Kако сте буциња Еве јас да ви пишам после неколку дена пауза Не сум од оние што се жалат на се и сешто сакам да ве охрабрам ...Сакам да кажам дека нема потреба од страв и паника.Бременоста е најубавиот период од животот на една жена.Тогаш таа созрева и сознава работи за себе и за тоа што ја очекува во животот.Треба да мислите позитивно и да уживате во бременоста,да мислите на тоа како бебето ке ви го смени животот на подобро,како со него ке започнете нов живот исполнет само со убавини... Јас овие денови сум настината но со помислата на моето сонценце кое е внатре во мене заборавам на се и воопшто не мислам на тоа.Бебето знае дека мама е сама дома деновиве па по цел ден е со неа хехехх Воопшто не спие по цел ден клоца и ми го разубавува денот.Затоа мислете позитивно .Колку само жени би сакале да се најдат на наше место (колку жени го посакуваат тоа а неможат да го доживеат)а нам бог ни го дал тој благослов а ние незнаеме да го уживаме Нема потреба од страв од болки и породување зошто ако ги нема тие болки нема да знаеме што значи мајка ве поздравувам и ви посакувам да имате убав ден
Мешенца како сте денеска? Јас некао тромаво деновиве времево ептен ми влијае и притисоков ми е многу низок само ми се спие. Малата максимално ме изморува преку ден таман ќе се решам да отворам фемина и оп дошло касно.Денес правев крввна слика и железото ми е уште под нормала нема да успејам да го средам до крај од пусти хемикалии. Битка водам со мм не ми дава да купам ни Тothema која нели за брзо го крлвала железото,јадам мед со семе од коприва кое е одвратно и пак џабе ама и јас сум крива слабо го земам ми се дига желудник од него Поздравче и бацки до сите активни мешенца
Тука сум мешиња ве читам редовно , денес ми е најтежок ден Спојлер синоќа почина татко ми ама ете требало и тоа да се случи сега кога ги одбројувам деновите , морам да мислам на мешето сабајлево имав болки ,па цел ден лежам , некои работи ми останаа на пола ,сега прво сонце и морам да ги средам и бебешката торбица и мојата , не знаеме што ни носи секој нареден ден се надевам ке истерам уште бар недела -две ...
Pepita mila mnogu mi e zal Bog da go prosti neka mu e lesna zemja,taka trebalo da bide... Ti bidi jaka mila imas blagoslov vo utrobata moras da mislis na sebe I na bebusko te guskam mila bila jaka
Bog neka go prosti,neka mu e lesna zemjata Petita.Znam deka ti e krivo sto nema da moze da go vidi vnuceto.no taka sakal Bog,a ti mora da si silna.Sega najmnogu si mu potrebna na bebus.
здраво девојки јас од денес ви се придружувам во темата. Пред некој саат дознав дека сум бремена, бев во аптека купив тест и одма отидов кај дечкото да го направам и веднаш ми се покажаа 2 црти му кажав а тој целиот збркан не му се верува така пресрекни двајцата се гушнавме и само се гледаме ништо не коментираме
Спојлер Бог да го прости,те разбирам потполно како ти е и јас поминав низ истото со мајками кога ми бесе најпптребна. Морас да бидес јака мила за тебе и бебето! И да знаес тие никогас не умираат,телесно да но духовновно се секогас мегју нас. Pepitke мила многу ми е зал! Раната никогас нема да зарасне но за бебцето морас да соберес сила. Поздрав до новите мамицки ни се зголемува друството
Труднички, да даде Господ со лесно сите да се породите, пораѓајот да ви биде едно од најубавите искуства во животот. Јас би ве замолила, здравје Боже кога ќе се породите, немојте да не заборавите нас кои едвај чекаме да дојдеме на ваше место, со големи мешиња со бебиња, зашто и ние сме сега со вас, ве читаме редовно и ви се восхитуваме!!! ЦМОК ЦМОК ЦМОК
Ecapereca срцка не ве забораваме,јас редовно ве цитам Со gjul се трогнав многу,како имасе написано се скапав плацејки Ти завидувам И јас на тебе за советите...Прекрасна си! Карактерот не ми дава да ви писувам во темата некако ми е глупо со толкав стомак да ве тесам,ама неколку пати ви написав за празници,ви посакав на сите две цртки...
Аиии фала за убавите зборови, ме засрами малку Знам дека сте тука, само викам и понатаму да сте тука, зашто знам бебушките нема многу многу да ви даваат да седите на компјутер, ама вие краднете малку од времето додека си нанаат и ѕирнете што правиме ние хихихи
Kako sme 3ta smena na femina? Edno prasanje za aprilskite mesinja...dali dosega vi pravele vaginalen pregled (so raka)?Na koj nacin moze da se utvrdi dali i kolku ste otvoreni?
Iako ne sum aprilsko mese ke se potrudam da ti odgovoram ......bev pregledana taka vaginalno so raka na denot koga dojdov vo bolnicata (minAtata sreda) za da vidat sto se slucuva dole..... Neugodno custvo posebno dodeka ja stavaat raka ( neznam ti kako si no jas se osekam kako nevina pd koga ostanav bremena se mislev i dali ke mozam da rodam od sto mislev deka sum se zatvorila ahhaha ) , odat valjda do kade sto mozat da odat pa fakaat levo , desno mislev jajnicite mi gi fakaat haahah .nemozam da ti kazam sto drugo prave nemlzev da vidam no osekav kako mi se mrdaat prsti vo moja lepsa polovina.....se na se trae pregledot 3-4 minuti valjda od toa kolku brzo ke te izmeri i kolku iskustvo ima doktr... Za mene najiskreno neubavo i malku bolno custvo no ne se baziraj na moeto iskustvo jas bev i mnogu stgnata radi komtrakciite....kako i da se istrpuva ne e strasno ...... Se nadevam deka pomognav ...... A da i da ne zaboravm da napomenam dema najpoznata mindza imam vo bolnicata nema doktor nema sestra nema babica nema stazant -ka sto ne e zaborickala ....hahahahhaha Inaku jas deneska cekaam da vidam dali ke me stavat na tableti....ovie 2-3 dena prclata mi se utepa stucajki i toa dobro si stucka po poveke vreme ......ima li nekako kako da i pomognam bidejki mie zal hahaha.....
Добро утро од прва смена Јавјам се на дужност Не знам како ти е тоа со рака ама мене проверка дали се отварам ми правеа вагинално исто како вагинално ехо Добредојдовте нови мешиња..со лесно нека ви е ( како во војска се осекам едни си одат,други доаѓаат а НИе моментално џонби) Сабатини мила поздрав до тебе и овој пат срдечно ја поздравувам твојата понежна половина звана минџа На бебушка и јас не знам како да и помогнам кога ика па затоа само кога ќе ја осетам пијам вода ете колку да се рече,не дека и помага тоа.Поздрав мила
сочувство и од мене нема зборови кои можат да те утешат мн. ми е жал нови мамички добредодојдовте, а до оние што ги интересира како е прегледот ако е самиот доктор со чувства ќе ве прегледа без ништо да осетите никаква нелагодност инаку да мерат со прсти, но ако ви се погоди некој како мене што ме прими 2010 кога се роди ќерка ми и ми ја брцна на сила раката до лакт и цел чаир го кренав во вис не ми се веруваше лудакот што ми направи (инаку сите плачеа од него што ги прегледал ) е тогаш мажињата нека му ја мислат уште долгоооооооо после тоа нема да ви текне да водите љубов а камо ли да се обиде да ве чепне хахахаххаа сирото мое маже беше лишувано од секакво задоволство дури му беше дозволено и швалерка ако сака да си фати само да не мисли да ме пипне хахахаха добро утро и од мене и имајте убав ден иако е мн. грозно надвор
Hahahhah ma Forko mila pa ti neznaes kakvo e custvototo da si poznat vo tuga zemja hahhaha koga nautro mi doaga vizita se osekam ko holivudska zvezda pod reflektori molim lepo haahahha Pa sto ima i edni mladi stazanti (ne deka jas stara de hahah) mh mh mh duri sram me faka jas vaka ne sredene veke saalam a oni mladi i nasmeani.....abe sto ke pravis toa e sega cekam mm da si dojde utre od rabota da me sredi dzanam veke se osekam kako nekoe proletno drvce rascftenko pa i zasumenko....hahhahah Kaj me se si cveta po nesto a nadvor minusni temperaturi SRAMOTA ....koga ke pocne da se stopluva da razbacam malku noge i grudi sad kad gi ima hahahahahaah......lele boze se seknav tuka vo bolnica ....... A ti Forko me zafrkavas a hahhaa ako ako cekaj cekaj ke vidis ti ke se sretneme nekade hahahahahaa...... Te guskammmmm
незнам дали се дозволени линкови ако не се бришете но неможев да одолеам на сликава па сакав да споделам со вас. сеуште се ежам http://puls24.mk/galerii/foto/11568-fot ... ot-za-prst