Добро утро повторно. Толку од спиењето. Едно спиење, џанам на рати. У последно време спијам на грб бајаги често, така и лежам кога одмарам во кревет, некогаш користам лева/десна страна, а некогаш па на стомак легнувам. Кажувајте ако е штетно, нешто памтам викавте не е убаво на грб, немало кислород за малото. Или тоа важи за потрудните? Да знам, да се пазам ако треба. Имајте убав и позитивен ден мами најубави.
Mnogu teska nok, neznam dali ima vlijanie holterot sto go nosam. Spiev do kaj 2 i 30... posle se razbudiv do 6 bev budna, nemozev da prezaspijam. Potoa sum zaspala, budna spijam. Pritisokot ne e dobar, holterot ke pukne, srcevata reakcija (mojata) isto taka ne e dobra. Mi se jave maticnata da me prasa kako sum, sto kazuva holterot. I kazuvam. Vika, moram da bidam hospitalizirana so toj pritisok i srcevata reakcija mi e mnogu visoka. Se dogovorivme da lezam i da miruvam i denes, da go izvadam samo holterot vo 11, i utre za Skopje ke odam. Nefrolog i Urolog za bubrezite. Tie mi se mnogu vazni pregledi, potoa ke se dogovorime sto ke pravime. Najdobroto za bebeto, sekako. Dusa moja mala. Pokraj site problemi sto nastanaa se bori, ponapredna e za edna nedela. Borec na mama. Edvaj cekam da gi napravam site rezultati, pregledi sto mi doagjaat ovie denovi, potoa ke se spremam za bebus. Sobata brat mi ke ja izgletuva, stavi izolacija, ke ja osvezime so nekoja nezna, rozova boja. Kolicka i krevetce bendisav. Relaksator isto taka. Kolickata i krevetceto od alf kids, relaksatorot od andrej kompani. Najsnabdeni se, po mene. Tuku, da ve prasam, za progesteron mnogu evtino plakjate? Jas, edna ampula 200 denara plus 100 denara za bockanje. Ampulata jas ja kupuvam od apteka. 1vi juni dojde. Jas uste nemam nemam plata za april mesec. Premnogu se bezobrazni od fondot, premnogu. Kako mene da ne mi trebaat pari, od ubavo ne odam sigurno na bolovanje. Vo cetvrtokot gi nosea moite dokumentite vo komisija za boleduvanje, se razvikala ednata, sto e ova, od 1vi Mart e na boleduvanje me barala mene, pocnala da se kara, jas vo bolnica. Neuk narod.
koga kje pritiska kaj shto ne treba kje znaesh, a toa e vo poodminati meseci. jas ushte u polulezechka na grb odmaram. nemaj si gajle, samoto telo kje ti kaze koga kako da spiesh/sedish. inaku dobro utro i od mene. mislev so vodata ova bilo blef a toa stvarno nema
16+1 sum. Ne pravam nisto, ni amnio ni nifti, imam 31 godina i nema indikacii sega za sega. Pravev samo priska i redovnite skrininzi i pregledi. @LadyC jas ne mozam na grb da lezam, ni vo polulezecka, ni da spijam. Se vrtam na leva-desna strana i taka si spijam. Go otvori li boleduvanjeto? Lezis li? Nemoj da si mrdnala
Ние имаме срека, а и за нас рекоа ке нема, се исплашив што ке правам без вода, ни шише можам да кренам ни ништо, башка хигиената
kjuti, nie dve vecinja imame pa bar so mm sabajle fizioloski potrebi izvrsivme raat. gledam i kaj moite gi preskoknalo, a cudna stvar e sto fontanite imaat voda ovdd.
LadyC jas prasuvav za na grb zosto samo taka spijam sega se ucam na strana ama kukovite mnogu me bolat, ja prasuvav Dr. Petrevska od Sistina mi rece se uste mozes na grb ne smeta ama od 20/ 22 nedela mora samo na strana
Dobro utro i od mene i jas ovaa nok ne sum naspana ic imav mn jaki bolki si rekov gotovo dojde denot ni levo bi desno koga ke sednev vrvea bolkite i sabajlevo me boli meaeto dolu neznam zosto taka aj si velam barem uste edna nedela neka sedi bebco neka ne mrda
Добро утро мамички ај и јас да ви се придружам во клубот на ненаспиени.. Цел ноќ око не склопив таман сум заспала во 4 сабајле и ете како за беља во 7 страшни грчеви во долниот дел од стомакот ме разбудија и тоа по прв пат ги осетив толку јаки едвај станав од креветот.. незнам до што било но брзо поминаа се надевам нема пак да се појават. . :/
Dobro utro i od mene,kako ste denes??Jas da ve prasam zakazav pregled za skriningot na 10 juni toj den vlagam vo 21 nedela ,sega sum tocno 19+5,dali e rano ili moze togas ?
Добро утро мајкички . Јас малку со мрчење денес Од коментари од страна значи стварно ми се темни. Вчера го слушам мм и кажува на свекрвата за прегледот вика се е во ред ама бебето е малку мало. И оваа : епа она е крива не јаде . Јас сум дежурен виновник.
доколку имаш живци и трепење за објаснување објасни и како детето влече од твоите резерви, Дека мајката може да кажи 7-10 кг само а бебето да е 4кг тешко, или да качи 30 кг а детето да е 2.5 кг. Дека нема правило. Важноста на здравата исхрана, односно квалитетот, а не квантитетот. Овие муабети ќе ги слушаш и кога ќе биде доење, па каши....од старт со самодоверба и свој став.
Газда ми рече боледување било за лоши работодавци, и дома седам за да сум зимала цела плата. А да. Бев денес на 2 саати, сега сум дома.
Да , да јасно ми е знам што ме чека, знаејќи ја неа, ама нема да има мн простор, совети може да дели колку сака а дали и колку ќе и бидат прифатени зависи од мене. Вежбам на на тоа да не се стресувам
Мамички здраво! Јас сум 33+3 и ме интересира кога прв пат правевте ЦТГ? Сите различно кажуваат а докторката ништо не ми објаснува а и во последно време многу ме боли стомакот особено долниот дел едвај се движам, а и малава ептен клоцка се врти којзнае што се не прави..многу е немирна
@mac.mac а зошто па мора на сите да им објаснувате бебето колкаво е, кога ќе ве прашаат како поминавте на контрола викајте се е супер и готово. @Twins02 ќе си осетиш сама кога не чини да спиеш на стомак или на грб, ќе те боли, ќе се вкочаниш, па и во сон сама на страна ќе се вртиш, како поминува времето како ќебапчиња на скара почнуваме низ кревет да се вртиме @eleni27 не се воздржувај кажи им на колегите дека не ти одговараат баш таквите муабети, имаш доволно грижи и без нив. Ама стварно какви луѓе му доаѓа на човек да си ќути додека не дојде стомакот до заби. Се разбудив со блага главоболка, сега гледам убаво времето, да го прошетам синко, три дена скапавме во соба.