Дали смеам да се напијам пола драмина за патување? знам дека не е препорачливо но имам проблем со патување
Не знaм зa дрaминa, прaшaј гинекoлoг. Јaс ништo не мaчкaм зa стрии, се уште, aмa ќе пoчнaм, сo кoкoсoвo мaслo. Сo првoтo се мaчкaв сo бaдемoвo мaслo пoвременo, aмa не испукaв, не бев гoлемa. Мaјкa ми немa ниеднa стријa, се нaдевaм декa ни oвoјпaт немa дa испукaм. Зa пупките - мaчкaјте, aмa не ги мaсирaјте премнoгу... сo тoa се стимулирa лaчење нa oкситoцин, хoрмoн кoј стимулирa кoнтрaкции нa мaткaтa зa дa пoчне прoцесoт нa пoрoдувaње (вo прoвoкaциите штo ги стaвaaт гo имa).
Zdravo...mnogu sum zagrizena i sakam da prasam dali nekoj ima iskustvo kako moeto. jas sum vo 21 nedela od bremenosta, megutoa uste od samiot pocetok na bremenosta mojot ginekolog mi rece deka plodot e za dve nedeli pomal, odnosno deka pokasno sum ostanala bremena i deka se e vo red. poradi toa jas sega treba da sum 23 nedela no goleminata na plodot odgovara na 21 nedela. isto sakam da prasam vo koja nedela se pravi 4D pregled, bidejki mene doktorkata mi rece deka ke go pravime koga ke bidam 24 nedela ama jas mislam deka togas e kasno. Zatoa dokolku nekoj ima nekoe isto ili slicno iskustvo go molam da mi odgovori bidejki i pokraj ubeduvanjata od mojot ginekolog deka se e vo red jas sepak sum mnogu zagrizena. pozdrav
Јас вчера паничев за слична работа. Мене треба да ми е 12+4, ама плодот одговара за една недела помал.. Тоа го откривме кога бев 6та, а одговараше на 5та, во 8 односно кога одговараше на 7ма имаше срцева акција, во 8ма во Систина ми рекоа дека одговара на 7ма.. И да скратам, се развива добро, ама не одговара на неделата која треба да биде, според последна менструација. Во Систина ми рекоа дека тоа е затоа што имам 30/31 дневен циклус, па овулација настапила подоцна.. Тебе како ти беше циклусот? Најдобро да им веруваме на лекарите, дека е сѐ во ред, само што се прават збунки за скрининзите..
Се додека бебето си има од старт континуиран развиток и константно напредува за неделата која е соопштена од страна на докторот нема потреба за загриженост. Доколку од старт на 10 недела одговара на 8, и на 20 недела одговара на 18, и на 30 на 28....значи бебуш супер си напредува, само е покасно зачнат. Оти нели школската овулација на 14-15 ден од циклус не е кај сите и во пракса. Во однос на скринингот најиделано е 20-22 бидејќи тука може да се зедат најдобри мерки. Кога бебето е преголемо не може убаво се да фати во една слика и убаво да го измери. А не чини ни порано оти нели, треба да има што да се измери.
mojov doktor vaka vika-2nedeli napred nazad nema potreba da se preprava zashto do sam kraj kje se izednachi. kje prkne bebac. mojot e nedela i pol unapred i si terame po ciklus.
Поздрав мешиња Јас малку нервозна денеска, земав да се фарбам (предходно се имам консултирано со гин) значи цела бременост на 2 месеци се фарбам и денеска за некое чудо иста фарба исто се ми излезе жолта , ама ептен Сеа не можам да се гледам ваква. Си викам да ја повторам за една недела, да не ми дојде многу а? Сакам да бидам средена кога ќе пристигне бебчето
И јас тоа викам од хормони е, сега на крај може ми се менуваат. Мажот ми се смее ме вика како жолта тиква сум била во главата цц
Gledam se vrti muabet za farbanje, jas posledno vo fevruari se farbav, I mi ja puknaa glaxara zosto sum se farbala I za da ne mi drndat ne se farbav, ama sega edvaj go cekam juli 10-11 ke si se farbam, ne planiram na svadbata da sum ne farbana.
Јас ушге на почетокот фо прашав гин. Вика нема проблем терај си , па ти не ја јадеш фарбата на глава ја ставаш ми вика , и плус јас плава се фарбам не можам подникната да шетам
Te poddrzuvam celosno!!! I mene mi kaza ginekologot deka e bezbedno da se farbam I bez da go prasam jas. Ana domasnite znaes rekla kazala....