Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Јас уринокултура и крв проверувам во Авицена, со упут и картонче 104ден

2. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Еве сум и јас :hai: Ве поздравувам директно од морето, цел ден сум на плажа, се избањав па може едно 10 пати влегов во море, со мм денес го поминав цел ден, тој еве си заминува уште малку, а јас останувам уште 1 недела да поуживам кај моите и плус на моренце 8) поубаво здравје ;)

3. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Леле калиас ти завидувам :$
    Јас по три пати влегував во вода, и си седев по пола час, ме мрзеше да се пресоблекувам на секое излегување :wasntme:
    Докторот ми кажа никако да не седам со мокри купаќи, па затоа постојано се менував, а како што сум големка тешко ми одеше, па затоа и не се бањав многу.
    Уживај и за нас.

4. anule88

anule88 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    214
    супер за тебе калаис уживајси дури си таму! а предходно за темата јас немам никаква пауза со мм но не е и многу често и бес свршување внатре нормално! но сепак ме јаде и мене некој црв да не има нешто лошо и во тоа да се има однос, докторот ништо не ми рече за тоа?

5. Cacush

Cacush Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2012
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    32
    Здраво и од мене!!!
    Како сте денеска? Топло како и секогаш, неиздржливо. Јас денеска бев малку низ природа со друштво и можам да кажам дека едвај издржав, иако сум во 13-тата недела и се чуствувам супер, само времево малку ме уништува, ама некако издржуваме. Мојот гинеколог уште на првата контрола ми кажа дека сексуални односи може да имам но само со заштита во случај на некои инфекции и да се биде многу внимателно и нежно и така и практикувам со мојот сопруг до ден денеска.
    Поздрав до сите!!! :* :* :* :* :* :* :* :* :*

6. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    Добро утро мешиња :)
    Како сте денес ? :)

7. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Па добро сме :)
    Јас еве последен ден кај моите, вечер ќе си заминуваме повторно за Ск :^) некако не ми се тргнува, кога ќе ми текне колку е жешко дома :devil: Но, тоа е, ќе се стрпиме уште малку.
    Уфф а на сето ова кога ќе ми текне дека треба и да се учи, а и полага :@

8. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    да ве поздравам и јас :hug:
    неколку дена си бев охрид кај моите на поседок абе убајна, ладничко , шеткање покрај езеро ;)
    ама ете пак се вратив ви пеколнава битола и сега ке си се дружиме :*

9. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Ама се погодивме сите во исто време кај мамичките на гости :lol:
    ljubicicaa се бањаше ли???

10. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    ехех е да кажи кај мамичка е најубаво :D
    не се бањав, ама баш сакав :( ама ако одам сега викендов ке се брцнам малку во езерото :D
    докторката ми кажа дека можам да одам на плажа и да си се капам ама после 16-17 часот , не порано дека е многу жешко...

11. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Јас да ти кажам се бањав претежно од 13-18ч. тоа време бевме на плажа, по најжешкото, но мене ми беше пријатно, зошто ветре дувкаше, и воопшто не се осеќаше дека е топло.
    Те прашав за бањање, зошто знам дека за трудници не се препорачува езеро, а и охридското е прилично ладно :^)

12. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    да ладничко е , ама јас и кажав а таа ми рече дека може , е сега може од кеф малку ке влезам, еххех
    ама не многу :D
    а ти беше на езеро или на море??

13. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Јас бев на море, а водата беше бара, ептен топла, имаше и места каде што беше по ладна и искрено не ми беше ич пријатно. Во деловите каде беше поладно осеќав грчење на мускулите, стегнатост на телото, нормални реакции при ладно, но сметам и сум читала дека не се препорачливи.
    И нормално менување на купаќите постојано, повторно од иста причина. Пред да дојдам го прашав докторот и ми кажа посебно внимание да обрнам на тоа да не ме втресе, да не ми е студено никако.

14. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    блазесити и јас сакам на море ама на мажево не му даваат одмор, па ке се задоволиме и со езеро :D
    а да и мене ми кажаа да си ги менувам одма купаќите да не седам со водени, нели неможеме сега да се сончаме како порано ;)

15. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Да да, никако на сонце. Јас не седев на сонце, а целата сум исфрлена брунчиња, на деколтето и на грбот, катастрофа.
    Искрено се замислив да не ми е и од кремот за сончање, да не не ми пријана кожата, иако лани го користев истот, можеби сега поинаку реагира. Во секој случај биди внимателна.

16. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    да, да мора да се внимава...
    инаку за мозолчиња и јас сум целата нафрлана, на деколтето ,на грбот, дури и на челото ми се прават, нели прашував како се справувате вие со нив ;)
    баш убаво си се размуабетивме, изгледа само ние сме станати , другите си нанкаат :rofl:

17. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    :rofl: :rofl:
    За спиењето каде отидов овие 4дена сите ми викаа “изнаспиј се додека не излегло. Додека не плаче е твоето време за спиење“. И сега по цели денови се мислам, што сакаат да ми кажат овие луѓево, демек “тешко тебе кога ќе се роди“ :^) :wasntme:
    Па не мора да се толку дарежливи со совети, или ако веќе решиле да даваат нека кажат нешто по фино, по убаво, а не вака да ме вадат од памет :lol:
    А да се пофалам, алишта што купив колку да ми помине меракот , купив, но две другарки ми се понудија да ми дадат што имаат од нивните веќе потпораснати бебушки, па така вчера другарка ми ми наполни кеса со алиштенца за првите месеци. Се е ептен зачувано, речиси ново, како што кажува и она, најмногу два месеца ќе се користат , и 4пати дали ќе сум ги облекла се на се. Ме советуваа да не купувам без потребно, зошто навистина остануваат неискористени.
    Па така ми останува да докупам уште што ќе треба, а и комплетче за од болница. Полека полека ќе се спремаме :angel: Ептен сум среќна :$

На kravce му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    еехех е да , ти имаш уште малку време за спиење па користи го секој момент ;) јас имам уште многу време до крајот на јануари ке се изнаспијам, еххе
    а инаку да вистина е дека после кога ке се роди бебенцето нема спиење, јас ја гледав сестрами со нејзиното лани кога се роди, и тоа плус налето пекол, тоа плачи и таа плачи, еххе
    и секогаш кога ке одевме кај мајками на поседок вели чувајте ја малата да се изнапијам :lol:
    а инаку сите аливчиња со здравје да си ги носите :*

19. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Здраво девојки,мамички и идни мамички :) . Јас се вратив пред малку од плажа, многу е жешко денес 40 степени е овде и премногу народ има, а јас одам сабајле додека нема народ па да искористам да си се избањам додека е чиста водата во морето оти после е мнооогу прљава :puke: На жешко и јас не седам, постојано сум под чадор, а и под сенка како фаќаш боја лелеле јас вчера дека цел дне бев на плажа и кога се вратив попладне бев вцрвенета на градите, на нозете па и на стомачето малку и баш ми беше чудно како з малку би можела да изгорам, а не бев никако на сонце :o јако е сонцето многу, затоа.
    Иначе јас на почеток ги мењав купачите после секое излегување од вода, но гледам многу трудници не мењаат никако и плус си седат на сонце и тоа со стомаци огромни и си велам зар не знаат овие дека не треба на сонце :^)
    Мене гинекологот уште на првиот преглед сама ми кажа дека смеам да се бањам во море, но не смеам на сонце да седам, а јас малку сега се замислувам дали не е штетно јас секој ден да се бањам во море еве веќе 10 дена како сум на море и се бањам секој ден, за сега пу пу немам никаква инфекција не дај Боже, немам никаково ни чешање ни ништо, па наредната недела таман кога ќе се вратам здравје ќе одам на контрола да видиме каква ни е ситуација со бебушчето мало :inlove:
    И така мешиња мои, јас се зазборев денес малку повеќе, ајде ќе одам н кафе со другарка да се видиме после толку време па се лсушаме окасно. Ве :* :* :* ситееее

20. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.852
    Допаѓања:
    40.265
    Абе мамички па нека не ве плашат така Истата и јас како вас бев Целата во прашалници
    Еве моето 4 месеци па наспани сме со мм. Добро на почетокот е стварно тешко ако немаш кој да ти помогне ама после си факате ритам со бебчо :lol: :lol: :lol: :lol:
    Кога тоа спие и вие ке си прилегнувате ;)

Уживкајте сега со мешињата , а после секако и со бебенцата во раце :inlove: :inlove: