Почнав и прекинав за да поминам поефтино. Ама како тргнало да ти кажам ќе одам и на второ мислење. Ми е криво се плаќам а божем на државно сум...
Абе како што кажав погоре, и јас скринингот прв го праев кај матичната, меѓутоа добив одговор на се, мада и јас не ги разбирам мерките но гледам дека на тој листот шо ми го даде и сликичките има за се информации, далеку е поразлично од ова шо го праќа @LadyC. Платив 1000-ка за скринингот.
На посао сум, а дома ми е папирологијата.Ама и не се замарам со бројките кога ми кажаа дека се е во ред со сите мерки.
Прееска гледам една трудница оди и си лиже сладолед. Си викам сигурно од форумов е. @zeka и @Offspring да се пријават како се.
И јас исто, сите скрининзи ги правам кај матичниот ама сум презадоволна. Буквално се ми кажува, остава простор и време и да си прашам се што ме интересира. @LadyC мене најмногу ме револтира и збунува тоа што не ти дава опција да си ги правиш испитувањата со упат на ГАК. Мене секогаш прво таа опција ми ја кажува докторот (без оглед што знам дека постои и е најисплатлива) нивно е да ми кажат дека имам бесплатни здравствени услуги. Потоа јас си носам одлука каде ќе правам испитувања. Мене ваквиот однос на твојот гинеколог ни малку не ми се допаѓа.
@LadyC ova ti e od kaj doktorot Gligor? Jas odam tamu, prethodno kaj Radica, sega kaj Lolita,plakam, ama ne tolku mnogu. I dobivam edno cudo sliki. Sega za priskata plativ, ama dobiv izvestaj so site merki, a doktorkata e fenomenalna, sekoe brojce mi go objasni. Za doktorot znam deka e vrvrn strucnjak, eden od najdobrite i ova sto mi go kazuvas me cudi iskreno. Moja preporaka ti e da si odis kaj Lolita, mislam deka spomna kaj nejze deka te vodat kako maticna. Ili sistina.
Ни на мене, ни на моите најблиски. А вака кога човеков објаснува се внесува. Ама не ми кажа ништо очигледно настрана од хематомот. Само за него ми збореше...
ОК ми е с Ок ми е сега за сега. си одам на паузички на кафенце и сладолетче. Во канцеларија додека работам не ми е жешко. Е кога се враќам (со гратски) малку знае да ми се снеарни од топлота и смрдеа, ама не е страшно. Ќе терам вака, мислам дека можам, па додека можам.
Срц човеков е многу фин и се. Ама кога бев првиот пат ми рече дека треба како трудница да користам се што ми следи, а првиот пат ми наплатија божем приватно 2000 и нешто, сега 3100 (божем нешто не ми ставија у цена пошо идело заедно на ГАК со ист транспорт и затоа 3100) . Не те лажам, има и печат на листовите. Сакаш фискални да ти сликам? Не знам зашто ама на пола на различни апарати ми ја подели сумата... Немам зашто да лажам. :\