jas ostanav saat i pol bez voda nadvor. pusto ni prodavnica nemase kaj plasticarite. pritisokot odma 100/80. si zemav sea do mene welnes voda i cela ja tamanam.
Ajde kaj mene na gosti ima kolku sakas. Mm se uprpa vcera pa vo 12 vecerya polnese se sto mu dojde pri raka haha, a voda ustvari imame. Inace znae li nekoj koga gi pravat tsh vo avicena denes bev za kks i plus tsh i mi vika rez za tsh vo cetvrtok a ic ne mi tekna deka utte e cetvrotk pa da prasam dali ovoj ili drugiot. A ovie soferive na bus bezobrazni do krajna granica mislat kompiri vozat ne lugje se iznervirav i si se vrativ so taksi.
Epa zosto mi rece cetvrot a utre e, i plus nesto komentiraa so taa do nea dali deka i toa mi bese so sifra za trudni a ustvari si e 700 neznam. Ako fi nema do petok ke im se javam neka ne zae.avaat itno mi treba
Epten mi e daleku. Ako ne go prarat utre ke im se javam pa ke vidam sto ke kazat, ako ne ke go pratam mm.
цццц..јас ќе се породам а уште не ме пратиле ЦТГ да правам..значи стварно мора многу да се пази и да се обрне внимание на матичниот гинеколог кој ќе ја води бременоста...
Женски треба да пишам одмор на работа и сега се мислам, друштвото ќе одат после 15ти август, сакам и ние да сме со нив. Тогаш ќе бидам почеток на 6ти месец. Најверојатно ќе одиме за Грција на некој од островите. Што ќе кажете а? Да одам тогаш или порано додека сум уште помала.
@Lolipop23 jas ne se osmeluvam da odam na odmor. Ne ni pomisluvam iskreno. Edno malo dete, dve vo stomak, ne ne. Ako ti dozvoli maticniot da odis.
Е да, кај тебе ситуацијата е покомплицирана. Јас здравје, ако е се во ред и ако дозволи гинекологов сум решена да одам, ми треба одмор, многу, настрана од се, работата ми е стресна, имам и семејни проблеми, па би сакала да се исклучам неколку дена од реалноста. Само ми останува да размислам, дали сега пред сезона во јуни додека сум помала, или после сезона, крајот на август. Во јули баш во најжешкото не ми се оди.
Јас идам од 11 ти у Грција али тука поблиску на прв крак и тогаш ќе бидам 31ва недела... Сепак јас не би идела подалеку на островите во бременост така да наговори го друштвото поблиску негде или па сами одете си
Zamisli mene maticniot mi napravi vo 33 brisevi za streptokoka, a drugive nema namera da mi gi povtori. Bas se zacudiv.
Заборавив да ви кажам закажав во Санте кај Адамова за утре второ мислење. Тука може и за пол да разберам.Башка ми кажаа дека е специјалист за скрининг. Приска пак не правам, многу пари ми се... Ќе видам ваљда се од скринингот.
Vcera bevme na pregled na GAK tolku se razocarav od dr Stefanija sto ne mozam da vi objasnam. Predadov kniska i cekav sat ipol i vo 11 dr izleze od ordinacija, pomisliv deka e na pauza posto na vrata pisuva od 11-11:30 pauza, ne mosev da trpam veke i zaminav do toalet na mocanje, bukvalno na 7 minuti. Vo megjuvreme taa da ti se vrati vo ordinacija, sestrata me povika i mazot mi vleze da kaze deka sum vo toalet, a gospogjata vednas iskomentirala i jas trpam i mene mi se ide, pa ne idam. Da li vi se veruva? Pa raboti so trudnici i da ima takov komentar za bremena zena, uste malce i vleguvam vo deveti mesec?! Bitno se e vo red so bebule.
Женички, ќе ве замолам за совет...сестра ми само што влезе во 34 недела, но веќе неколку дена мака мачи со ситни брунчиња на дланките и стапалата кои многу ја чешаат.Моментално става течна пудра, колку толку да и се посмират додека вечерва отиде на лекар.Многу е уплашена...читав дека се јавува во бременост. Искуства да споделите ...ви благодарам .
@Stasija за жал така е кај некои доктори на ГАК. Но ги има и многу љубезни меѓу нив. Искрено јас секогаш на најдобрите налетувам. Затоа и презадоволна сум од ГАК. @Smizzy жено се наведнуваш ли ти со малото? Јас се наведнувам, ама сега нешто се подзамислив да не повредам некое од бебушите. @mimidjon пријави се, те мислам