Токму така, за низок пристисок потребно е кока кола, кафе или евентуално црн чај како замена на истите. Но да не се претера со истиот. Како што не пиеме 5 кафиња кога не боли главата, така не треба ни повеже шоли чај. Напиј се 1, свеж воздух и чекај да дејствува. Одбегнувај јогурт, лук, повеќе сол бидејќи таа ја задржува водата а со тоа и се качува притисокот.
Ама таа има проблем со нискиот притисок. Затоа Дани и вели да одбегнува лук. А сол може да консумира повеќе.Нели? Ете веќе го напишав мислењево, Дани ме претрка. Не го бришам сега не се мачам Има ли шоља црн чај повеќе кофеин од две шољи кафе? Мене толку ми дозволија - две, ама јас не можам ни едно да смислам @LadyC мила на следната контрола кога се ќе си биде во ред ќе ти биде криво што си се нервирала, како што им е на девојкиве кои го поминале тоа и сега ти велат да не се секираш. Тоа е бременоста, полна со стресови. Штом е бебо добар и си напредува, друго ќе се издржи. Земај боледување, лежи и уживај
На брзаница ова го најдов Но е нагалсено дека околу чајот зависи од потеклото и точната врста, дека е тешко да се каже прецизно. Инаку дозволено е 2 шољи кафе на ден.
LadyC kaj Lozankovski si ili kaj Lolila? Jas bev kaj Radica Bojcevska ama me prefrlija kaj Lolita, kaj nea odam samo za upati da ne plakam privatno inaku me vodat vo Sistina zosto sum so IVF i edvaj ostanav bremena posle pet ipol godini
Еве и газда знае од утре сум дома. Од една страна ми е тешко, но од друга се смирив малку, знам дека ќе се среди се, мајчичка не се предава!!!
@LadyC не се плаши и не се нервирај. Се ќе биде во ред. Ете, убаво ти пишале феминките погоре. Состојбата ќе се следи, си примаш соодветна терапија. Слушај ги советите на докторот и се ќе биде во ред со бебушко. @DigY ти како помина?
Здраво на сите, јас денес бев на цтг во Чаир, требаше кај доктор Бајалски, имав упат, мој терим, докторот не дошол на работа ајде ме препратија кај докторката на смена што беше да чекам, од 11 и 30 јас влегов на преглед во 14ч, а во меѓу време: пред мене 3 жени со надминат термин и болки, а докторката што правеше прегледи стана и замина некаде и сите чекаме да се врати, на крај дојде друг доктор да не допрегледа, бидејќи таа докторка си отишла на операција и никој не не известува дека нема доктор и така си чекавме 2 саати. лудница е по болниците... Мојата постелка е за никаде, со лакуни, 3 степен на зрелост, треба да направам пак испитување на д-димери и хемостаза и во петок пак на преглед. Нозете вчера и денес многу ми се отечени, а докторот ми вика ќе чекаме за природно, а мене многу ми е страв за природно додека пак мојата докторка во промедика Лидија ми кажа дека ќе бидам најверојатно со царски. Имам уште две недели до термин. Вчера имав напад на паника, премногу ми е страв. Денес ме прегледа др. Зоран Илиевски. Ми го препорачаа Бајалски, ама некако чуден човек, ништо не прашува и не кажува, денес на овој доктор му кажав дека сакам некој тука во болницата да води некоја евиденција за мене затоа што таму планирам за пораѓај и по муабетот подобар беше од Бајалски, па во петок пак кај истиот ќе одам.
Srcka Odlicno pominavme. maliot ima 404 gr, se e syper razvieno, cervixot e porasnat sea 4.5 cm ( @alisijad tebe ova sakav da ti kazam, da ne me mislis) @LadyC eve da te utesam, kaj mene hematomot se resorbiral sam od sebe. zbaci bez grizi..
Машала сонцеее расте дечко ! Кажи ми постојано лежеше или си беше подвижна? Нема помило нешто, а тебе те гушкам и бакнувам за позитивните мисли!
jas do 12 ta lezev. potoa po 2 i pol saati pesacev. doma mijam sadovi gotvam ama da cistam ednas mi se desi. ne si invalid ama se preporacue da ne rab. sepak i stresot si go praj svoeto. jas ne go zemav zdravo za gotovo hematomot iako edno vr bese pogolem od bebeto. ete go se sredi. bitno e ti da ne se potresuvas. da znaes nitu cigara nitu junk food nitu sadovi mienje ne e postetno od stres
кога сме веќе кај полот има една кинеска табела за одредување на полот кај бебето .. мене ми погоди незнам на вас .. што велите ? http://www.monnamagazin.me/images/tabela.jpg
http://devetmeseci.net/wp-content/uploads/2016/04/kalendar-trudnoce.jpg еве тука подобро е објаснето мислам
Се враќам од контрола женски, докторот кажа бебето ми е малечко 2.5 кг. а сум 37 недела. Последниот пат пред 20 дена беше 2 кг. а од тогаш има качено 500 гр. Знам дека тоа се мерки плус минус не се скроз прецизни ама па и стомакот ми е мал едвај ко за 6 месец изгледам Чудно јас и мм се многу високи он 2 м јас 1.8 м а малечко бебе
@mac.mac мојата внука се роди 2600 гр точно на термин, со родители високи како тебе и мт. сега има 9 години и е едно од највисоките деца во одделението, уште малку ќе ја стигне и мајка и во висина