Да бе мамата си ја Нема бе кај и да одиш сегде се исти калибар и по приватниве клиники само цената им е изгор иначе се друго е исто... Со Господ напред само ..и алал да им е на оние кои се по странство а не како нашево здравство тука..УТЕПУВАЧКА Се ќе биде во ред само тоа си викам,а за второто знам веќе каква песна ќе им пеам сега ме начекаа ко изгубена у акција
Пишував јас зошто земав одјава од кај него, кога побарав упат само да ми даде за брисевите што ги направив на приватно, баш со тие зборови ми одговори „И ОВДЕ ЌЕ ТЕ ПРИМЕВМЕ АКО ТИ БЕШЕ ТОЛКУ ХИТНО; КОГА ВЕЌЕ ДАДЕ ПАРИ ТАМУ НА ПРИВАТНО; И ОВДЕ ЌЕ НАПРАВЕВМЕ НА ПРИВАТНО„ хахахаха значи за приватно да ми земе пари ќе ми најдеше термин иако ја молев тоа сестрата да ми даде да дојдам да чекам колку треба, само побрзо да направам брисеви зашто се брзав многу, а таа ми се испонаша на телефон глупача демек мене ми било за шетање, па од каде знае таа гуска за што ми е, а не ми беше за шетање, да бев таму ќе и ја врзев една. Ама ти Форко, не се сеќирај, нели во поодмината бременост бебенцата немаат место каде да мрдаат како порано кога биле помалечки. Смешна ми е Гладиола, она колку паничи, а сега како оноа МУ РЕЧЕ МАГАРЕТО НА ЗАЈАКОТ ДЕКА ИМА ГОЛЕМИ УШИ , или зајакот на магарето, незнам баш како беше
Ајде ќе одмори ден-два темава, да се преместат некои постови. Пак се наполни со секакви мислења за кои има веќе теми, пишување на латиница, постови еден по друг... Подфорумот бременост е дел од форумот Фемина и тука важат истите правила како и за остатокот од форумот, па кога ќе се отвори темата се надеваме дека ќе се придржувате до нив.
Иако не успеав да ја средам затоа што периодов немав компјутер на располагање, ја отклучувам без да ја средам по се што пред малку прочитав во врска со темава. Се надевам дека и понатаму мислењата ќе се пишуваат во темите во кои им е местото, за да може да ги користи и некоја членка која во иднина ќе биде бремена. Според мене, во категоријата бременост има доволно теми за да се разменат искуства за поголемиот број од прашањата кои ја мачат една трудница, а за оние за кои нема посеба тема, има една заедничка - Прашања и одговори околу забременувањето и бременоста. Доколку сметате дека има потреба од дополнителна тема, нејзиното отворање е добредојдено. На тој начин може да се најде соодветна информација за брзо време. Нашиот проблем утре може да биде и проблем на некој друг и наместо да талка по решенија, во средени теми одговорот ќе може да го најде многу лесно. Се разбира, тоа значи дека кога пишуваме на форум треба да мислиме и на другите, оние кои ќе дојдат по нас, а не само на себе. Не е тешко, се што треба е малку почит. За крај, мало потсетување на правилата на форумот, кој важат поеднакво за сите категории. Вообичаено е правилата да се прочитаат пред регистрација на кој било форум. Ако некој случајно не ги прочитал, може да се најдат тука: pravila-i-novosti/pravila-na-forumot-t44/
Force mila ti si vlegla vo 36? Pu masala za 1-2 vo 9 ti vlagas...sitno Nego jas teska sum na povlekuvanje noga Prva se porodiv vo april I toa edvaj duri 24 casa Mama25 carski,se kilavi decinja...Eve I drugive aprilski mamicki aber nemaat
Ke ti pustam srce moe,samo za kade za ctg li? Toa ne e nisto strasno ke si gi slusas srceto na bebeto I kontrakciite ke ti kazat do kaj su
Буциња добредојдовте назад Немојте да пишувате латиница да не ни ја заклучат темата повторно Бидете умни и примерни ученици и придржувајте се до правилата Инаку јас веќе сум во 9м и спремна сум за големиот чин хехеех Сега го очекуваме новиот член кога ке биде спремен да излезе За почеток толку од мене Ке ве известувам за понатамошните случувања
Е конечно ни ја отворија темава, и јас сум уште тука се надевам дека неделава ке си го гушнам синчето, немам трпение веќе ако ми верувате. Поздрав до сите
Девојки јас дигам две прстиња да кажам нешто, ама да не ме напаѓате одма, ок? Прво, извинете за офф-топик и второ, ова е тема за ОПШТИ труднички муабети, на што јас гледам како некој муабет што би си го направила со некоја пријателка кога би седнала на кафенце. Би се пожалила, пофалила, потпрашала нешто онаа на брзинка, чисто општ муабет и сега малку ми е безвезе да се заклучува темава, со други зборови да се казнуваат трудниците затоа што не се придржувале до темата ОПШТ труднички муабет Ако во темава нема некое прашање поврзано со бременоста, ако нема нешто од типот денеска бев во болница испитував крв и колку ме изнервира, револтира, итн... тогаш зошто постои ваква тема? Нема некоја конкретна тема на што би можеле тука да се придржуваме, не? Да се разбереме, не сум да се водат овде муабети и да се надоврзуваат куп мислења за нешто за што веќе постои тема, ама некое попатно прашање не би требало да е толкав проблем и да стигне до затварање на темава, а сите знаеме колку е важна ваква тема за трудниците, каде што буквално ја споделуваат целата своја бременост и ги следат трудничките денови на своите "колешки". Искрено не гледам друго место каде би можела да споделам како ми поминал денов и уз пат да потпрашам зошто малиша го нема да ми се јави цел ден, дали е тоа во ред, знаете нели, во моментов целата моја грижа е насочена таму, за што ми е крајно незгодно само за тоа да барам тема или пак отварам нова колку пати во денот ги чуствувате движењата на вашето бебе и сл. Мислам ме разбравте што сакам да кажам Извинете уште еднаш за офф-топикот, само ете сакав да го кажам своето мислење со кое верувам дека многу мешиња ќе се сложат. Слободно модераторите можат да преместуваат мислења кои крајно забегуваат, но мислам дека не е фер да се затвара општа тема поради не придржување до истата И да се насмееме за крај, мислат трудниците и на модераторите, затоа понекогаш забегуваат со мислењата, чисто да не ве остават и вас без работа, нели?
Во ред е такви прашања да се поставуваат каде што има соодветна тема за тоа, од причина што трудниците се неколку месеци на темата и потоа заминуваат на други теми, доаѓаат нови трудници и нема да ја прелистуваат темата Труднички муабети од 500 страни, туку доколку ги интересира нешто ќе пребараат на соодветната тема. Затоа не бидете себични, мислете на идните трудници. Најубаво нека остане темата за општи труднички муабети, да не ви ја заклучат пак.
Дали во 9месец активноста на бебенцето ви се намалува? Јас сум утре на првото цтг во Чаир..бил некој? колку пари е? Одсабајле планирам да одам.
Незнам за другите но моето е многу поактивно од порано. И движењата му се видливи повеќе по порано Ми се чини во секој момент ке излези преку стомакот хехеххех
I moeto vo 9ti bese dosta aktivno,da ne recam najaktivno vo celata bremenost.Se cuvst.sekoe dvizenje,pa duri i najmalite...cinis ke ti go probie stomakot i samo ke si izleze
Zdravo mamicki da vi se pofalam vcera bev na pregled u se bese vo red so nas i najsrekna bev koga rece doktorot bebeto NE KASNI veke lele ke poletav od sreka i oficijalno sum Velzena vo territorium trimestar navistina so mnogu teskotiiii i Maki ama mushki sum gi pominala i sum srekna . Pozz za site i imajte ubav den
Firko kaj mene vo 9ti mesec se namali dvizenjeto na plodot mi rekoa deka e spanko eve probaj so race protresi go stomakot ke vidis odma ke se razbudi Gladiolce bas ubavi vesti mila bravo! 28ma nedela si? Leleeeee vremevo leta,kakko vcera da ni se pridruzi