I mene mi e poznat muabetov za da ne se kazuva na majka koga se odi na ragjanje da recam jas licno sum na um da ne i kazam na mojata posto e takva panicarka, placka, zbuneta i miljarda pati ima zavrseno na infuzija od sekiracii, pa vo tie momenti najmalku ke znam dali na sebe i bebe da mislam ili na nea. Verojatno ke mu kazam na mm da i kaze podocna koga ke bidam skoro pri kraj. Taka planiram za sega, mozda ke smenam do kraj. Konkretno ne veruvam deka ima vrska tesko/lesno so kazuvanje na majka! Edinstveno ne sakam da si stavam gajle plus vo tie momenti dali nea ke i bide loso i dali ke zavrsi i ona vo bolnica samo na druga klinika Jas inaku se bockav denes za krv. Rezultatite se podobri od minatiot pat. Osobeno me raduva sto na priroden nacin go popraviv hemoglobinot. Se nadevam ke go odrzam taka i ponatamu
Ne se sekirajte za jadenjeto kako sto ke rastete site organi se smackuvaat pa i zeludnikot, i pomalku ke jadsete bar kaj mene e Amati, najubavi mi se i najgolemi
@DigY нели? У секој случај мора да биде следната недела, па ќе стискам палци @kikin најде труднички панталони/фармерки исцело? И мене ми е ќеиф да износам такви со меше @danichap честитки, со лесно да ги поминеш 9месеци. Негде прочитав дека си правела испитување преку крв за елиминација на генетски дефекти? Приска или оние днк тестовите, како nifty, tranquility, и останати што чинат над 500евра?
Abe ajde kako da ne se kazuva, jas bez majka mi mislam nema da se porodam nema sansi. Cel zivot koga se raboti za odenje po lekari i takvi rab se so nea zos e medicinsko lice i gi znae skoro pola doktori taka da i ovoj pat vrski ke mi faka
Ајде само да си поминеме со лесно да си ги земиме бебушки во раце па после нема да е важно кој што мудрувал посекако тогаш уште толку ќе почнат муабети од типот вака прави така прави, вака чини така не чини и од мама и од свеки па и од цела околина
И сите анализи ги правиш според тие недели? Мене денес притисокот ми се качи, многу безизлезна ситуација е: ако одам утре, може е рано според "новите" недели, ако одам другата недела, може е касно според оригиналните недели.. Сеа пијам парацетамол за глава и директ у кревет, не можам повеќе.. Прагот на осетливост ми е во минус деновиве
Zeni sakam da odam za priska kaj livrinova na gak, dali ima sansi da dojdam do nea so ogled deka vazi za mn dobar doktor?
Imas li preku nekogo da fatis vrska za kaj nea? Zenata e izvonredna, si ja znae rabotata ama se se preku ovoj onoj termini nikako nema za kaj nea, se so prioritetni ama moze da se desi I da ne te primi ako ne si najaven. Ili probaj si pa pisi so si napravila.
Mamicki po kolku urmi jadete za zelezo i dali mozam sekoj den vo sokovnik da cedam po edno cveklo ili preku eden den ?
Мешковци од деветти месец имате ли болки во половината? 2 дена сум со тапи болки во половината, константни, ми се шират и во нозете и препоните и по некој грч доле во стомакот и како натечена сум доле се осеќам. Стомакот ми се стврднува како топче де на една де на друга страна. Да не се знаци на породилни болки На цтг сум дури за 10 дена, Бог да чува зошто толку касно ми закажаа во 39 недела
Така е и кај нас ...бидејки како што ја боли ќерката ќе ја боли и мајката....затоа не се кажува на мајката ....но јас прво на мајка ми ќе и се јавам ....таа таму работи сакам за рака да ме држи хахахах Да си правиш ти како што сакаш . (мајката повеќе сила ќе ти дава)
6+3 и прв преглед на гинеколог денес. Срценцето на моето ангелче чукаше . Инаку, пред 1.5 год. со ќерката правев од тоа испитување за тестирање на евентуални хромозонски дефекти, меѓу кои и даун синдром. Тогаш беше Даун (Trisomie 21) 750 еу, или сите три Trisomien 21, 18 и 13 за 850 еу. Сега се далеку поефтини, односно 450еу со 550 за сите три. Доколку некој е заинтересиран верувам дека и во Македонија дошло до исто опаѓање на цените, за да се информира. Со добра мисла нареден преглед по еден месец.
Девојки денеска бев на контрола и си го видов бебчето ...( мавташе со рачината) лелелелелеелелелеле колку убаво чувство пресреќнна сум
Dobbro sum srcka, dobar i pritisokot.... se otepav od spienje denovive...ne znam sto mi e , dal od vremevo ili ne znam sto, abe samo mi se spie....Ti kako si mi? Se smiri li malce ?
Па таааака пиши ни тука да не те мислиме. Најважно е што се стабилизирал. Да спиеш и јас спијам колку можам повеќе и преку ден и навечер. Јас сум одлично, си бев во Санте, немам хематом. Тоа ми беше најважно, да знам дека е во ред со бебчо се.
LadyC lele odlicno sto nemas hematom, a koj doktor ti vide deka imas? Ne mozea li i ovoj pat da go vidat polot, jas navivam za princeza
здраво девојки, гледам сите на број размуабетени ај да ви се "пофалам", овие два дена завршив во болница со јака бубрежна болка, се појави од нигде никаде во секунда. најпрво се исплашив оти од јака болка почна како цел стомак да ме боли, да ми се повраќа и од се по малку, па немав каде и правец во болница. примив 2 инфузии со спазмекс и кетонал, па се смирија болките. денес пак ме наболува ама сега барем знам што е. правев и ехо, нема камен или песок, се е во ред. пијам чај од брусница и увин, а ако продолжат болките ми рекоа дека можам да земам спазмекс. докторите ми рекоа дека многу често се јавувало во бременост. има ли некоја од вас слично искуство? поздрав до сите мешковци
@zeka како си? Мислам дека таа имаше проблем со бубрезите, па еве нека сподели искуство. @LadyC значи под итно смени си го гинекологот, кај те одра, па уште и погрешна дијагноза ти дал како што можев да разберам?! Немаш хематом нели? Јас женски цел ден готвам и трчам околу син ми, е баш така можам да го опишам денов. Еве го синко сега јаде кроасан и пие млеко, да се наручка, да ги изгледа цртаните филмови, ќе го спремам за спиење и во кревет. После сум free Кога син ми заспива мене ми почнува денот!