СРцкА не си сама околу шекнувањево и јас сум од денес дома САМА има да попиздам Не ми се верува дека дууури до година ќе одам на работа Ако е некој за кафе бујрум Сабатини обавезно те чекам мила кога вил би бек од Џерманија ТЕ гушкам и јас
блазе тебе си зема одморче а? леле јас ке заспијам на работа ми паѓа главава. уште најмалку 2 недели ќе идам.
и јас исто пола сега плус 28 дена до термин! Јас уште наредната недела ке си идам на работа и после домче. Море ќе шеткам какво домче - ќе си гледам бебешки ствари со мајка ми, ке си организирам собичка за буцка. Едвај чекам
е па кај мене нема одмор газдите ми се с**ње и одморот ми го пресметува во тие 9 месеци трудничко. Значи се на се имам 9 месеци и морам да се влечам на работа за утре повеќе да бидам дома со малото да не го оставам на 8 или помало
Свашта кој се они така да ти пресметуваат Нели ти следува законски 22 дена.Е јас земав сега 10дена и од 15ти Април влегувам во 9ти и ми продолжува трудничко,и кога ќе ми заврши ги зимам другите 12 дена од одмор.Ќе ми се фати 8 ипол месеци со неа.
е како беше онаа нашана кадија ти суди кадија те тужи. Така и кај нас ако мрднеш губиш Ако сега си отидам ти вика не ти гарантирам дека ќе се вратиш. Приватно си е приватно. Е јас летен имам се на се 14 дена со се саботи и недели друго ништо. и затоа планирам и влезена во 9 ти да поодам бар 1 недела и да си земам боловање
Глупости... не бе ужас ни е државава Поготово нашиве директорчиња,мојов газда живее во Швајцарија и искрено човекот е многу фер за ништо збор не рекол сум била и на боловање не ми ни скратил од плата.Не сум можела да седам си одам. На мм му вика кога ќе ти се роди детето седи си колку сакаш...Највеќе профит му носиме ама па затоа и ни се реваншира.Фер човек.
хелоу и од мене . Ако ме нема да пишам, но чат-пат ве читкам. Ќе реновираме нешто по дома па окупирана сум со други работи Денес решив да не одам на работа (барем тука сум слободна,ама досадно дома не се седи секој ден ) неможев да се расонам, ќе да е од временцево никакво До тазе бремените феминки : Ви посакувам убава и лесна бременост, без многу секирации што и како ќе биде, се што правите правете во граници (па и кога не сме бремени границите треба да се почитуваат)
ви благодарам за сочувството добро ни дојдоа новите мешиња нека се множат ,и сите што се во исчекување господ да ги израдува побрзо , имајте верба во бога се е во негови раце... јас се трудам да сум во нормала што поради керка ми и влиае моето расположение а уште повеке на мешево што за срека се смири сабајлево ,инаку имав повремени болки, инаку да ви кажам понеделникот кога бев на контрола матичниот пак од нога наберзина нели само ми зема брисеви и ништо друго, мислам вагинално не ме прегледа ,може и подобро ,не ми спомена ништо ни за цтг ,сега кога ке ги носам резултатите ке го прашам што и како ,додуша со керка ми кога одев последната недела на цтг никој не ме прегледуваше вагинално освен пред да се породам и тоа само еднаш ,сега слушам на секое идење брцаат раце
Бљааак какви раце па не е дупка нафта да бара. Сакав да прашам бебушка од вчера навака не ми е активна само на моменти благо ке мрдне и го трти дали гзето дали главчето и е.Се е во ред? Вас така ви се случило?
Не се секирај и мојава исто. Ако сакаш да се размрда само касни малку благо, доволно е бонбонче мало и ќе почне да шиза. Инаку јас колку што знам сега им станува се потесно и потесно и немаат многу што да мрдаат
ВЕГАНСТВО во БРЕМЕНОСТ. Веган сум од здравствени причини, ревматичар,на кој и од една чаша јогурт зглобовите и потекуваат и болат до лудило. Истото се случува и со месото, за сирењето и да не зборувам. Како да ги надокнадам сите потребни состојки: калциум, белковини и слично со растителна исхрана, има ли некој искуство. Благодарана сум Ви бескрајно однапред.
Пепитке мораш да мислиш на себе сега тоа да ти биде преокупација No 1. носиш живот во тебе а и малото златце е до тебе несмееш да паднеш во очај иако е релативно тешко и секако пресно. Чувај си го здравјето мила ќе ти треба! А каде ова си била на Цтг каде што велиш на секое одење брцале прсти? Ова првпат слушам
Мислам дека ќе биде најдобро да се консултираш со доктор за ова. Ќе ти препише специјална исхрана и дополнителни минерали/витамини.
кога сум сама му зборам на стомакот, сум приметила дека се смирува кога ќе ми го чуе гласот, исто реагира и на мм, се смирува. Кога е тивко и нема галама почнува да беснее. Ќе си родам некоја дрдорка шетаџика, кај ќе ми биде крајот http://karas4training.com/mk/nutrition/ ... etarijanki мене ми се допадна ова и имам пријателки што го применуваат ова. Јас лично не сум вегетаријанка ниту веганка, но ги почитувам здравата исхрана и редовните вежби. Се надевам ти помогнав малку од малку
Eve me i mene na raport. Denes bevme na kontrola,bebuska e ok,svrtena so glavceto nadolu,postelka prv stepen na zrelost,plodova voda ok.Edinstveno pritisokot mi bese visok,dva pati mi go merija 150/90,mi dadoa nekoi apcinja i utre pak na kontrola zaradi nego.Puknav veke,od rano nasabajle na noga...odam sega da dremnam nekoj saat pa se citkame 3ta smena.Ostanete mi so zdravje
Добра ти е постелка мене во 30-та недела ми беше 1 степен сега сигурно е 3-ти, а мене пред да останам бремена притисокот ми беше 100/60 или 90/50 а сега 120/80 и не се чувствувам добро глава ме боли сум си го навикнала понизок.
Мама25 јас уште не сум почнала со цтг, ама тука ги читав кога одат веке при крај на термин на секое одење им прават цтг ,ехо и плус вагинален преглед ,на тоа мислев брцање прсти не требаше така да се изразам , и другарка ми 39-40 недела одеше на 2 дена, и на секое одење таков преглед ,само може и кај сите е различно зависи како се одвиваат работите при крај ,пишете кога ке почнете на цтг за на ГАК мислев