Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. anastasija mitic

anastasija mitic Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2015
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    471
    Mesina pocnav da nejadam nemam apetit I plus toa koga ke jadam odma mi se due stomaceto 15 nedela sum.. od sto taka daj kazete kako DA Mi bidi podobro

2. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    Јaс пoзнaвaм некoлку женички сo близнaци кoи јa примијa, кoнкретнo еднaтa се пoрoди вo 37мa неделa a јa прими мнoгу пoрaнo иaкo немaше индикaцијa. Oд фoрумoв штo прoчитaв истo нa некoлку им е дaденa. Зa близнaци превентивнo дaвaaт, иaкo мене тoa не им е oк дoкoлку немa индикaции.
    @mimidjon јa прими и уште еднa членкa тукa сo близнaчињa јa имa превентивнo применo чинaм aмoрче2 беше :)
    Мене дoктoрoт не ми ни спoмнa искренo, oчекувaм сегa дa ми јa дaде нa кoнтрoлaвa зa неделa денa a aкo не спoмне сaмa ќе си јa бaрaм. Пoвеќе мoже дa пoмoгне спoред мене негo oдмoгне.

На mimidjon и DigY им се допаѓа ова.
  3. Jokiiniki

Jokiiniki Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    212
    Jas so prvite dve deca gi primav inekcii za zreenje zatoa sto se rodeni vo36 nedela so zakazan carski i dosega nema nikakvi kontra indikacii

4. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Zenicki tuka sum I jas samo zafatena so knigi so ucenje sum. So da pravam spremam ispit. Aj so srekja neka mi e. Sinko epten nacitan ke mi e. Hihi

На Anaksunamoon, butterfly*, Smizzy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Прашање.
    Дали некоја од вас го има правено тестот за скриен шеќер што е со 3 дена наназад јадење повеќе благо?
    Јас на ендокринологија ќе правам и ми рекоа да јадам 3 дена пред повеќе благо ама не ми кажаа колку е тоа, јас можам и да забегам ако ме остави човек:D
    Да ми каже некоја од прилика колку е тоа повеќе? Мислам @alisijad i @Abeja правеа ваков

6. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    Јaс не јaдев пoвеќе блaгo, ендoкринoлoгoт не ми нaпoменa ништo :) ниту пoрaнo кoгa не бев бременa кoгa прaвев ми немaa кaжaнo дa јaдaм пoвеќе блaгo.
    Инaку се јaде пo 100 грaмa чoкoлaдo :)

На S.Snezana, Abeja и wings им се допаѓа ова.
  7. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.396
    Допаѓања:
    17.618
    Си јадеш нормално и плус 100 гр чоколадо. Значи работата е нормално да внесуваш шеќери за да биде реален резултатот. Ама па и не забегувај :D

И јас да прашам нешто, на почеток на трето тромесечие дали забележувавте дека не можете да земете доволно воздух, како да имам грутка, прекин во грлото понекогаш, претежно преку уста дишам денски поради хронично воспалени синуси и алергии, не смеам капки да ставам.
    Од страв, почесто земам длабок здив, за да имам доволно кислород, не знам дали е поради ширење на градниот кош и потиснување на белите дробови, ама страв ме фаќа.

На wings му/ѝ се допаѓа ова.
  8. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    Super taka treba :P moevo uste taka pravi

На mac.mac му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    100 гр чоколадо дневно?! Па за мене тоа диета ќе дојде :lol:

На Delfina15, Lolipop23, wings и 2 други им се допаѓа ова.
  10. mac.mac

mac.mac Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    657
    И моето, под ребрата ме удира. Инаку @S.Snezana и мене ми е термин блиску како тебе 19.06
    Како се чуствуваш ти, имаш ли лажни контракции и болки во половината?

11. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    За дишењето имам и јас нешто слично ама немам баш како грутка во грло туку така општо чувство на намален капацитет на земање воздух,мислам дијафрагмата притиска на плуќата. Навечер во лежење знае да ме фати и се исправам седнувам,дишам длабоко па хоризонтала пак.
    Допрва со големи стомаци и топло време не чека полошо, ти со близначиња бетер.
    П.с.- како знаеш дали машкото или женското бебе ти мрда? Те прочитав преска хихи(fingers)

На Jagoda123 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.396
    Допаѓања:
    17.618
    Моите бебиња се во две мембрани и обично така ми ги гледаа до сега. А и на последниот ултразвук кај матичната, женското беше свртено со глава надолу кај бешиката а машкото со глава во желудник. Како да се лево и десно, ма да постојано мрдаат и сигурно ја менуваат положбата но толку да се изместат и да си сменат локации мислам дека не е возможно, поинаку би било да се во една мембрана. А и така ги осеќам од двете страни, некогаш како да се на косо поставени, ама како што се хиперактивни понекогаш и јас сум збунета кое каде е.

На Asiana, Lorins, Jagoda123 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    vo 28 ma gi primase?

14. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    Predhodnata nedela gi imav dva tri dena pointenzivno si pomialiv idi bebeto ama eve od togas nema nisto od utre ja pocnuvame 39 nedela kako i da se blizi denot osvaj cekam. Od kako se stopli pocnaa otoci na nozete malce mi e pomacno a za drugo mozam da recam cela bremenost lesno ja pominav

На Lorins, Jagoda123, mac.mac и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.517
    Допаѓања:
    27.302
    Стигнав и јас од работа, мм веќе спие, а јас се разбира да видам овде што сум пропуштила. :)
    Мене викендов ептен скратен ќе ми биде, ама затоа утре си го испланирав денот максимално. Одам да ја посетам сестра ми во Ск, купила карти за Дејвид Гета, едвај чекам. :dance: :music::party: Планирам и до Waikiki да отидам, морам под итно да купам нешто покомотно, целата сум стегната во оваа облека. Се надевам ќе успеам да најдам нешто.
    Ајде друшки, добра ноќ, имајте слатки сништа! |-)

На S.Snezana, Lorins, Jagoda123 и 3 други им се допаѓа ова.
  16. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Добра ти ноќ срцка |-) :inlove:

На S.Snezana и Lolipop23 им се допаѓа ова.
  17. mac.mac

mac.mac Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    657
    Ете и јас два дена бев со болки во половината и препоните, особено навечер сега како да се потсмирија и јас се смирив малку, си велам нема да ме прашува мене бебето кога ќе му дојде часо тогаш ќе излегува.
    Туку за цтг мене дури на 14 ми закажаа, ти си била предходно?

На S.Snezana му/ѝ се допаѓа ова.
  18. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Zencinja, kako ste?
    Jas deneska se iznauzivav. Si go prosetav sinko na gosti do kaj edna feminka, pa posle si imav gosti, pa pak nadvor niz dvor, pa doma i se taka. Vecerva so mm bevme na pica i sladoled vo siti mol, mislev sveki ke go zaspie sinko, ama neeee :!: toj mene me cekal. Koga dojdov odma zaspa.
    Sabajle bev da napravam krvna slika i zelezoto uste poveke mi e pokaceno (facepalm) Znaci glaven obrok do pred nekoj den mi bese ajvar, ne znam od sto tolku se pokacuva :wasntme: I sto e so mokracata moja neznam, polna leukociti eritrociti i plus ima nekakva askorbinska kiselina. Ostaviv mokraca i za urinokultura, pa ke vidime.
    @Abeja i jas mislam deka znam koe kade mrda, odprilika, de:lol: A za inekcijata, iskreno jas mislam da si ja pobaram.

На S.Snezana, DigY, Lolipop23 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    На Bebulleee, simonka93, S.Snezana и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Leleee zamislete veke sum 25 nedela, znaci vremevo stvarno leta. Ajde ke pomine I toa sto ostana, site gorestini ke gi isterame, tuku nezzz kako vi e na vas, jas od denes sum vo 25 nedela I nekako od denes potesko pocnav da se dvizam bebko udira u zeludnik I rebra, ne bese vakov. Valda normalno e si raste covekot mu treba prostor. Cel e na mene vaka kako so gledam postojano mrda dzendza I mene se no e tesno se prostor mi fali. Taticko posmiren tip e. Neka e zivo I zdravo mn sakam na mm da lici samo moite oci da gi ima!!!

На Delfina15, S.Snezana, Lorins и 2 други им се допаѓа ова.