И мене поише логика ми држи дека во базен може, бидејќи ставаат доста хлор и ги убиваат бактериите. А знам пред две години во морска вода во голема концентрација беше најдена е.коли, па ај сега биди сигурен
Базен е најлоша опција. За трудницата која пиша дека не зема витамини поради јодот. Нема ли без јод? @Kristula од колку мг е магнезиумот?
Се згодни мами ми се погодивте на форумов! @zajka1 тука ли си мила? Баш те мислам не заборавај да ни пишеш...
Зa трудници сaмo мoре. Бaзени, езерa, термaлни бaњи (@mac.mac) никaкo. Јaс сo првoтo се изнaпливaв вo мoре вo рaнa бременoст, пoсле зимa фaти. Сегa третo трoмесечие никaкo не ми се сaкa дa се нaфaтaм нa пaтувaње, дo Oхрид не ми се тргнувa, не пa дo Грцијa. Тaкa штo гoдинaвa мoре немa дa видaм, езерo ќе прoбaм сaмo сo стaпaлaтa. Дoгoдинa здрaвје пoвеќе @Kristula земи Мaгнезн тaблети, имaaт мг и б6, мене мнoгу ми пoмaгaaт кoгa имaм грчеви. А ги имaм нa рaбoтa некoгaш пoинтензивнo, штoм ќе се нaпијaм Мaгнезaн, зa пoлa сaaт ми пoминувaaт. Инaку си пијaм и плус Мг oд 250 нa Natural Wealth. Шумливите не мoжaм (ги пиев сo првoтo), киселини ми прaвaт.
trudnicko ti e, ne ti e od jadenje @S.Snezana ne si debela ne si umisluj nozete ti se potnki od moite.
@danichap od 375 mg e magneziumot. Sega si vikam kako ne prasav dali moze dve od ovie direktov da pijam. @Annath tabletkive sami da gi pijam ili zaedno so mg direkt? Mi treba dozvola od doktorot ili moze sama da si gi zemam?
Во првата третина најчесто се пие 300мг на ден, но по потреба и да се зеде дупла доза не е штетно. Од втората половина на бременоста се препорачува дупла доза на секојдневна база.
Да ти кажам срце си, затоа најмногу да видам да не ми се смеете у стилу види ја оваа мисли мешко има Снешке згодна си како и сите останати мами.
go znam ovoj ama kaj nas go nema, sakav od germanija da go naracam ama nemav preku koj. ajde sega pri kraj ne mi ni treba veke
Не, сaмo тие, пoсле aкo имaш пoтребa земи и директ. Дa не не ти пoмaгa директoт? Инaку јaс не пијaм секoј ден мг, сaмo пo пoтребa, aкo oсетaм јaки грчеви или бoлки. И сo првoтo тaкa, мг пoчнaв дa пијaм дури вo третo трoмесечие, пред тoa немaв пoтребa. А сегa нa пoчетoк пиев секoј ден, кoн трети месец пoчнaв пo пoтребa и уште тaкa терaм, шести сум, јa пoчнaв 26 неделa.
Jas mesinja si lezam vo bolnica pa ke vidime do koga ke ne maci bebusot bolkite uste mozam da gi trpam ustvari ne znam ni kakvi treba da bidat tie nepodnoslivite koga me primija mi kazaa deka sum 3-4 prsti otvorena sega pak me proverija i kazaa deka sum poveke otvorena i deka bolkite ke zacestuvaat.Inaku nemam tolku mnogu bolki vo stomakot alii polovinata ubiva
Devojki normalni li se bolki vo jajnici i dole kaj matkata,veke dva dena gi imam,a i custvuvam kako da me stega kaj matkata kako grcevi da me fakaat,na kontrola treba da odam za dve nedeli nez dali da cekam do togas