Bidna moeto eho se si e vo red. Bebko raste pretase, mrdase i konecno se namesti i vidovme kure ete, vikav jas iako doktorot rece 90%, ama koga mi pokaza na ekranot epten se gledase ke vidime sega na skriningot na klinika. Moze ke se smeni do togas zatoa jas prv poklon uste vo 7-8 nedela mu zemav kapa zelena. Imav pretcuvstvo!
Spored mojot matican od 24 nedela si 6 mesec.Od 20 do 23 si 5 mesec.Jas taka si racunam ti do kade si digy,mislam edna nedela si pomalku od mene a a
Пооомош! Кажете лек за ова "боцкањево" во нозеве!? Не е боцкање типично, туку топлина ме фаќа баш и само во нозеве, ме буди од спиење, сношти од 2 до 6 сабајле си дежурав барајќи соодветна позиција за нозете мои! Од топло што ми е ме пецкаат, на нерви ми оди ова. Значи топлинава е само во нозеве и само од внатре, вака на допир се со нормална температура.
Јас се водев според поставената табела можеби и таа не е најточна па полесно ми е да рачунам од седми на седми дека влегувам во нов месец,бидејќи седми август ми е термин.
Lele ama ste se raspisuvale... Ama se si procitav Konecno sinko zaspa, da mi e ziv i zdrav, ama neumorno dete e. Celo vreme igra, trca, skoka Jas se osekam odlicno. Uzivam vo bremenosta, no lugevo okolu ne mozam i ne mozam da gi podnesam. Znaci, pisuvav i prethodno, be ne se normalni, kakvi horor porodilni prikazni mi raskazuvaat, pa losi zavrsnici na bliznacki bremenosti, mi se ide da gi utepam Pocnav da izbegnuvam luge Od rabota ne mozam da izbegam, ama od utre ke si nosam slusalki, pa neka si zborat Aj odam da zgotvam nesto za utre za jadenje, da namestam krevet i na spienje. Porano vecerva, nema tri da me fati Okolu dva sigurno ke stignam do krevet
Da pravev cisto me interesirase za ostanatite clenki sto se so bliznaci kako gi sovetuvaat doktorite, dali nifty ili amio, mojava doktorka rece ne amio kaj bliznaci
Me interesirase dali voopsto pravat amiocinteza kaj bliznaci zosto vikaat deka bila mnogu invazivna metoda
Станав во 3 и 20 да мочкам и уште не можам да презаспијам. Така некако се повеќе се врткам преку ноќ.