Да ти кажам мислев едина сум 180 , значи и јас така да си рачунам дека бебушка ќе биде отприлика толку тешка.
Ajde i tuka da pisam, vi se slucuva li da slusnete od stomakot zvuk kako koga krckame prsti, jas nekolku pati imam slusnato koga mrda bebeto, a eve denes veke tri pati, bas se zagrizuvam zosto se pocesto se desava.
Би било супер да качи , ама си викам што ако му текне сега да се роди ептен ќе е малецко. А и нема многу време 3 недели до термин. Иначе за должина ми рече 49цм
vidi nikogash ne se tochni merkite skroz. na sestra mi i velea 2500 bebe, a se rodi u 37ma 3100, 52 cm. opushti se. bitno da e zdravo zivo. tezinata se dobiva
Vnuka mi se rodi 1200, bese vo inkubator do 2000 kila koga ja donesoa vo transporterot barav bebe koga ja vidov kolku pola litar sise koka kola, zdravje boze sega zavrsuva prvo oddelenie cela devojka, obleka nikade ne mozevme da najdeme, najmalite corapcinja kako cizmi i bea do kolencata
Devojki da ve prasam do koga pievte folna ?jas sega sum 19 ned doktorot pred edna nedela rece da prodolzam uste da gi pijam,
Само првите 3 месеци пиев посебно фолна, друго ништо, а после тоа други витамини и мислам во нив си има фолна.
Julia jas imam nekoj mutiran den i pijam folna od 5 mg transfuziologot od Klinika mi vika uste moram da ja pijam, Gerasimova od Sistina mi vika prekini ja i stvarno da te zbunat, sekoj razlicno inaku sum 16 polna vo sreda.
Спиете мешиња? Јас денеска денов турбо. Го носев синко по лекари, имав и некои други обврски и време да ве дружам не ми остана скоро ич. Кинескиот календар за одредување на полот што го имате постирано и мене точно ми покажува. Баш ме потсетивте, имам и јас еден календар, кружеше по групиве на фејсбук и од коментарите заклучив дека е 80% точен па си го симнав. Го имам во мобилен, ама не знам како да го атачирам. Утре ќе ви го постирам од лап топ па занимавајте си се и вие. Мене и за син ми и сега точно ми испаѓа. Инаку читам муабетите за килажата на бебушите. Мерките знаат да бидат мноооогу непрецизни, не ги земајте здраво за готово. Мене пред да се породам, ми рекоа дека син ми тежи 4200 а го родив 3550 има и ситуации кога кажуваат помала тежина, а се раѓа покрупно бебе. Знаат да варираат и до +/- 700-800 гр. а во многу случаеви па и повеќе. Не се оптеретувајте многу со килажата. Само живи и здрави да се родат. Во однос на фолната, јас ја пиев во првите три месеци, а потоа продолжив со витамини за бремени. Толку од мене за денеска, преморена сум, добро и издржав до сега будна. Ви посакувам добра ноќ мешковци.
@julia87 фолна пиев/пијам од почеток до крај. Само што во почеток чиста фолна, а потоа истата количина преку витамините за трудници.