@Lolipop23 зависи како се чувствуваш ти и како ќе ти кажат на доктор. Јас бев до Грција 4 дена на кракот поблиска релација и поминав супер, времето беше супер, кога беше ептен жешко седев под сенка, само еднаш се избањав оти водата не е стоплена. Иначе докторката ми рече да носам за секој случај утрогестан или како и да се викаа точно ама не употребив немав потреба. И друго, ја прашав за на одмор кога е најдобро да одам ми рече колку покасно толку подобро заради тоа што плодот е посигурен. А во мојов случај не ми се верува дека ќе биде така оти ми се погодува баш во најжешкото, иначе сум 25+4 терминот ми е Септември и ќе ми биде тешко да одам во јули или август по пат и плус на таа жештина па најверојатно ќе одам порано ако е се во ред.
Урми секој ден по 6-7 после доручек,јајца варени 3-4 пати во неделата , спанаќ обавезно еднаш неделно и обавезно витамин ц било шумливо или овошје за побрза апсорција на железото.
Dobro utro mamicki i od mene, vcera mi bese epten loso mnogu me bolese glava i se rasturiv od povrakanje cela vecer, a taman se ponadevav deka macninite mi pominale, eve i sabajlevo se uste nemam nisto jadeno, a cuvstvuvam macnini, kazete nesto sto da se napijam da me osvezi ? Inaku sakam da ve prasam po kolku kafinja piete dnevno, jas do 4 mesec mi se gadese kafeto ama sakam barem po edno da pijam od sabajle da me rasoni, a i glava da ne me boli
Изгледа маже е. Ќе потврдиме нареден пат за сигурно. Не сакаше да навлага професорката бидејќи е прерано. Мило мое. Плачев. Уште плачам. Вие не знаете како јасно го видов и бубу и по 5 прстиња на двете рачиња и пливка. Ама мрза мајкина се на сила. Му се спие постојано. Го сакам повеќе од се.
Мене газирана вода ми помагаше. Свежо цеден протокал во друг случај ми врши работа, ама тогаш не можев да го поднесан, во таа фаза ми се лошеше од него. Две кафиња дневно се дозволени, евентуално ако се напиеш и кока кола, па да комбинираш 1со 1.
Kje moras i vestacki i prirodno so tolku nisko, jas bev so 3ka zelezo i 9ka hemoglobin i dzabe mi bea i tothemata i se plus za zelezo sto piev, posle poragjaj mi bese mnogu loso i tesko, se onesvestuvav... Tek pocna da se kacuva i toa bez nisto pienje posle poragjaj, si vlecel sinko od mene se Golemko bebe nosis?
Imas praveno krvna slika vo skoro? Mislam, sum zaboraila se do dusa.. kretinin ako ti e pokaceno, od toa otekuvas bidejki imas zadrska na tecnosti...
и мене слично ми се деси нагло ми падна железото ... од 16 за месец дена 3 ми бидна .. пиев тотхема ампули растворени во сок од боровница + витамин C .. среќа се погоди времето кога има марула (велат дека имала железо) па секој ден марула какао свежа зелка и сега добро е ..
I mene hemoglobinot I zelezoto mi se padnati,ginekologot mi prepisa fersan forte plus vit.c. I jadi mnogu cveklo
Zenicki sto ke pravime letovo so odmorite? Na more znam deka mozeme,vo bazen nikako, a sto e so ezerava?
Јас пијам од почеток кафе, никогаш не ми се слоши, меѓутоа не го поднесувам цела шолја да испијам. Пијам по 1 - 2 во денот, (не цели) турско обавезно, а второто може некое слабо нес или макијато. И пушам по 2-3 цигари. И јас се прашував конкретно за езерата? Ако некој знае точно нека каже....
Jas go prasav mojot ginekolog za dojransko posto e potoplo I lekovito a taa mi odgovori Amoi moze ama nekako so polovina usta
Neznam valjda gomemko ke bide masala, ke vidime sega dr nedela sum kaj maticnata sigurno ke mi dade tothema, i od denes pocinjam so spanak i cveklo ubavo si jadev na pocetok ama gi zapostaviv i eve sto se desi.
ЈАс си правам комбинации во блендер морков цвекло и спанаќ со вода и така пијам. Пробај за да не готвиш секој ден такви ствари, а вака свежи ќе ги внесуваш
Posebno dojransko, pogadno ezero u zivot ne sum videla. Lani otidovme i samo sto govidovme ezeroto rikverc nakaj ohrid.
Nemora da ti se prepise, jas na tvoe mesto uste odma sama bi pocnala so Tothemata... Drugi vitamini pies? Onie za trudnici i doilki mene mislam isto mnogu mi pomognaa, vo kombinacija so Omega sto doagjaat... I se so Vitamic C obavezno za da se svrze povekje. Prirodno nema nisto da napravis, mora barem za da go skoknes malku na pocetok, pa posle da odrzavas.. koj mesec si? So slabo zelezo i hemoglobin nema da mozes da funkcioniras, osobeno pa bremenost vo letno vreme...