Моево нанаше ни да мрдне ни да претне, не го ни прашав докторот. Не знаеш колку внимание ми посвети, срцка е ептен. Не знам што е, само да ми го чува Господ ми е најбитно. Не знам мојов хематом колкав е, ми фаќа дел од левата страна на постелката, но докторот рече кога ќе го повлечеме ќе си се храни бебушката со другиот дел. Многу ми е мирно бебево засега, срце мајкино, на маж ми е цело .
Аххха, блазе тебе ако така си е мирничко и спанче...Моето од сабајле од 8 на термин и јас и др мислевме демек ќе спие нема да може да го видиме, тоа вежби праеше, рацете горе-доле цело време, не застануваше така да др не можеше асални мерки да му земе цело време вежбаше
добро утро женски, фатија жештини изгледа нема да се спие нормално. и јас ноќва како на рати да спиев. лејди јас не знам зошто уште размислуваш, да бев на твое место веќе ќе ми беше извадено боловањето и дома ќе си бев.
Туку, си викам, дај ова времево кај почна вакви температури нека стопли уште 4-5 степени па да речат: стари и изнемоштени лица, хронично болни и ТРУДНИЦИ се ослободени од работа. Да се „изнажуркаме“дома со спалничињата. Не мора многу, 2-3 дена, еве од среда до петок сега
@LadyC душичке , воопшто да не се грижиш за хематомот.... Јас имав доста голем и прокрварев еднаш во 11-та еднаш во 14-та недела и на два пати лежев во болница по 3-4 дена. Се боцкав 2 пати неделно прогестерон до 20-та недела и плус утрогестанот.... А беба си се развиваше најнормално и за брзо време хематомот башка се повлече.... Се ќе си биде како што треба... Колку што имам читано, а и слушано секоја втора мајка има хематом... И сестра ми имаше, па си роди здраво и право бебче.... Важно на бебчето ништо не му е, а за останатото ич да не се грижиш, сега за се има лек.... Те гушкам силно, опушти се убаво, отспиј ако можеш и гледај да одиш на боледување неко време
Девојки Ве молам за помош. Испаничена сум... Вчера и Денес стомакот ми е многу помал од претходните денови. Некако ко да ми се смали. Се плашам многуууу. Ви варираат ли мешињата во обем? Нормално ли е еден ден поголемо меше еден ден помало? Или пак само се грижам непотребно? Сте приметиле ли кај вас вакво варирање? Ве поздравувам сите и Ви посакувам лесна бременост без грижи.
Кoјa неделa си? Мислaм декa е сoсемa нoрмaлнo вaријaции вo гoлеминaтa мa стoмaкoт, oсoбенo aкo си вo првo трoмесечие. Сепaк уште е рaнo зa дa имaш стoмaк пoрaди гoлеминaтa нa бебетo, тoa е се уште мaлo и не рaсте преку нoќ. Мoжнo е дa си билa пoдуенa oд некoјa хрaнa или си имaлa гaсoви или зaдршкa нa течнoсти. Кoгa ќе се oлесниш, се смaлувa. А мoжеби и мaснoтo ткивo се нaмaлувa, oсoбенo aкo си нa режим нa здрaвa исхрaнa.
Утре влегувам во 15-та недела, претходно цели 3 недели имав проблем со запек и хемороиди, кои конечно почнаа полека да се регулираат. Стомакот ми беше видно голем и сега наеднаш ко издишана се осеќам. Дај Боже да е како што велиш поради олеснувањето да настанало ова намалување на мешето. Ќе одам кај матичниот неделава. Се надевам ќе ми го каже истото Фала на вниманието и одговорот. Ве поздравувам сите
Здраво мами , еве ме по 2 дена се опоравувам. Фала ви на советите, од лекарот не довив ниту инфузија ниту електролите само совети да јадам што е можно по лесна храна и да пијам црн чај, сега сум само на варен компир и ориз. Денес сум и јас на контрола кај гин, јеееј едвај чекам па он ќе и објасни подетално за состојбата. Ве поздравувам и гушкам
@tanja manja ете гледаш ти се регулира метаболизмот и од тоа ти спласнал стомакот. Порано си била затната и затоа ти бил подуван. Јас бидејќи пијам многу течности во текот на денот, до вечер стомакот ми е ко за 6ти месец надуван. Ноќта станувам по 3-4 пати да мокрам и сабајлето стомакот ми го нема. @LadyC немој да си правиш стресови те молам. Земи си боледување од утре и излежувај се по дома. Газди како газди, нека се снајдат, нека ја обучат тие новата, ти гледај си го сопственото здравје и здравјето да бебушот. Јас конечно 2ра. Да се наспијам ко човек. Нема ништо поубаво од тоа да не брзаш да станеш туку да се истегнуваш во кревет цело сабајле, т.е. додека не ти се пријаде
Tочно. Содржи коефин, исто како и зелениот а и белиот чај. Мали количини секако дека е дозволено, но тогаш треба да се откаже од дозволеното кафе или чаша кока кола во текот на денот.
imav imav dva dena. i sea. ochekuvam kad tad zasho hematomot mora da go snema. moze i cela bremenost da tera a moze i oreku krvarenje da se sredi. mada sea si znam i ne bi se vadela od um. nemoj da se sekiras sekoja vtora ima hematom. nekoj po 3-4 imaat pa u 40ta se. poragjaat. nemaj gajle samo smireno.
Докторот два пати ми напомена да пијам црн чај оти ми бил низок притисокот, (а од повраќање уште повеќе ми паѓа) да не сум пиела кафе оти од кафето повеќе ми се надразнувал желудникот, јас вчера и денес по една шоља и тоа на сила пијам од чајот . Баш ми е грозен