чешаат... :/
Јас бев тетово лежев пред 1 месец и уште неможам да се опраам од инфекции толку е нечисто немам збор за јадење не ни одев ми носеа од дома зошто знам кога одев на пракса на педијатрија во оризовата вода најдов накосница страшно е здравството сестра не ни доаѓаше ни притисок ни ништо и дента кога требаше да ме пуштат во 6 вечерта им текна анализи да ми праат за хемостаза а цела недела буквално за ѓабе лежев ......... немој да се нервираш се ќе биде во ред инсистирај барај сестри самата зошто знам ако не викнеш нема ни да дојдат позз и се најдобро
Добар ден женички Јас за прв пат не спиев цела вечер. Досега бебушка мирна, но вечерва ми наплати Од 4 часот кога се размрда, се вртам де лево де десно, да не нешто не сум убаво наместена па да и смета, ама не престана. Незнам што ќе беше, се прашувам и дали е нормално, бидејќи досега баш беше нежна... Ве поздравувам сите, имајте убав ден
Што убаво, прва ќе го скршиш мразот. Едвај ќе чекам утре да ми кажиш како си поминала. Уште оваа недела и влегуваме во второ тромесечие. Се надевам без мачнини ќе влезиме оти ме пукнаа ПС и без алергија
Jas kaj petrova sum isto i skriningot traese 35-40min sigurno. Detalno razgleduvanje,merenje,objasnuvanje. I pokraj toa sto se odnapred malku stresni,skrininzite mi se najubavite pregledi i edvaj go cekam toj vo 31 nedela
Не, ретко благо каснувам и тоа без шеќер, откако ме уплашија за скриениот шеќер. Јадев едно лепче интегрално и зденка...незнам од што беше толку активно. Сега го нема, сега јас да го здрмам малку
Мaмичке кaде ке шетните ,седете си дoмче хехе жешкo е се шaлaм aјде ке биде сo леснo нека е,пoсле oдиме вo бебешки муaбети хехе Те фaкa ли паника,јaс мислам ке се oнесвестaм кoгa ке ги видaм a едвaј чекaм нa ништо не мислaм уствaри еднo мислaм третo прaвaм кo тинејџер се oсекaм ,дo хoрмoни ли е дo вoзбудa ли е
@DigY мене секoј преглед ми е скрининг, се детaлнo гледa секoј oргaн, дури и ребренцaтa искренo тoј вo 22рa штo гo прaвев не се рaзликувaше пo ништo oсвен пo ценaтa a се нa се трaе oкoлу 30 минути.
I jas ne bev na toj skri ing ne mi ni kaza maticnata deka treba, ama prethodno so bev na vonreden pregled vo sistina i doktorkata detalno se gledase i na 4d i dopler. E sega kako pominuva vremevo jas se poveke mislam na poragjaot kade sto kako kaj koj doktor poima nemam, site mi vikaat rano e ama ne ke da e ko sto mi izgleda, se poveke i poveke trema me faka.
јас бев пред некој ден во систина на 4д скрининг, и искрено за цената што ја платив баш и не добив нешто многу, се на се немаше ни 15 мин. само битно ми е дека д-р беше задоволен и дека се е во ред, па парите нека се налет.
3900 ден, кај димчев. за него само пофални зборови сум слушнала и стварно е супер докторот, ама некако повеќе очекував од прегледот.