Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Ааа епа тогаш оправдано. :)
    Сите се плашиме од непознатото. Секоја од нас има различна породилна приказна, некоја убава, некоја помалку убава. Ама се поминува, се се заборава.
    На крајот секоја од нас доаѓа до истиот заклучок дека и низ пекол да требало да поминеме, ќе поминевме зошто ВРЕДИ! :)
    Сакав да те охрабрам малку, но штом имаш куп причини за царски тогаш во ред е. :)

На zeka, Lorins, only44you и 4 други им се допаѓа ова.
  2. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    И јас се плашам (уште од сега) за природно, ама кога ми рекоа дека ќе не можам бебчо да си го земам во раце и дека касни млекото така, си реков не сум једина, ма нек боли, жена сум. Зборам нели АКО не мора царски. Зашто јас си викав ќе одам царски без оглед на се. Ама некако сега не викам така. :D

На K.Mari4ka, Asiana, Lorins и 5 други им се допаѓа ова.
  3. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Што ќе ручате денес џенцки убави? Кај мене летна манџа и поховани сирење и тиквици. Свеки уште убаво не видела каква свиња и дошла на гости. Ме гледа слаба и се лаже. А не знае дека сум станала ламја :rofl:

На Bebulleee, eleni27, Lorins и 3 други им се допаѓа ова.
  4. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Jagotce jas velam-ako bilo tolku strashno da ne bi go izdrzale ushte ednash, nemalo da idat na vtoro treto dete. ochigledno se se zaborava i vredi, a denes privatnive ne ti dozvoluvaat mn mn da ofkash od bolka, epidural ova ona i op bebac e tuka. kaj mene e sasim dr problem, a i ochekuvame golem bebac :D
    Lejdi toa so mlekoto ne zavisi mn od carskiot realno. drugarka rodi prirodno i dve kapki mleko nemashe. bash i so doktorot toa go zborevme, veli nema pravila tamu, ili imash ili nemash toa e. znae da zadocni koa e carski ama znae i odma da si dojde. malava shto ti ja spomnav od drugarkava ima tri meseci i ceko vr e so formula za dohrana. ednostavno nema vekje pravilo vo laktacijata.

На Bebulleee, Lorins, S.Snezana и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    За болката ич да не се плашиш и да боли ќе издржиш, ама верувај породувањата се малце пренапумпани, јас мислев дека треба 4 пати да умрам на бокс и да ме оживеат додека да го родам, а на крај отидов со насмевка да се породам, добив директно напони, се тоа траеше помалце од 15 мин и после си се гушкав со синко. :hug:

На K.Mari4ka, Bebulleee, eleni27 и 5 други им се допаѓа ова.
  6. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    Најдобро ич да не се читаат туѓи породилни приказни, или барем да не се земаат како универзално правило дека кај секој е така.
    Во тие моменти секоја мајка добива посебна сила која и овозможува да го издржи пораѓајот. Уствари не е ни свесна дека нејзе и се случува тоа. Едноставно ги врши работите како што и е кажано и е внесена во цел процес. Нема простор за некакви лоши мисли.
    Нетрпеливоста и очекувањата за најубавото човече на свет само растат, не и некаков страв.
    Со добра мисла и да се слушаат упатствата на докторот. Тоа е најважно.

На K.Mari4ka, Bebulleee, eleni27 и 8 други им се допаѓа ова.
  7. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    ajde i za vtorovo vaka da ti bide :D gak beshe so prvoto?

На Smizzy и LadyC им се допаѓа ова.
  8. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    @LadyC да, за млекото обично викаат кај жените кои се породиле со царски рез подоцна почнува да се излачува, но сепак не значи дека баш секогаш е така.
    Убаво кажа @DigY има мајки кои природно се породиле па немаат капка млеко.
    Кога бев јас да се породам со син ми имаше жени за 3-4 саати си се породија без глас да пуштат, други воопшто и не чувствуваа болки и покрај тоа што ЦТГ-то си регистрираше контракции, трети пак урлаа.
    Муабетот ми е, се е ендивидуално. Јас бев љубопитна и читав многу за самиот чин, ама нема поента верувај.
    10 различни жени, 10 различни приказни. :)

На Bebulleee, mac.mac, Lorins и 4 други им се допаѓа ова.
  9. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Inache @LadyC koristi ja sveki maksimalno :D ubavo shto kje ti zgotvi takov vkusen ruchok. jas ushte se mislam shto da pravam. mm izrazue zelba za pica a mene pa ne mi se jade toa... vajda nekoj kompromis ke naeme :D

На S.Snezana и LadyC им се допаѓа ова.
  10. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Јас ќе бидам од тие што ќе урлаат сигурно. Ако сум на мајка ми, млеко имала за 10 бебиња. Ако немам, имам млеко за дохрана. А за уплав еве има веќе девојчиња што го поминале веќе еднаш пораѓајот @Smizzy ете, такви позитивни пораѓаи сакам да слушам каде бебушите се мн умни. :D Инаку ќе се онесвестам од страв. :rofl:

На Bebulleee, Smizzy, S.Snezana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Да ти кажам ќе користам малце, јер дома не готвам, нема за кој. :/
    Плус немам некое си готвачко искуство баш баш. :D

На Lorins, S.Snezana и DigY им се допаѓа ова.
  12. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Чек чек, @Jagoda123 Јаготче и тебе ти е второ нели? Ајде кажи ми и ти дали е толку страшно, мајка ми ме преплаши, ми вика ти сакаш две зашто едно не си родила. Она нејќела второ од страв . :D

На Bebulleee, S.Snezana и DigY им се допаѓа ова.
  13. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    :hai: jas odam na rucek nedela den za odmor :) inace slabo gotvam po cel den sme na rabota i koristam. Imajte ubav den

На Lorins и DigY им се допаѓа ова.
  14. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Второ ми е. Јас не поминав најдобро со првото. Споро се отварав и бев со болки цели два дена.
    И еве ме пак бремена. :)
    И пак сакам природно да се породам иако ќе излажам ако кажам дека не ми фуфка. Само што сега веќе знам што ме чека, знам дека најважно е да ги слушам советите на докторот и најважно од се во мене има надеж дека сега ќе имам далеку подобар пораѓај од првиот. :)

На K.Mari4ka, Bebulleee, S.Snezana и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    Не, не сум во Мк, но искрено не добив никаков посебен третман, сама бев во соба со мм, добивам напони никој нема, го терав да трча да вика доктори и на крај дојдоа, ама пак најголемиот дел е на мајката. Но очигледно не е толку страшно штом вака брзо и за второ се одлучив ;)

На Asiana, Bebulleee, eleni27 и 6 други им се допаѓа ова.
  16. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    se zaboravam deka ne si tuka, izvini. ajde so lesno neka pomine bitno :*

На S.Snezana и Smizzy им се допаѓа ова.
  17. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    На сите со лесно нека ни е, и ти доколку се одлучиш на царски само храбро и што побрзо да се опоравиш, ќе имаш бебе за гушкање. :D

На Bebulleee, S.Snezana, Lorins и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    kad se mora mora se. nekad mislam polesno bi bilo prirodno, lichno za mene, nekad ne. zatoa zborev i so doktorot, koga vidov kje mora toj da kaze shto kako. na kraj kraeva iam vreme psihicki da se pripremam za toa :D

На S.Snezana и Lorins им се допаѓа ова.
  19. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.649
    Допаѓања:
    33.257
    Како сте мешковци?Цел месец имаме мајстори и конечно најдов слобдно време да ви пишам.Бев на контола и пак притиспкот над граница,др. ми рече да го мерам притисокот два пати на ден една недела, оттогаш секогаш ми е низок.
    Имам бел исцеок без јадеж и секој месец ми дава различни вагинални апчина лактогин,полигинакс,а сега ми даде линекс лејди.Читав на нет. за нив и некако се фала па сега белки ќе се изгуби.
    Имајте пријатен и семеен ручек со вашите најмили

На S.Snezana, Lorins и LadyC им се допаѓа ова.
  20. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    Да ја караш мајка ти, не смее така да те плаши :) мене мајка ми ме храбреше дека не е страшно, како дошло бебето внатре, така и ќе излезе:D викам само троа поголемко од тоа што влегло:lol:

На Mariangel, Asiana, Bebulleee и 7 други им се допаѓа ова.